YEREL HABERLER - 02 Nisan 2015 Perşembe 10:37

"dersimiz Acil" Projesi

A
A
A
"dersimiz Acil" Projesi

Burdur Sağlık İl Müdürlüğü tarafından çocukların 112 Acil Servis ile doğru iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Dersimiz Acil" projesi çalışmaları devam ediyor.
Proje kapsamında sürdürülen eğitim çalışmalarında 8 ilkokulda yüzlerce öğrenciye eğitim verildiği ve projenin devam edeceğini belirten
İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Sırrı Şenbayram, "İlköğretim çağındaki çocukların duyarlılıklarının ve bilgi seviyelerinin artırılması, kazalara maruz kalmanın azaltılması, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ile nasıl temas kuracaklarını öğretmek, koruyucu önlemleri kullanma becerilerinin geliştirilmesi, olağan dışı durumlarda davranış becerilerinin geliştirilerek, kaza ve yaralanma sayıları ile kazalara bağlı ölümlerin azaltılması gibi hedeflerle başlatılan başlatılan proje 2015 yılında da devam ediyor" dedi.
İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Sırrı Şenbayram, proje kapsamında Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda 61 öğrenci, Toki Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nda 130 öğrenci, USO İlkokulu’nda 62 öğrenci, Kışla İlkokulu’nda 16 öğrenci, Türkiye Yardımsevenler İlkokulu’nda 25 öğrenci, Sakarya İlkokulu’nda 39 öğrenci, Vali Dr. Süleyman Oğuz İlkokulu’nda 20 öğrenci ve Cumhuriyet İlkokulu’nda 53 öğrenciye eğitim verildiğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir