POLİTİKA - 31 Mart 2017 Cuma 15:42

Kılıçdaroğlu: "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır"

A
A
A
Kılıçdaroğlu: "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her zaman ülkenin çıkarlarını bütün çıkarın üzerinde tuttuğunu söyleyerek, "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her zaman ülkenin çıkarlarını bütün çıkarın üzerinde tuttuğunu söyleyerek, "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" dedi.


Referandum çalışmalarını Burdur’da sürdüren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Bucak ilçesindeki bir düğün salonunda, muhtar, STK, oda ve borsa temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, "Kılıçdaroğlu, Burdur’da en az oyu Bucak’ta alıyor burada ne işi var diyebilirsiniz. Burada bulunmamın nedeni şu. Her zaman ülkenin çıkarlarını bütün çıkarın üzerinde tutarım. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" ifadelerini kaydetti.


Önlerinde bir anayasa değişikliği olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Dolayısıyla sandığa gideceğiz, kendi kaderimizi kendimiz belirleyeceğiz. Ya demokrasi ya da tek adam rejimi diyeceğiz. Tercih demokrasiden yanaysa hayır, tek adam rejiminden yanaysa evet diyeceğiz. Hayır ve evet demenin de iyi düşünülmesi gerekir. Bugün bir anayasa değişikliğiyle karşı karşıyayız. Demokrasinin bize ne zararı oldu. Demokrasi içinde her şeyi yaptık. Hangi gerekçe ile demokrasiden vazgeçip, tek adam rejimi istiyoruz. Neden demokrasiden vazgeçiyoruz. Biri bana bunu çıkıp anlatsın. Tek başına seçin demokrasi değildir" diye konuştu.


"Libya’da Suriye’de, Irak’ta seçim var" diyen Kılıçdaroğlu, "O ülkelere bizi benzetmek istiyorlar. Herkes Türkiye’yi örnek almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kurduğunda tüm İslam dünyası demokrasiye geçmiştir. Aklın süzgecinden geçirip vicdan terazisinden geçireceğiz. Hayır dersek, Başbakanlık kalkmasın, devletin yapısı ve işleyişi kararları bir kişi değil TBMM alsın, çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye’yi emanet etmek istiyoruz, kadın erkek eşit olsun, anneler evlatlarını güler yüzle okula göndersin, freni olmayan otobüse çocuklarımız bindirmeyelim, nereye gittiğini bilmeyen trene 80 milyonu bindirmeyelim diyoruz" dedi.


"Türkiye’yi sokakta mı bulduk" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Evet demenin vebali ağırdır. Bunun hesabını torunlarınıza veremezsiniz. Ben, 12 Eylül Darbe Anayasası 1982 yılında oylandı. Genç bir devlet memuruydum. Göztepe’de oturuyordum. 1982 yılında hayır oyunu kullandım. Torunlarıma diyorum ki o darbe anayasasına hayır oyunu kullandım dedim. 2010’da bir anayasa referandumu daha oldu. Onun da felaket getireceğini söylemiştim. Yapmayın etmeyin dedik. O değişiklikte kabul edildi. Ne oldu ardından 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Şimdi Türkiye daha büyük bir felaketle karşı karşıya. Bütün yetkilerin bir kişiye verildiği bir Türkiye. Bir kişiyi kandırdığınız zaman Türkiye Cumhuriyeti devletini 24 saat içinde teslim alırsınız" diye konuştu.



"Hangi görüşten olursak olalım Türkiye’nin geleceğini düşünerek oy kullanmamız gerekir"


Anayasa değişikliğinin parlamentodan geçmesi halinde toplumun bölüneceğini öne süren Kılıçdaroğlu, "Bir kişi parti devleti kuracaktır. Parti devleti nedir? Cumhurbaşkanı partili, bakanlar partili, başkan yardımcıları partili valiler partili, herkes partili bunun adı parti devletidir. Bu eski komünist düzenlerde olurdu. Şimdi bir parti devleti getirmek istiyorlar. Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerekir. Şimdi başkan olsun aynı zamanda partinin de başkanı olsun. Bir cumhurbaşkanını mensubu olduğu cumhurbaşkanını kim temsil edecek, vali mi partisinin il başkanı mı temsil edecek. Başkan yardımcısı, valide partili olacak. Nitelikleri meclis belirlemiyor, niteliklerini başkan belirleyecek Amcasının oğlu ilkokul mezunu Diyabakır’a,Trabzon’a, Burdur’a vali yapabilir. Ben bu konuşmayı bir partinin başkanı olarak değil sade bir vatandaş olarak konuşuyorum. Olay parti değil Türkiye olayı, mesele memleket meselesidir. Hangi görüşten olursak olalım Türkiye’nin geleceğini düşünerek oy kullanmamız gerekir" dedi.


Kılıçdaroğlu, "Halk demokrasi istiyor, gerilim ve kavgadan bıktık diyor. Huzurun yolu buna hayır demektir Hayır dediğimiz zaman demokrasiyi savunuruz. Sabah, öğle, akşam öğle konuşuyorlar, televizyonlar veriyor. Sabah Kılıçdaroğlu, akşam Kılıçdaroğlu, dilleri sağ olsun. Devletin forslarını, arabalarını, uçaklarını, parasını kullanıyorlar. Devletin televizyonunu kullanıyorlar, vatandaşa evet demeyi bir türlü anlatamıyorlar. Peki bizim ne arabalarımız ne otobüslerimiz ne forsumuz devletin değil biz neye güveniyoruz Allahımıza ve vatandaşlarımıza güveniyoruz. Demokrasisi gelişmemiş hiçbir ülke büyümemiştir" ifadelerini kaydetti.


Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu’na Atatürk posteri ve çiçek takdim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir