GENEL - 14 Ağustos 2018 Salı 13:00

Bilgi Evleri geleceğe ışık tutuyor

A
A
A
Bilgi Evleri geleceğe ışık tutuyor

Osmangazi Belediyesi’nin en önemli sosyal projelerinden biri olan Bilgi Evleri, birbirinden farklı eğitim programıyla yüzlerce vatandaşa hizmet veriyor.

Osmangazi Belediyesi’nin en önemli sosyal projelerinden biri olan Bilgi Evleri, birbirinden farklı eğitim programıyla yüzlerce vatandaşa hizmet veriyor.


“Geleceği şansa bırakmıyoruz” fikriyle hayata geçirilen Bilgi Evleri’nde çocukların araştırma yapma, soru sorma, merak etme ve okuma isteklerine yönelik destekler verilirken, ebeveynler için de seminerleri düzenleniyor. Osmangazi’de 5 adet projelendirilen Bilgi Evleri’nden Mehmet Akif, Demirkapı ve Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi vatandaşlara hizmet veriyor. Emek ve Demirtaş Bilgi Evi ise önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.


Bilgi Evleri’nin en önemli eğitim ve sosyal projelerinden biri olduğunu belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bilgi Evleri’ni yeni konsept eğitim merkezleri olarak planladık. Farklı mahallelerimizde çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacak, ders dışındaki vakitlerinin dolu dolu geçmesini sağlayacak bir proje. Çocuklarımızın zamanlarını Bilgi Evleri’nde verimli bir şekilde geçirmesi bizleri oldukça sevindiriyor. Bizler de geleceğimizin teminatı, güçlü Türkiye’mizin mimarı olacak çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları için elimizden gelen desteği veriyoruz. Bilgi Evleri’mizde okuma-araştırma salonları, etüt merkezi, kütüphane ile gelişimlerini destekleyecek zeka oyunu salonları yer alıyor” dedi.


Dündar, Bilgi Evleri’nde çocukların yanı sıra ebeveyn eğitimleri, çocukların meseleleri, problem çözme teknikleri, çocuk yetiştirmenin püf noktaları gibi önemli konularda uzmanlar yardımı ile eğitim seminerleri de düzenlendiğini kaydetti.


Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” kapsamında Osmangazi Belediyesi tarafından Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi ve Mehmet Akif Bilgi Evi’nde yetişkinlere yönelik okuma yazma kursları da düzenleniyor. Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesinde düzenlenen okuma yazma kurslarına katılan 44-65 yaş arası yetişkin, 1 buçuk ay süren kurs sonunda okuma ve yazmayı öğreniyor.


Hüdavendigâr Sosyal Gelişim Merkezi’nde yaz dönemi kursları da devam ediyor. 150 kursiyerin iştirak ettiği eğitimlerde şubat sonuna kadar 684 öğrenciye ulaşılması planlanıyor. Bunun yanı sıra vatandaşların bireysel olarak ders çalışıp, kitap okumaları amacıyla yapılan çalışma alanında 28 kişilik çalışma masası bulunuyor. Ayrıca 800 kişilik üyesiyle hizmet veren kütüphane içerisinde 3 bin 500 kitap bulunuyor. Eğitimlere güz döneminde de devam edecek Hüdavendigâr Sosyal Gelişim Merkezi, çocuklara ve velilere aile içi iletişim seminerleri verecek. 3 Eylül tarihinde kayıtların alınacağı güz dönemi kursları 24 Eylül’de başlayacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da 6. ve 9. sınıflar için ikinci ortak sınavlar yapıldı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde resmi ve özel okullarda öğrenim gören 6 ve 9. sınıflar için uygulanan ortak sınavlar, Muğla’nın 13 ilçesinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığınca öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla ortak sınavların ikincisine, tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’daki 6. ve 9. sınıf öğrencileri katıldı. 26 ve 27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen ortak sınavlara, ortaokullardaki 6. sınıflar Türkçe ve matematik derslerinden, liselerdeki 9. sınıflar ise Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden girdiler. 6. sınıf Türkçe ortak sınavlarında 16 soru sorulurken bunlardan 14’ü çoktan seçmeli, 2’si ise açık uçlu soru oldu. 6. sınıf matematik sınavında ise 10 açık uçlu soru soruldu. 9. sınıf ortak sınavında Türk dili ve edebiyatından 7 açık uçlu, matematik dersinden de 8 açık uçlu soru soruldu. 6. sınıf Türkçe dersi sınavı sorularının puanlaması, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen bir yazılım aracılığıyla, ülke genelinde gönüllü olarak çalışmaya katılan 4 bin öğretmen tarafından dijital ortamda yapılacak. Açık uçlu sınav değerlendirmesinde Muğla’dan 45 öğretmen de görev alacak. 6. sınıf matematik, 9. sınıf matematik ve Türk dili ve edebiyatı derslerinin sınavları ise okullarda, ilgili derslerin öğretmenleri tarafından puanlanacak. Uluslararası sınavlardan PISA, TIMSS ile ulusal izleme araştırması olan Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) Araştırması’nda olduğu gibi her öğrenci cevabı iki kere puanlanacak. Öğrencilerin cevap kâğıtları il ölçme değerlendirme merkezi müdürlüklerince taranarak yazılıma yüklenecek. Öğrencilerin açık uçlu sorulara verdikleri cevaplar, öğrenci bilgileri gözükmeyecek şekilde puanlayıcı öğretmenin önüne gelecek ve öğretmen puanlama anahtarına göre öğrenci cevabını puanlayacak. Aynı öğrencinin cevabı başka bir ildeki öğretmen tarafından bir kez daha puanlanacak ve iki öğretmenin aynı puanı vermesi durumunda öğrencinin puanı belirlenmiş olacak. İki öğretmenin farklı puan vermesi durumunda ise öğrencilerin cevabı soruları hazırlayan ekipte yer alan üst puanlayıcı tarafından puanlanacak. Puanlama 15-19 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Puanlamaya katılacak öğretmenler 81 ilin tamamından gönüllü olarak başvuranlar arasından valiliklerce seçildi. Seçilen öğretmenlere puanlama işlemleri başlamadan il ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri tarafından puanlama eğitimi verilecek.