EKONOMİ - 21 Ekim 2016 Cuma 18:16

BTSO üyelerinden dünya turu

A
A
A
BTSO üyelerinden dünya turu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerini son bir ayda 6 ayrı fuara taşıdı.
BTSO, Küresel Fuar Acentesi Projesi ile yeni fuar organizasyonlarına devam ederken, Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) projeleriyle de firmaların rekabetine katkı sağlıyor. Şimdiye kadar 75 ayrı fuar organizasyonuna 3 bin 500’e yakın firma temsilcisini buluşturan BTSO, KOSGEB’in ve Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle firmaların yurt dışı tecrübesi kazanmasını sağladı.
Küresel Fuar Acentesi ve Ur-Ge Projeleri kapsamında Bursalı 150’ye yakın firma son bir ay zarfında 60 bin kilometre yol kat etti. Bu rakam aynı zamanda dünyanın etrafının 1,5 kez turlanması anlamını taşıyor.
8-11 Ekim tarihleri arasında gıda sektörü temsilcilerinden oluşan BTSO heyeti, Las Vegas’ta düzenlenen İnternational Baking İndustry Exposition fuarına çıkarma yaptı. BTSO üyeleri, Ekim ayı içerisinde yine gıda sektörüne yönelik olarak Paris’te gerçekleştirilen Sial Fuarı’na katıldı. Plastik ve geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren firmalar da Almanya’da düzenlenen K Fuarı’na; enerji sektöründe faaliyet gösteren BTSO üyeleri Varşova’da düzenlenen Renexpo Poland fuarında incelemelerde bulundu.
BTSO’nun Ekonomi Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirdiği Ur-Ge projelerinde de faaliyetleri tüm dinamizmiyle sürüyor. Bebe çocuk sektörüne yönelik Ur-Ge Projesi kapsamında Bursalı firmalar, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş başkanlığında Las Vegas’ta düzenlenen ABC Kids Expo’ya katıldı. Sektör temsilcilerinin stantlı katılım sağladığı organizasyon, firmaların uluslararası gücüne de büyük katkı sağladı. Ayrıca Kimya Ur-Ge Projesi kapsamında ise BTSO üyeleri, Bulgaristan’da düzenlenen Chemical Industry Fuarı’na stantlı katılım sağladı.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Küresel Fuar Acentesi Projesi ve Ur-Ge projesi sayesinde firmalarımız önemli bir yurt dışı tecrübesine sahip oldu. Fuarlara giden firmaların yeni iş bağlantıları ile Bursa’ya döndüğünü görmek bizlere de moral veriyor. İhracata dayalı kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda Bursa, gerçekleştirdiğimiz projelerle birlikte son 3 yılda 700 yeni ihracatçı firma kazandı. BTSO olarak iş dünyamızın üretimini ve ihracatını artıracak projelere liderlik etmeye devam edeceğiz” dedi.
Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında BTSO tarafından düzenlenen iş gezisine KOSGEB de destek sağlıyor. KOSGEB tarafından proje kapsamındaki organizasyona katılan firmaların ulaşım, konaklama, tercümanlık, rehberlik ve fuar giriş ücretleri için yüzde 50 oranında yakın ülkeler için 3 bin, uzak ülkeler için ise 5 bin TL’ye kadar destek veriliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.