YEREL HABERLER - 22 Mart 2016 Salı 15:44

Makü Gezici Klinik Yetiştiricilerin Hizmetinde

A
A
A
Makü Gezici Klinik Yetiştiricilerin Hizmetinde

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner fakültesi gezici klinik, saha eğitim ve uygulama faaliyetlerini başlattı
Avrupa Birliği Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) üyesi olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi, birliğin temel kriterleri kapsamında kurum dışı, uygulamalı saha eğitim çalışmalarına başladı. Veterinerler gezici kinik aracı ile Kozluca’da bulunan, özel bir Tarım ve Hayvancılık Çiftliği’nde saha eğitimi ve uygulama gerçekleştirdi. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Afşin Köker’in gözetiminde 11 adet intern öğrenci geziye katıldı. Çiftlikte gebelikleri geciken 5 adet düve Köker tarafından muayene edildi.
Uygulanan muayeneler kablosuz ultrasonografi cihazı aracılığı ile öğrenciler tarafından da takip edildi. Fakülte öğrencilerinden ikisi de kişisel olarak bu düvelerden ikisinin muayenesini yaptı. Ayrıca işletme de bulunan iki adet buzağının yaşadığı rahatsızlıklar aynı şekilde öğrencilerin katılımıyla muayene edildi ve bu buzağıların MAKÜ Hayvan Hastanesi’ne sevk edilerek hospitalize edilmek suretiyle uzun süreli tedavi sürecine alınmaları uygun görüldü. Gebe kalmayan hayvanlara uygun tedavi ve senkronizasyon protokolleri yazılı öneri şeklinde işletme sorumlularına iletildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir