GENEL - 09 Mayıs 2016 Pazartesi 12:48

Şehit Annelerine Antalya Gezisi

A
A
A
Şehit Annelerine Antalya Gezisi

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Anneler Günü’nde şehit annelerini EXPO 2016 Antalya’yı gezdirdi.
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Anneler Günü dolayısıyla Burdur’daki tüm şehit annelerini EXPO 2016 Antalya ve Düden Şelalesini de kapsayan gezide ağırladı. Sabah erken saatlerde Burdur’dan hareket eden şehit anneleri önce EXPO 2016 Antalya’yı ziyaret etti. EXPO Kulesi önünde fotoğraf çekilen şehit anneleri daha sonra alanda bulunan Osmanlı eserleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. EXPO alanında bulunan il ve ülkelere ait stantları da inceleyen şehit annelerine yöresel tatlar ikram edildi.
DÜDEN ŞELALESİNİ GEZDİLER
EXPO 2016 ziyareti sonrası Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Düden Şelalesi’ni de gezen şehit anneleri şelaleyi ilk kez gördüklerini, EXPO alanını da beğendiklerini ve geziden çok memnun kaldıklarını söyledi.
BUCAK’TA AKŞAM YEMEĞİ
Şehit anneleri gezi sonrası ise Bucak Kent Ormanı’nda MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz tarafından verilen yemeğe katıldı. Programa Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın eşi Şerife Korkmaz, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Hüseyin Dalğar ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kılınç da katıldı.
Program sonunda şehit annesi Vesile Alyanak oğlu için yazdığı şiiri okudu. Tüm şehit annelerini duygulandıran şiir sonrası Rektör Korkmaz ve eşi Şerife Korkmaz şehit annelerinin ellerini öperek hediye takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.