GENEL - 19 Nisan 2018 Perşembe 18:21

Nestle ile sağlıklı adımlar

A
A
A
Nestle ile sağlıklı adımlar

Nestle’nin Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle ilkokul 3.

Nestle’nin Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin dengeli ve yeterli beslenmesini amaçladığı "Türkiye turu" Bursa ile devam ediyor.


Nestle Türkiye Genel Müdürü Felix Alleman ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan’ın katılımıyla Bursa’da düzenlenen toplantıda, doğru beslenme alışkanlıkları ve fiziksel aktivitenin sağlıklı gelecek nesiller yetiştirmede önemine değinildi. Faaliyetler 22-23 Nisan tarihlerinde iki gün boyunca yapılacak. Etkinlikler çerçevesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da kutlanacak. Proje çerçevesinde Bursa’da şimdiye kadar 200 öğretmen aracılığıyla 6 bin öğrenciye ve 12 bin veliye ulaşıldı. 2012’den bu yana Türkiye çapında ise 13 ilde 66 okulda 70 bin çocuk ve 140 bin veli ile birlikte 2 bin öğretmene erişim sağlandı.


Dengeli beslenme ve fiziki aktivitenin sağlıklı nesiller yetiştirmede hayati önem taşıdığını söyleyen Çocuk ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan, “Yıllarını çocuk sağlığına adamış biri olarak Türkiye’de çocukların daha dengeli ve yeterli beslenerek daha faal bir yaşama kavuşması için hayata geçirilen “Sağlıklı Adımlar” projesi içerisinde yer almaktan mutluluk duyuyorum. Çocuklarda gelişimin erken döneminde dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konularında bilinç oluşturmak büyük önem taşıyor. Dengeli beslenme, çocukluk ve bebeklik döneminden de önce anne adayının gebelikten önceki dönemde beslenmesine kadar dayanan bir süreç. Yani dengeli ve yeterli beslenme, bütün hayatımız boyunca önemli rol oynuyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa (Özel) Dükkan önünde duran köpeği önce sevdi sonra çaldı, o anlar kamerada Bursa’da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, Kestel ilçesi Bursa Caddesi üzerinde bulunan bir hırdavat dükkanının önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şaban Alper’e arkadaşı Jack Roussel Terrier cinsi Zeyna isimli köpeği hediye etti. Zeyna ile arkadaş olan Alper, işe giderken köpeğini de yanına aldı. Öğle saatlerinde hava alması için köpeğini dışarı bağlayan Alper, bir süre sonra hayatının şokunu yaşadı. Köpeği yerinde göremeyen Alper, hemen güvenlik kameralarını inceledi. Kameralarda, bir çocuk ile kadının köpeğin yanına geldiği, sonrasında kadının köpeği severken tasmasını söküp götürdüğü anlaşıldı. Durum üzerine Şaban Alper, polis ekiplerine haber verdi. Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çalınan Zeyna isimli köpeği bulmak için çalışma başlattı. Öte yandan Şaban Alper, “Öğle saatlerinde bir müşteri içeri girerek yapıştırıcı sordu. Fiyat verdik, dışarıya çıkıp bir daha dükkana girdi. O esnada çalışanımız, ‘Abi köpek yok’ dedi. Çalışanım öyle deyince hemen dışarı çıktım, ancak bir şey göremedim. Kamera kayıtlarını aldım. Kameralarda bir kadın ile çocuğun köpeğin yanına geldiğini gördüm. Kadın köpeği severken, tasmasını çıkarıp kaçırıyor. Bu durum beni çok üzdü. Çünkü ben onu dükkanımın önüne bağlıyordum, herkes çok seviyordu. Onu sevmeleri benim daha çok hoşuma gidiyordu. Ama maalesef, öğle yemeğini yedirdim ve çalındı. Köpek benim için çok değerli. Maddi değeri önemli değil, bir can değeri var. O benim canımdı” dedi. Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kamera kayıtlarını alarak çalışma başlattı.