YEREL HABERLER - 24 Şubat 2017 Cuma 11:29

Nilüfer afetlere hazır

A
A
A
Nilüfer afetlere hazır

Nilüfer Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi açılış için gün sayıyor.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yakında açılması planlanan merkezde Kaymakam Mustafa Kılıç ve Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Yalçın Mumcu ile beraber incelemelerde bulundu. Kılıç, merkezde bulunan deprem tecrübe simülasyon odası, yangın söndürme simülasyon odası ve duman simülasyon odası, 104 kişilik eğitim semineri salonu ve idari ofisleri gezerek Bozbey’den bilgi aldı. Kaymakam Mustafa Kılıç, övgüyle söz ettiği Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini vurgulayarak, “Belediyemizin ilçemizde muhtemel bir afet durumunda kullanılmak üzere inşa ettiği merkez ihtiyaç duyulan bir kurumdu. Belediyemiz de burayı en güzel şekilde hazırladı. Burası hem afet eğitiminde kullanılacak hem de kriz merkezi olarak faaliyet gösterebilecek. Başkanımız Mustafa Bozbey ve ekibine bu merkezi ilçemize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. İnşallah burayı kullanmak gerekmez. Afet olmasın, ancak afet olması durumunda da en güzel şekilde hazır halde görmekten çok mutlu olduk” dedi.
Başkan Mustafa Bozbey de “Burası sadece eğitim için kullanılsın istiyoruz. Nilüferlilerin ve tüm Bursalıların, burada verilecek eğitimlerden faydalanması gerekiyor. İnşallah afetler olmaz ve biz de bu merkezi kullanmak zorunda kalmayız. Ben bütün Nilüferlilere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, 1000 metrekare kapalı alanda 3 kattan oluşuyor. Merkezde, gerçek bir depremde insanların kendilerini nasıl korumaları gerektiği hakkında eğitimler verilecek. Ev eşyalarının olası deprem anında insanlara nasıl zarar verdiğinin tecrübe edilebilmesi için deprem tecrübe simülasyon odasının bulunduğu merkezde ayrıca yaşanabilecek herhangi bir yangın esnasında yangın söndürme tüpü ile çeşitli ev ve ofis ekipmanlarının ne şekilde söndürülmesi gerektiğinin tecrübe edilebileceği yangın söndürme simülasyon odası ve yine yangın anında kapalı alanlarda biriken, insanların ölümüne en çok sebebiyet veren etken dumanla başa çıkma yöntemlerinin öğretileceği duman simülasyon odası yer alıyor. 104 kişilik eğitim seminer salonunun yanı sıra sığınak da bulunuyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir