EKONOMİ - 25 Ekim 2016 Salı 15:30

İnegöl Fuar Merkezi’ne başbakandan destek

A
A
A
İnegöl Fuar Merkezi’ne başbakandan destek

Mobilya sektörünün lideri İnegöl’de dev fuar organizasyonlarına ev sahipliği yapacak Mobilya Fuar Merkezi için çalışmalar hızlandı. MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile birlikte Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret ederek, yeni yapılacak İnegöl Fuar Merkezi projesi hakkında bilgi vererek destek istedi.
İnegöl’de fuar organizasyonlarını gerçekleştiren Mobilya ve Dekorasyon Fuarı (MODEF AŞ.) Yönetim Kurulu Başkanı ve İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOSDER) Başkanı Yavuz Uğur’dağ, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile birlikte Başbakan Binali Yıldırım’ı meclisteki odasında ziyaret etti. Başbakan Yıldırım’a 8-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı için davetiye sunan Uğurdağ, daha sonra yeni fuar merkezi ile ilgili bilgi verdi. İnegöl Bursa yolu üzerinde 80 dönüm arazi üzerine yapmayı planladıkları İnegöl Fuar Merkezi’nin şimdikinin 4 katı büyüklüğünde olacağını kaydeden Yavuz Uğurdağ, 93 bin metre kapalı alana sahip fuar merkezinin 50 bin metrekaresinin teşhir alanlarından oluşacağını açıkladı. Halen Hikmet Şahin Kültürpark alanı içindeki mevcut fuar alanında yılda iki kez fuar organizasyonu yaptıklarını ifade eden MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, "Mevcut alan artık yeterli gelmiyor. Yapmayı düşündüğümüz yeni fuar merkezinde mobilyanın yanı sıra makine, tarım ve tekstil başta olmak üzere diğer fuar organizasyonlarını da yapabileceğiz" diyerek Başbakan’dan projeye destek istedi.
Ziyarette Yavuz Uğurdağ’a eşlik eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, İnegöl’ün ekonomik olarak artık çok büyüdüğünü ve kabuğuna sığmadığını belirterek, büyük organizasyonların yapılacağı merkezlere gereksinim olduğunu dile getirdi. İnegöl’ün mobilya sektöründe Türkiye’nin lideri konumunda olduğunu vurgulayan Milletvekili Hüseyin Şahin, "Sektörel fuar organizasyonları için artık daha büyük merkeze ihtiyacımız var. Büyük ve modern bir proje hazırladık. Bu proje yaşama geçirildiğinde İnegöl ekonomisine çok büyük katkıları olacak. Başbakanımızı yanımızda görmek bize moral oldu" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.