POLİTİKA - 17 Aralık 2017 Pazar 17:58

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: “Ümmet yüzünü dönmüş Türkiye’ye bakıyor”

A
A
A
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: “Ümmet yüzünü dönmüş Türkiye’ye bakıyor”

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Bugün bir ümmet yüzünü dönmüş Türkiye’ye bakıyor.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Bugün bir ümmet yüzünü dönmüş Türkiye’ye bakıyor. Ne varsa Türkiye’de var. Ne varsa bu millette var. Ne gelirse bu milletten gelecek. Çünkü biz biliyoruz ki Türkiye’nin temsil ettiği medeniyet anlayışı, yaşatmak üzerine” dedi.


AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı’nın 6. olağan kongresine katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, bugün ümmetin yüzünü Türkiye’ye döndüğünü belirterek, “Bugün bir ümmet yüzünü dönmüş Türkiye’ye bakıyor. Ne varsa Türkiye’de var. Ne varsa bu millette var. Ne gelirse bu milletten gelecek. Çünkü biz biliyoruz ki Türkiye’nin temsil ettiği medeniyet anlayışı, yaşatmak üzerine. İnsana değer üzerine kurulu bir medeniyet anlayışımız vardır. Bizim ecdadımız bunu yaptı, bizde yapmaya devam edeceğiz. Siz bir olmazsanız, kenetlenmezseniz, Recep Tayyip Erdoğan bu küresel oyunlara, bu borazanlıklara nasıl karşı durabilir? Sizin burada sağlam durmanız, omuz omuza birlikte güç vermeniz Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye üzerine çekilen operasyonlara daha dik durmasına imkan sağlıyor. Kıymetli ve değerlisiniz. Kendiniz ile gurur duyunuz ve kendinizi alkışlayınız” şeklinde konuştu.


Çavuşoğlu, AK Parti’nin milletten almış olduğu güç ayakta durduğunu ifade ederek, “Biz milletimizden almış olduğumuz güç ile onun değerlerine yaslanarak ve onun kalbinden geçenleri, onun söyleyemediklerini söyleyerek, milletimizi kalkındırmak için mücadele ettik. Bu dönem içerisinde çok önemli yatırımlar yaptık. Eğitimden sağlık, teknolojiden alt yapıya savunma sanayiine kadar birçok işler yaptık. Bursa’da sağlık ile ilgili konularda neredeyse problemimiz kalmadı. Alt yapı hizmetleri noktasında da bir sorunumuz kalmayacak. İşte bin 365 yataklı sağlık tesisimiz Doğan köyün orada yükselmeye devam ediyor. 2019 yılında açmış olacağız. İlçelerimizin tamamına hastane yaptık. Sizi temin ederim ki Mudanya Devlet Hastanesi’nin önünden her gün birçoğumuz geçiyor. Mudanya sırtlarında denize nazır adeta bir kartal yuvasını bu milletimizin hizmetine sunduk. Emin olun o yolun kenarından Kılıçdaroğlu geçse orasını 5 yıldızlı otel zanneder. Onun aklına oraya hastane yapmak değil, 5 yıldızlı otel yapmak rant gelir. Ama biz milletimiz için yaptık” dedi.


AK Parti iktidarı ile birlikte son 16 yılda tarih yazıldığını dile getiren Çavuşoğlu, Türkiye’nin de 3 kat büyüdüğünü, bölgesinde ve küresel anlamda güçlü olmasını sağladıklarını söyledi. Bundan 10, 20, 50 yıl sonra tarih sahnesinde torunlarınız bugünün tarihi okuduğunuz zaman size ‘Allah razı olsun’ diyecek” diyen Çavuşoğlu, “Biz teşkilat mensupları olarak bir vücudun farklı farklı organları gibiyiz. Eğer teşkilatımızın bir tanesinde eza varsa, biliniz ki Recep Tayyip Erdoğan aynı ezayı çekiyordur. Onun için bir olarak güçlenmek zorundayız. Biz yüce hedeflerin sahibiyiz. Çünkü biz geleceğin Türkiye’sini inşa etmek gibi güçlü iddiaların arkasından ve peşinden koşanız” diye konuştu.


Tüm İslam coğrafyalarında yaşanan sıkıntılarda Türkiye’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın orada olduğunu işaret eden Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Arakan’da bir mezalim yaşanıyor, ilk ses veren Recep Tayyip Erdoğan oluyor. Hanımefendi Erdoğan Bangladeş’e gidip, çocukların başını okşuyor. Afrika’da bir olay oluyor orada biz varız. Somali dediğimiz yere kimse uğramıyordu. Havaalanı olmayan yere bizim cumhurbaşkanımız uçakla indi, farkında mısınız? Niye yaptı bunu? Bir çıkarı menfaati mi var? Hayır değerli kardeşlerim. Bizim değerlerimiz var. Bizim inançlarımız, imanımız var. Nerede bir mazlum, mağdur varsa biz orada olmak zorundayız. Bugün bizim yüzümüze bakarak Suriye’den gelenlere neden bu kadar yardım yapıyorsunuz diyenler var. Ya ne yapsaydık ölüme mi mahkum etseydik? Bir kuş, köpek için vakıf kuran medeniyetin torunları, insanların ve çocukların orada vahşeti yaşamasına müsaade mi etseydi? Bunlar insanlıktan nasibini almamışların söyleyecekleri şeylerdir” ifadelerini kullandı.


Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının kabul edilemez olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Bizim için mukaddes, mübarek olan Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etti. Bu milletin, Müslümanların sinir uçlarına dokunmaktan başka bir şey değildir. Biz Kudüs için bağırmayacağız da nefesimizi tüketmeyeceğiz de kim yapacak? Eğer siz olmasanız Cumhurbaşkanımız İslam İşbirliği Teşkilatı’nı İstanbul’da toplayarak bu kararı alabilir miydi? Yapmış olduğumuz işin farkına varacağız. Biz bir davayı omuzladık, bir hedefe doğru koşuyoruz. Yıldırım ilçesi 2019’da gerekeni yapacak, 2023 hedeflerine de ulaşacaktır. Yıldırım ilçesi bu partiyi hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. Hepsinden Allah razı olsun. Bize düşen bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz. Yeni bir arkadaşımız bayrağı teslim alacak. Hüdai Yazıcı başkanın bıraktığı yerden devam edecek. Onun kadar çok çalışacak. Hüdai başkan çıtayı çok yükseltti. Onunla birlikte çalışacağız. Kapı kapı dolaşacağız. 69 mahallenin, her sokağını, her kapısını çalmak zorundayız. Sağlam duracağız. Dik duracağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gücünü tahkim edeceğiz. Türkiye’yi büyüteceğiz, oynana oyunlarına lav edeceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Efeler Belediyesi’nden üniversiteye hazırlanan öğrencilere destek Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, üniversite sınavına hazırlanan gençlere destek olmak amacıyla ’45 Günde TYT’yi Bitir’ projesini başlattı. Proje ile öğrencilerin; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Felsefe Grubu derslerini kapsayan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) başarılı olabilmeleri için ücretsiz bir hazırlık programı sunuluyor. Projeden yararlanmak isteyen öğrencilerin; bidersanlatimi.com adresine girerek ücretsiz kayıt formunu doldurmaları, ardından ’45 Günde TYT’yi Bitir’ paketini seçerek, WhatsApp uygulaması üzerinden 0530 358 87 80’e ’Efeler Belediyesi’nden Eğitime Tam Destek’ mesajı göndermeleri yeterli olacak. Böylelikle öğrenciler, internet üzerinden TYT’de çıkabilecek tüm konuları öğrenme fırsatı elde edecek. “Değerli gençler, daha da başarılı olacağız” diyen Başkan Anıl Yetişkin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversite sınavlarına hazırlık süreci gençlerimiz için oldukça önemli bir dönem. Bu süreçte öğrencilerimize destek olabilmek ve başarılarını artırmak adına Efeler Belediyesi olarak bir proje başlattık. Biliyoruz ki bu süreçte doğru kaynaklara erişim ve etkili bir hazırlık çok önemli. Ücretsiz olarak sunacağımız programla üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz sınavda karşılaşabilecekleri tüm konuları öğrenme fırsatı bulacaklar. Gençlerimizin geleceğe güvenle adım atabilmeleri için Efeler Belediyesi olarak elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Erzurum Başkan Dal’dan başkent mesaisi Erzurumspor Kulüp Başkanı Ahmet Dal, Ankara’da önemli temaslarda bulundu. Başkan Dal, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Başkent’teki Gençlerbirliği maçı sonrası Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, önceki dönem Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve TFF Asbaşkanlığı görevlerinde bulunan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Fatma Öncü ve Mehmet Emin Öz, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Av. Şengül Karslı ve Yahya Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Veli Ozan Çakır, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Uysal’ı ziyaret etti. Başkan Dal ve ekibi takımla ilgilendikleri için ve küme düşmeme mücadelesinden ötürü ertelenen ziyaretleri Ankara’da tek tek gerçekleştirdi. Başkan Dal, ziyarette Erzurumspor’un formalarını hediye etti. Erzurumspor Kulüp Başkanı Ahmet Dal, AK Parti Erzurum Milletvekillerini ziyarette Erzurumspor taraftarının başta stadyum konusu olmak üzere spor, altyapı, tesisleşme ve futbola dair beklentilerini de iletti.