YEREL HABERLER - 26 Mayıs 2017 Cuma 12:31

Büyükşehir bilgi işlemde de örnek

A
A
A
Büyükşehir bilgi işlemde de örnek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı birimleri, Bursa’da uygulanan elektronik haberleşme sistemleri ve e-imza uygulamaları hakkında bilgi almak için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teknik gezi düzenledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı birimleri, Bursa’da uygulanan elektronik haberleşme sistemleri ve e-imza uygulamaları hakkında bilgi almak için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teknik gezi düzenledi.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Pakize Kadıoğlu, Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Coroz, Yazı İşleri Şube Müdürü Mustafa Tanrıseven ve Haberleşme Şube Müdürlüğü personelinden oluşan heyeti ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı ağırladı. Çakmaklı, e-imzaya geçiş süreci hakkında konuk ekibe bilgiler verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Kemal Alioğlu, Elektronik ve Haberleşme Şube Müdürü Ahmet Hüsamettin Ede, Bilgi İşlem Şube Müdürü Yücel Akkul, Yazı İşleri ve Kararlar Şube Müdürü Emine Nadir, Yazı İşleri ve Kararlar Şube Müdürlüğü personeli ile Elektronik ve Haberleşme Şube Müdürlüğü personelinin de hazır bulunduğu ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.


Ziyarette konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Kemal Alioğlu, 2006 yılından beri geçiş hakkı uygulamalarının içinde olduklarını, 6360 sayılı kanunun yürürlük tarihinden itibaren de Büyükşehir sınırları içinde elektronik ve haberleşme istasyonlarına yer seçim belgesi verilmesi süreçlerinin koordinasyonu ve sekretaryasını yürüttüklerini belirtti. Yer seçim izni verilmeden önce Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan güvenlik sertifikası alınmış olması, yaya ve trafiğe etkisi gibi bir çok kriterin incelendiğini dile getiren Alioğlu, “İzin süreçlerini yürütmekle birlikte, gerek vatandaşlardan, gerekse diğer kurum ve kuruluşlardan gelen şikayetler için de incelemeler yapıyoruz. Hatta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan elektro manyetik alan ölçüm yetkisi alarak şikayete konu olan yerlerde ücretsiz olarak elektro manyetik alan ölçümü yaparak şikayet sahiplerine bilgi veriyoruz" dedi.


Bursa’da 2016 yılından beri de resmi yazışma süreçlerinde e-imzanın kullanıldığını bu sayede yıllık ortalama 200 bin üzerindeki yazışmada kağıt çıktı alınmayarak ciddi bir tasarruf sağlandığını hatırlatan Alioğlu, yazılım da Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü tarafından yazıldığını vurguladı.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekibi de Bursa’daki uygulamaların kendileri için örnek teşkil edeceğini kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de korkutan iş yeri yangını: Restoran alev alev yandı Maltepe bir restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşmasıyla çıkan yangın sonucu iş yeri yanarak kullanılamaz hale geldi. Alev alev yanan restoran cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangın, Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi’nde saat 04.30 sularında Kebapçı Özcan isimli restoranda çıktı. İddiaya göre, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu yangın hızlı bir biçimde yayıldı. Yangın sokakta bulunan 34 HRZ 971 plakalı bir araca da sıçradı. Yangına, çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ni araması üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangında ölen ya da yaralanan olmaz iken binanın bir kısmında maddi hasar oluştu. Tedbir amaçlı polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi de yangın mahaline sevk edildi. Olay yerine hızlı bir şekilde ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Polis ekipleri ise olayda güvenlik tedbirlerini uyguladı. Yangının söndürülmesinin ardından, önlem amaçlı soğutma çalışmaları da yapıldı. Yangını gören Özcan Eşlegül, "Bir patlama sesi geldi, ben de işe kalkmıştım, işe gidecektim, geldik bizim komşu aşağıda kebap lahmacun salonu var. Orada herhalde ızgarada ateş mi bırakmış, bir şeyler bırakmış baca alev alınca çatı tutuşmuş, biz geldiğimizde zaten itfaiyeler falan vardı. Ondan sonra yanda bir araba yanmış. Allah’tan kimsede can kaybı, yaralanma yok, tek tesellimiz bu. Başka bir şey değil" ifadelerini kullandı.
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.