ÇEVRE - 14 Aralık 2017 Perşembe 17:42

İnegöl Belediyesi çocukları sevindirmeye devam ediyor

A
A
A
İnegöl Belediyesi çocukları sevindirmeye devam ediyor

Çocukları yaptıkları hizmetlerle sevindirmeye devam eden İnegöl Belediyesi, 2 dönümlük alanda çocuklarının gönüllerince eğleneceği ve vatandaşların da huzur bulacağı çocuk oyun alanı ile fitness alanı düzenlemesini tamamladı.

Çocukları yaptıkları hizmetlerle sevindirmeye devam eden İnegöl Belediyesi, 2 dönümlük alanda çocuklarının gönüllerince eğleneceği ve vatandaşların da huzur bulacağı çocuk oyun alanı ile fitness alanı düzenlemesini tamamladı. Hizmete giren park, çocukların akınına uğradı.


İnegöl Belediyesi, Mahmudiye Mahallesi Akarsu Sokak ile Cenon Bulvarı arasında kalan 2 dönümlük alanda açtığı parkta çocukların neşesine neşe kattı. İnegöl Belediyesi, Mahmudiye Mahallesi’nde 2 bin metre kare alan üzerinde yeni bir sosyal donatı alanını hizmete sundu. Cenon Bulvarı ile Akarsu Sokak arasında kalan alanda çocuk oyun alanı, fitness alanı, yürüyüş yolları ve dinlenme banklarının bulunduğu yeşillikler içerisindeki sosyal donatı alanı, hizmete girmesinin ardından bölge çocuklarının da uğrak noktası haline geldi.


Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki heyetle birlikte parkta incelemelerde bulunup çocuklarla sohbet etti. İnceleme sırasında bir açıklama da yapan Başkan Taban, “Bugün Mahmudiye Mahallesindeyiz. Akarsu Sokak çocuk oyun ve fitness alanını hem son halini yerinde görelim hem de hizmete girdiğini duyuralım istedik. Aynı zamanda bakalım yavrularımız yaptığımız parkı beğenmişler mi yerinde görelim istedik” dedi.


İnegöl için yeni dönemde çalışmaya devam ettiklerini de vurgulayan Taban, “36 gün oldu göreve başlayalı. Spor alanları, çocuk oyun alanları, parklar Bunları oldukça çoğaltmak durumundayız. Burada da çok güzel bir sosyal donatı alanını mahalle halkımıza kazandırmış bulunuyoruz. En başta yavrularımız buradan istifade edecekler” diye konuştu.


"Biz yaptık yaşatacak olan sizlersiniz"


Açıklamasında vatandaşlara çağrıda da bulunan Taban, “Ben buradan bir tavsiyede de bulunmak istiyorum. Biz yaptık, sizler yaşatacaksınız, koruyacaksınız. Ben bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum. Burası 2000 metrekarelik bir alana sahip. Proje uygulama alanımızda 315 metrekarelik çocuk oyun alanı, 110 m2’lik fitness alanı, 925 metrekarelikk sert zemin uygulamaları ve beraberinde 650 m2’lik de yeşil alan bulunuyor. Bu projenin maliyeti yaklaşık 180 bin TL’dir. Burada çeşitli bitki örtüleri ve beraberinde yürüyüş ve oturma alanları için kırmızı, siyah ve beyaz renkli beton taş uygulamaları yapıldı. Proje alanı çerçevesinde sınırlayıcı duvar ve renkli panel çit uygulaması da gerçekleştirildi. Çocuklarımızın daha rahat ve konforlu hareket edebilmeleri için de zeminde dökme kauçuk kullanıldı. Mahalle sakinlerimizin bu hizmete sahip çıkacaklarını biliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.