ASAYİŞ - 14 Ağustos 2018 Salı 10:59

Hamile sürücülerin karıştığı kazalar ucuz atlatıldı

A
A
A
Hamile sürücülerin karıştığı kazalar ucuz atlatıldı

Bursa Ankara Yolu ve Süleymaniye Mahallesi’nde meydana gelen iki ayrı kazada 4 kişi yaralandı.

Bursa Ankara Yolu ve Süleymaniye Mahallesi’nde meydana gelen iki ayrı kazada 4 kişi yaralandı. Her iki araç sürücüsünün hamile olması yürekleri ağza getirdi.


Edinilen bilgiye göre, ilk kaza, Bursa Ankara Yolu’nda meydana geldi. Betül A. yönetimindeki 16 UY 016 plakalı araç sürücüsü kırmızı ışıkta beklemede olan Murat B. yönetimindeki 34 HG 0139 plakalı araca arkadan çarptı. Meydana gelen kaza sonucu Betül A. ile Hümeyra C. ve Ergi Acar B. yaralandı. 3 yaralı olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardında ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Diğer kaza ise Süleymaniye Mahallesi Şeyh Şamil Caddesi’nde meydana geldi. Elif Ö. yönetimindeki 16 AZZ 301 plakalı araç ile Sinan E. yönetimindeki 16 AFB 249 plakalı araç Mustafa Kahya sokağı üzerinde çarpıştı. Kaza sonucu Elif Ö. hafif şekilde yaralandı. Hamile olan sürücü İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. İki ayrı kazada yaralanan 4 kişinin sağlık durumun iyi olduğu öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldüren şahıs tutuklandı Samsun’da konuşmak için ormanlık alana götürdüğü ortağını tabancayla vurarak öldüren şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, Samsun’un Canik ilçesi Hasköy Mahallesi’ndeki ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 Nisan Salı saat 23.00’ten itibaren Muhammet Tuncel’den (26) haber alamayan yakınları polise kayıp başvurusunda bulundu. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan araştırmada, kayıp şahsın iş ortağı Harun S. (27) ile en son beraber olduğu ve akabinde kaybolduğu tespit edildi. Polis tarafından gözaltına alınan Harun S., birlikte cam balkon işi yaptıkları ortağı Muhammet Tuncel ile konuşmak için Hasköy Mahallesi’nde ormanlık alana gittiklerini, kavga etmeleri neticesinde silahla ateş etmek suretiyle onu öldürdüğünü itiraf etti. Harun S.’nin olay yerini göstermesi üzerine kayıp gencin cansız bedeni ormanlık alanda bulundu ve otopsi için Adli Tıp Kurumu Samsun Grup Başkanlığına gönderildi. Gözaltına alınan Harun S., tartışmanın ’alacak-verecek’ anlaşmazlığından kaynaklandığını savundu. Polisteki sorgusu tamamlanan zanlı Samsun Adliyesine sevk edildi. Zanlı, "Aramızda alacak verecek anlaşmazlığı vardı. Benden habersiz iş yaptığımız yerden alacakları topluyordu. Bu yüzden aramızda sıkıntı vardı. Konuşmak için ormanlık alana gittik. Tartışma sırasında bana silah çekti. Tekme atarak elindeki silahı yere düşündüm. Silahı yerden alıp kendimi korumak için belinden aşağıya ateş ettim. Yere düştüğünü gördüm. Koşarak arabaya gittim, araca bindim. Seyir halindeyken silah kucağımdaydı. Aracı durdurdum rastgele tarlaya doğru attım. Polis beni yakaladığında korkumdan farklı ifade verdim. Ancak daha sonra doğruları söyleyip olay yerini polise gösterdim. Çok pişmanım" dedi. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Harun S., Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Harun S. ile Muhammet Tuncel’in 10 yıldır arkadaş, 7 aydır da ortak oldukları öğrenildi.
Samsun Öğrencilere Vezirköprü ormanlarında eğitim SAMSUN (İHA) – Samsun’un Vezirköprü ilçesinde öğrenciler, arazi tatbikatı uygulamaları dersini ormanda aldı. Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı öğrencileri, arazi tatbikatı uygulamaları dersi kapsamında Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti. Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü İşletme Şefi Oğuzhan Cindoruk tarafından orman yangınları hakkında bilgi alan öğrencilere yangınlarında kullanılan ekipmanlar tanıtıldı. Orman sahalarında incelemede bulunan öğrenciler, Şahinkaya İşletme Şefi Ahmet Çelik tarafından orman zararlarına karşı kullanılan biyolojik ve biyoteknik mücadeleler hakkında bilgilendirildi. Dümrek İşletme Şefi M. Musab Parlak tarafından tohum bahçesi, yangın emniyet ve yangınlarda kullanılan havuzlar hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra Dümrek Yangın Gözetleme Kulesine giderek İşletme Şefi Ekin Akçay’dan da gözetleme kulesinde 7/24 yapılan gözetlemeler ve yangınlarda ilk müdahalenin önemi dersini aldılar. Vezirköprü merkez deposunda depo şefi Mine Çoruh tarafından depo işleri hakkında depolarda tutulan defterler, gelen orman emvallerini işleyişi hakkında bilgiler verdi. Arazi uygulamasına Ormancılık ve Orman Ürünleri Öğretim Görevlisi Dr. Cemile Çakır, Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ali Sürmen, Vezirköprü Orman İşletme Şefleri ve öğrenciler katıldı.