ASAYİŞ - 24 Eylül 2018 Pazartesi 12:35

Kendi copuyla dövülüp öldü diye bırakmışlardı, yıllar sonra açıklanan kararla deliye döndü

A
A
A
Kendi copuyla dövülüp öldü diye bırakmışlardı, yıllar sonra açıklanan kararla deliye döndü

Bursa’da 2 sene önce metroya bedava binmeye çalışan kişilere izin vermediği için kendi copuyla öldüresiye dövülüp öldü diye olay yerinde bırakılan güvenlik görevlisi, zanlılar için verilen 9 aylık hapis cezasına isyan etti.

Bursa’da 2 sene önce metroya bedava binmeye çalışan kişilere izin vermediği için kendi copuyla öldüresiye dövülüp öldü diye olay yerinde bırakılan güvenlik görevlisi, zanlılar için verilen 9 aylık hapis cezasına isyan etti.


Edinilen bilgiye göre, Bursa metrosunda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Orhan Atmaca (30), 2016 yılı Nisan ayında Osmangazi ilçesindeki Gökdere Metro İstasyonu’na gelip bedeva yolculuk etmek isteyen Enes D. (26) ve Adil K.’ya (27) izin vermedi. Gişelerden geçen 2 şahsı uyaran güvenlik görevlisi Orhan Atmaca, saldırıya uğradı. 2 zanlı, Atmaca’nın kafasına kendi copuyla 17 kez vurdu, daha sonra da tekmeledi. Güvenlik kamerasına yansıyan olay sonrası saldırganlar, ’öldü’sandıkları Orhan Atmaca’yı bırakıp kaçtı. Hastaneye kaldırılan Atmaca ise tedavisinin ardından 20 gün iş göremez raporu aldı.



İki sanığa 9 ay ceza


Olayın ardından Enes D. ve Adil K. yakalandı. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Haklarında ’Güvenlik görevlisini basit yaralamak’ suçundan dava açılan 2 şüpheli 9’ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Olay sonrası işinden istifa etmek zorunda kalan ve bir süre psikolojik problemler yaşayan güvenlik görevlisi Orhan Atmaca, yaşanan olayın basit bir yaralama suçu olarak nitelendirildiğini bu yüzden verilen cezanın komik olduğunu ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik 1969 Bilecik Spor Kulübü kendi evinde iyi oynadığı maçı kaybetti 1969 Bilecik Spor Kulübü evinde ağırladığı Çeşme Belediyespor’a mağlup oldu. Bölgesel Amatör Lig 4. Grup 25. haftasında İstasyon Sentetik Sahası’nda 1969 Bilecik Spor Kulübü ile İzmir temsilcisi Çeşme Belediyespor karşı karşıya geldi. Maça taraftar desteği ile iyi başlayan 1969 Bilecik Spor Kulübü yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Maçın 20’inci dakikasında gelişen Çeşme Belediyespor atağında Ersin Aslantoğ topu filelere göndererek, durumu 1-0’a getirdi. Bu golden sonra karşılıklı bulunan ataklar sonuçsuz kalınca ilk yarı Çeşme Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Maçın ikinci yarısında üstünlüğü elinde bulunduran 1969 Bilecik Spor Kulübü bir türlü yakaladığı fırsatları gole çeviremedi. Maçın 65’inci dakikasında bir pozisyon sonrası her iki takımdan birer kişi direk kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Yaklaşık 3 dakika duran maçın 71’inci dakikasında defans hatasını da değerlendiren Aytaç Deniz topu filelere göndererek, durumu 2-0’a getirdi. Ara ara tansiyonu yükselen maçı Çeşme Belediyespor 2-0 kazandı. Bu galibiyet sonrası puanını 52’ye çıkaran Çeşme Belediyespor şampiyonluk yarışında yoluna devam etti. 1969 Bilecik Spor Kulübü ise 26 puanda kalırken, ligin 26. haftasında Yunus Emre Belediyespor’a konuk olacak. Öte yandan İstasyon Sentetik Sahası 31 Mart günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi siyasilerle dolu taşarken, bu maçta kimsenin olmaması gözlerden kaçmadı.
Adana Adana’da yaylalara göç başladı Adana’nın Kozan ilçesinde termometreler 30 derece ve üzerini göstermesi ile birlikte vatandaşlar daha serin olan Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ilçelerinde ki yayla evlerine göç etmeye başladı. Nisan ayında termometrelerin 30 dereceyi göstermesi ve önümüzdeki çarşamba gününden itibaren hava sıcaklığının 38 dereceye çıkacağı bilgisinin gelmesiyle birlikte Kozanlılar yaylaya göç etmeye başladı. Göçlerin başladığını aktaran servis sürücüsü Ramazan Ersin, “Kozan’a haftada 3 kez geliyoruz ve artık yavaş yavaş ilçeye gelen vatandaşlar yaylarına göç etmeye başladı. Şuan yaklaşık her serviste 10 aile göç ediyor. Okulların kapanması ile bu sayı daha da artacaktır. Kozan yazın çok sıcak oluyor. Sıcakların erken başlaması göçü hızlandırdı. Vatandaşlar tavuklarını, fidelerini yazın kullanacakları unlarını ve ürünleri toplayıp köy arabaları ile buradan taşınıyor. Kozan çok sıcak olduğu için kimse kalmak istemiyor” diye konuştu. Hem sıcakların başladığını hem de yaylada kışlık ürünleri ekme zamanının geldiğini belirten Atike Solmuşgül. “Zor bir göç oluyor. Yazın burası çok sıcak oluyor. Yaylada 9 ay boyunca kalıyoruz. Kışlık yiyeceklerimizi ekeceğiz. Buradan tavuklarımı civcivlerimi, fidelerimi götürüyorum. Köyümüz çok güzel. Köyümde bağım bahçem ve meyvelerim var. Yazın burada kalamam. Fasulye, mısır, patates, domates tüm ürünlerimi orada yetiştiriyorum” diye konuştu.
İstanbul Sultanbeyli Kaymakamı Şahin, koltuğunu küçük Berra’ya bıraktı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşku içinde kutlanırken, kamu görevlileri de makamlarını çocuklara devrediyor. Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, makam koltuğunu Namık Kemal İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Berra Sima Çakır’a devretti. Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, makam koltuğunu Namık Kemal İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Berra Sima Çakır’a devretti. Küçük kaymakam Çakır, Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş ve Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Zafer Mete’yi aradı. Başkan Tombaş’ı seçim zaferinden dolayı kutlayan Kaymakam Çakır, Tombaş’a Fatih Mahallesi’ne park yapılması talimatını verdi. Ali Tombaş da, Fatih Mahallesi de dahil olmak üzere tüm mahallelerde yeni parklar yapacaklarını belirterek, “Çocuk Köyü” ve “Çocuk Trafik Eğitim Merkezi” projeleri hakkında bilgi verdi. Çakır, ayrıca okulunun ortaokullarla ayrılmasını talep etti. Tombaş da bunun üzerine yeni okul alanları oluşturacaklarını ifade etti. Kaymakam Çakır, Emniyet Müdürü Mete’yi de arayarak, ilçede ve okullarda asayiş hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık heyecanı yaşadı Kaymakamlıktaki devir merasimine Namık Kemal İlkokulu öğrencileri de katıldı. Kaymakamlık koltuğuna oturan Berra, kaymakamlık makamının heyecanını yaşadı. Berra ile Kaymakam Şahin ve arkadaşları arasında keyifli diyaloglar yaşandı. Kaymakam Şahin, tüm çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Bursa Uludağ Elektrik’ten çocuklara anlamlı 23 Nisan kutlaması Gerçekleştirdiği çalışmalarla geleceğe katkıda bulunan Uludağ Elektrik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı öğrencilerle kutladı. 23 Nisan’a yönelik enerji tasarrufu ve verimlilik odaklı resimleri okul duvarlarında sergilenen çocuklar, gölge oyunu etkinliğinde de doyasıya eğlendi. Türkiye’nin lokomotif bölgesi olan Marmara Bölgesi’nde Bursa başta olmak üzere Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da 5 milyonun üzerinde nüfusa hizmet verirken sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden Uludağ Elektrik, 23 Nisan’ı Bursa Gemlik Atatürk İlkokulu’nda çocuklarla kutladı. Etkinlik öncesi 23 Nisan’a yönelik enerji tasarrufu ve verimliliği odaklı resimler yapan çocukların resimleri okul girişinde sergilenirken Uludağ Elektrik tarafından hazırlanan tasarruf ve elektrik güvenliğine yönelik afişler de okul duvarlarına asıldı. Karagöz gölge oyunu ile çocuklar doyasıya eğlenirken aynı zamanda oyun sırasında çocuklara kullanılmayan elektrikli ev aletlerinin fişten çekilmesi, kullanılmayan lambaların açık bırakılmaması, açıkta duran kablolara dokunulmaması gibi hem tasarruf hem de elektrik güvenliği üzerine bilgiler verildi. Etkinlik sonrasında Uludağ Elektrik tarafından çocuklara bayram hediyesi olarak enerji temalı kitaplar dağıtıldı. Çocuklar hem bilgilendi hem eğlendi Uludağ Elektrik tarafından Gemlik Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği eğlenceli anlara sahne oldu. Çocuklar gerçekleştirilen etkinliklerde bir yandan eğlenirken diğer taraftan tasarruf ve elektrik güvenliği üzerine önemli bilgileri öğrenme fırsatı buldu. Etkinliğe katılarak çocukların eğlenceli anlarına şahitlik eden Uludağ Elektrik Genel Müdürü Remezan Arslan, “Uludağ Elektrik olarak bölgemizde 5 milyonun üzerinde nüfusa hizmet veriyoruz. Dünyamızın geleceği olan çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Onlarla bir araya gelmek, onlara gölge oyunuyla beraber enerji verimliliğini, enerji güvenliğini anlatabilmek bizim için kıymetli. Bu çerçevede 23 Nisan’da çocuklarla bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızın yapmış olduğu tasarruf temalı resimleri Gemlik Bölge Müdürlüğümüzde sergileyerek daha da görünür kılıp, bu konuya dikkat çekmeyi hedefliyoruz” dedi. Şirketin düzenlemiş olduğu etkinliğe ise Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Gemlik Atatürk İlkokulu Okul Müdürü Mehmet Bayrak ve Uludağ Elektrik yöneticileri katıldı.