EKONOMİ - 13 Ekim 2017 Cuma 12:12

Bursa’da ‘Science Expo’ heyecanı başlıyor

A
A
A
Bursa’da ‘Science Expo’ heyecanı başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilecek olan ‘Bilim Şenliği’nin artık ‘Science Expo’ adıyla anılacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilecek olan ‘Bilim Şenliği’nin artık ‘Science Expo’ adıyla anılacağını söyledi.


Başkan Recep Altepe, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde (BTM), Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan ‘7. Science Expo Proje Yarışması’ hakkında bilgiler verdi. Bursa Bilim Şenliği’nin 7. yılından itibaren ‘Science Expo’ adı ile anılacağını söyleyen Recep Altepe, “Bursa’da 6 yıldır ‘Bilim Şenliği’ adıyla gerçekleştirilen bu faaliyet artık şenlik statüsünün üstüne çıktı. Marka değeri, uluslararası bilinirliğine bağlı olarak yenilenmesi bu isim değişikliğini gerekli kıldı” dedi.


Bilime meraklı herkesi Bursa’daki organizasyona davet eden Başkan Altepe, Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda, birikimli ve idealist gençlerin yetiştirilmesinin önemine vurgu yaptı.


Bursa’da eğitim kalitesinin artması için eğitim kurumlarının desteklendiğini ifade eden Altepe, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM) öncü ve örnek olduğunu söyledi.


Altepe, “Her yıl ‘Bilim Şenliği’ bünyesinde düzenlenen ‘Başımıza İcat Çıkarın Yarışması’ da bu kapsamda ‘Science Expo Proje Yarışması’ olarak değişti. Bu yıl ‘7. Science Expo’ ve ‘4. Proje Yarışması’, ‘Geleceğin Teknolojileri’ ana konsepti ile Bursa TÜYAP Fuar Merkezi’nde, 26 - 29 Nisan 2018 tarihlerinde yapılacak. ‘7. Science Expo’da atölye çalışmaları, bilim gösterileri ve konferansları, bilimsel sergiler, simülatörler, robot şenliği, insansız hava araçları uçuşları ve drone gösterileri yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumları desteğiyle bütün Türkiye’deki okullarda ve üniversitelerde proje yarışması çağrısı yapılacak” diye konuştu.


‘Geleceğin Teknolojileri’nin alt başlıklarını da anlatan Başkan Altepe, “Akıllı uygulamalar, yazılım mühendisliği, arttırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, robotlar, endüstri 4.0, biyoteknoloji ve suni zeka konularında gerçekleşecek. Proje yarışması başvuruları www.sciencexpo.org adresinden 30 Mart 2018 tarihine kadar alınabilecek. Toplam 110.000 TL ödülün dağıtılacağı ve 6 kategoride yapılacak yarışmada finale kalan 50 proje de sergilenecek. Dereceye girenlerin dışında finale kalan tüm projelere mansiyon ödülü verilecek” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir