YEREL HABERLER - 13 Şubat 2013 Çarşamba 11:29

BAŞKAN MİYANYEDİ PROJELERİNİ ANLATTI

A
A
A
BAŞKAN MİYANYEDİ PROJELERİNİ ANLATTI

Zonguldak`ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi Perşembe halkına seslenerek yapacakları projeleri anlattı.
Perşembe Beldesinde, Belediye Meclisi kararıyla Belediye Başkanı seçilen Rasim Miyanyedi Perşembe beldesini şeffaf bir hale getireceklerini ifade etti. Miyanyedi,`` Göreve gelmemizin yegane sebebi, Burhan Alibabaoğlu`nun, rahmetli oluşundan sonra meclis seçimi kanalı ile Belediye Başkanlığına seçildim. Geldiğimden bu tarafa, kazaya sebebiyet olan düğün salonumuzun onarımı, belediye binamızın son derece bozuk olup acilen bu iki binanın onarımına başladık. Olağanüstü güzelliği göstererek bu işleri bitirmiş olduk. Bundan sonra ne yapmamız gerektiğini masaya yatırarak, perşembede bazı şeylerin hizmetini öne alıp ilerleyip son derece bir güzelliğe ulaşmak amacını tayin ederek, Filiz Rıfat Güpgüpoğlu adında Perşembe keçicioğlu mahallesine yaya yolu olmadığından oralar tehlike arz ediyordu. İkimiz yardımlaşma konusunda beraberce bir kilometre boyunda, sağlı sollu yaya yolları yapımına giriştik. Bu yaya yollarını bitirdikten sonra Perşembe, keçiçioğlu, sarıkadı, hacı kadı mahallesinde yolların olmadığı, çamur içinde olup insanları bir nebze de olsa temizliğe kavuşturmak, buraları güzel yollar yapmak için, kilitli parke taş yapımına başladık 20 bin metrekare bir alanda, taş yapımını bitirmiş olduk. Perşembe`de kanalizasyon projesinin olmadığı, anormal bir tablo ortaya çıkmış, o tabloyu düzeltmek için bu girişime başladık. 3 yıl gibi bir zamanda bitirdik. Şu anda projemizi ihale ettik, en yakın zamanda yapımına başlanacaktır. Bir nebzede olsa kanalizasyon konusunda rahatladık. Perşembe`de bir ana okul, meslek lisesi girişimine başladık. Ana okulu ihale edilmek üzeredir. Meslek Lisesinin Orman Bölge Müdürlüğünde, 13500 metrekare alanı milli eğitime tahsis ettik. En yakın zamanda projesi yapılıp hayata geçeceğine inanıyorum. Perşembemizde belediye garajında eksik olan araçların olduğunu görünce bir pikap, itfaiye, çöp aracı, birde binek bir araç olmak üzere belediyeye 4 tane araç kazandırdık. Bunların beraberinde, elimizde olan projelerin hayata geçmesi için, ne gerekiyorsa yapacağımızda taahhüdümüz var. Bu taahhütler kolay olmuyor. Bir anda bitmiyor. Projelendirip hayata geçirmek için bazı kurumları aşmak mecburiyetinde kalıyoruz. Bütçemizi koruyarak, bütçemizden elde ettiğimiz paralarla hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunlar zaman isteyen projelerdir. Halkımdan bir tek isteğim var, yapacağımız taahhüdümüz, geleceğimiz açık, alanlarımız açık, perşembeyi şeffaf yapacağımıza, önümüzü açacağımıza, ben garanti veriyorum. Kimsenin de şüphesi olmasın diyorum. Perşembe halkına en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bu proje ile istilacı balık türlerinin popülasyonu azaltılacak Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanan ‘Sakaryabaşı Mevkiindeki İstilacı Balık Türlerinin Son Durumu ve İstilacı Türlerle Mücadelede Etkin Av Araçlarının Belirlenmesi Projesi’ çalışmaları başladı. Türkiye’de göl, baraj gölü, gölet ve akarsular genelinde 1980’li yılların ikinci yarısından itibaren yapılan bilimsel çalışmalarda, istilacı balık türleri tespit edilmeye başlanmıştı. 2000’li yılların ilk yarısından itibaren ise mevcut su kaynaklarında istilacı balık türlerinin popülasyon yoğunluklarının hızla arttığı görülmüştü. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çifteler ilçesinde bulunan Sakarya Nehri’ndeki istilacı türleri önleyebilmek için ‘Sakaryabaşı Mevkiindeki İstilacı Balık Türlerinin Son Durumu ve İstilacı Türlerle Mücadelede Etkin Av Araçlarının Belirlenmesi Projesi’ni hazırladı. Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanan proje çerçevesinde 15 Nisan 2024 tarihi itibariyle, Çifteler ilçesi sınırları dâhilinde bulunan Sakarya Nehri’nin Sakaryabaşı mevkii ile Eminekin bendi arasındaki yaklaşık 12 kilometre ve su yüzey alanı 200 hektar olarak belirlenen bölgede başladı. Çalışmalarına başlanan proje ile; Çifteler ilçesi Sakaryabaşı mevkiindeki istilacı ve doğal türlerin kompozisyon dağılımları belirleneceği, istilacı türlerin yaş, boy, ağırlık dağılımları; büyüme, kondisyon gibi temel parametreleri ile mide içeriği analizleri yapılacağı, balıkçılık biyolojisi açısından değerlendirilmesi gerçekleştirileceği ve istilacı türlere yönelik en verimli av aracı tespit edilerek, istilacı türlerin popülasyon yoğunluğunun azaltılmasında kullanımı sağlanacağı belirtildi. Proje sonunda istilacı türlerin popülasyonunu azaltmak, böylelikle mevcutta bulunan doğal türlerin beslenme, büyüme ve üreme şartları üzerindeki istilacı tür baskısının ortadan kaldırılacağının hedeflendiği açıklandı.