ASAYİŞ - 21 Ocak 2017 Cumartesi 02:31

Bursa’da elektrikli sobayla gelen ölüm

A
A
A
Bursa’da elektrikli sobayla gelen ölüm

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde evinde tek başına yaşayan Barış Tunç elektrikli sobanın kanepeye devrilmesi sonucu çıkan dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre olay gece yarısında Merkez Osmangazi İlçesi Hamitler Mahallesinde 8. Akasya Sokakta meydana geldi. Yeni yapılan gecekondu evinde yalnız yaşayan 35 yaşındaki Barış Tunç, akşam saatlerinde çalıştığı dürümcüye gitmemesi üzerine iş arkadaşları merak ederek kontrol etmek için evine gitti. Kapıyı çalan arkadaşları kapının açılmaması ve içeriden duman kokusunun gelmesi üzerine durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çilingir eşliğinde içeri girdiğinde Barış Tunç’un cansız bedeni ile karşılaştı. İmam nikahlı olduğu iddia edilen eşinden bir süre önce ayrılan 4 yaşında bir kızı bulunan Barış Tunç’un uyuduğu sırada ısınmak için çalıştırdığı elektrikli sobanın kanepeye devrilmesi nedeniyle kanepenin bir bölümünün yandığı, çıkan duman nedeniyle Barış Tunç’un dumandan zehirlenerek öldüğü öğrenildi. Ekiplerin yaptığı incelemede, elektrikli sobanın düşmesi nedeniyle evin sigortalarının attığı bu nedenle yangın çıkmadığı bildirildi.
Cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından Barış Tunç’ın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, olayla ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Doç. Dr. Uğur, “Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde beslenmeliyiz” Hormonların çok önemli olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz” dedi. Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Uğur, 24 Nisan Hormon Günü çerçevesinde hormonların önemi hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonlar insan vücudunda büyüme, gelişme, üreme ve metebolik olayları sağlayan salgılardır. Hormonların olmaması durumunda yaşam devam edemez. Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz. Haftada en az 2 saat kadar düzenli yürüyüş, her gün düzenli olarak 7 saat uyumak, endokrin bozucular olan plastik kaplar yerine cam şişelerden su içilmesi ve paslanmaz çelik kapların kullanılması lazım. Ayrıca evin tozlardan arındırılarak düzenli bir şekilde temizlenip havalandırılması önem arz etmektedir. Bazı önemli hormon eksikliklerini engellemek için, özellikle kalsiyum içeriği yüksek süt, yoğurt, peynir ve yeşillik gibi gıdaların günlük hayatımızda tüketilmesi gerekiyor. İyot açısından zengin olan balık, süt, yumurta gibi gıdaların düzenli olarak tüketilme hormon sağlığı açısından önemlidir" diye konuştu.