GENEL - 07 Aralık 2017 Perşembe 15:39

Nilüfer Belediyesi’nin projeleri dış denetimde başarılı bulundu

A
A
A
Nilüfer Belediyesi’nin projeleri dış denetimde başarılı bulundu

Türk Loydu Vakfı, Nilüfer Belediyesi’nde dış denetim yaptı.

Türk Loydu Vakfı, Nilüfer Belediyesi’nde dış denetim yaptı. Türk Loydu Denetçisi H. Ali Güneş, “Nilüfer Belediyesi’ne her geldiğimizde takdir edilecek yeni bir şeyler buluyoruz” diyerek iyi örneklere dikkat çekti.


Türk Loydu Vakfı’nın Nilüfer Belediyesi’nde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarının değerlendirdiği üç günlük denetim sona erdi. Türk Loydu Denetçisi H. Ali Güneş’in ekip lideri olduğu denetimlerin tamamlanmasının ardından Nilüfer Belediyesi Basın Toplantı Odası’nda kapanış toplantısı düzenlendi. Raporda majör ve minör uygunsuzluk bulunmadığını kaydeden Güneş, “Ziyaretimiz esnasında güzel çalışmalarla karşılaştık. Nilüfer Belediyesi’ne her geldiğimizde takdir edilecek yeni bir şeyler buluyoruz. Mesela Karaman Dernekler Yerleşkesi’ni ziyaret ettiğimizde açıkçası kıskandım. ‘Benim olduğum memlekette neden böyle bir yer yok’ diye düşündüm. Bunun yanı sıra başka iyi örneklerle de karşılaştık” dedi.


Üç gün boyunca süren dış denetimler sonucunda elde edilen verileri paylaşan Türk Loydu Vakfı Denetçisi H. Ali Güneş, “Belediyenin katılımcı yönetimi ve vatandaş memnuniyetine verdiği önem yüksek seviyede gözlenmiştir. Müdürlüklerin belirlenmiş hedeflerinin gerçekleştirilme oranlarının yüksek ve tutarlı olduğu, bazı müdürlüklerde hedeflerin aşılmış olduğu görülmüştür. Bunların yanı sıra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde kapı numaralarının yazıldığı plakaların mahalle, sokak, posta numarası ve belediyenin çağrı merkezinin numaralarını içerecek şekilde dizayn edilmesi, Özel Kalem Müdürlüğü’nün yürütmüş olduğu ve sonucunda Avrupa Konseyi Ödülü’nün alınmasıyla ilgili uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler ile sosyal, kültürel ve sportif çalışmaları, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Fotoğraf Müzesi ve Edebiyat Müzesi faaliyetleri, sosyal derneklere çalışma ortamı kazandırmak üzere oluşturulan Karaman Dernekler Yerleşkesi projesi örnekleri başarılı performanslar olarak değerlendirilmiştir. Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi kullanım projeleri de iyi uygulama olarak değerlendirilmiştir. Bunlar daha da çoğaltılabilirdi ancak iyi örnekler arasından da iyilerini seçebilmek için yaptığımız eleme sonucunda bunların rapora geçmesini olumlu bulduk. Bunlar için sizleri gerçekten kutluyoruz” diye konuştu.


Raporun açıklanmasının ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Türk Loydu Vakfı adına denetime katılan denetçiler H. Ali Güneş, Arzu Çınar, Olcay Koca ve Ali Talay’a ve başarılı çalışmalarından dolayı belediye çalışanlarına teşekkür etti. Bozbey, “Biz bu sisteme 2000 yılında başladık ve Türkiye’nin iyi uygulayan ender belediyelerinden biriyiz. Bu sistemin aynı şekilde çarklarının iyi işleyerek sürdürülebilir olması bizim en büyük hedefimiz. Farklı bir kurumuz, eksiklerimizi biliyoruz, eksikliklerimize rağmen Türkiye’de örnek bir kurum olduğumuzu düşünüyorum. Belki en büyük eksiğimiz kendimizi iyi tanıtamıyoruz. Bazı kurumların yeni başlamış oldukları projelere biz yıllar önce başlamış oluyoruz, ama kendimizi tanıtamama, yaptıklarımızı iyi anlatamama eksikliğimiz var. Biz yapmış olduğumuz yayınlarla ulaşmaya çalışıyoruz, ama araştırma sonuçlarında geri bildirim olarak görüyoruz ki vatandaşlarımız pek okumuyor. Yayınların kapağına bakıyor, içeriğine bakmadıkça da bizim yapmış olduğumuz hizmetleri tam anlamıyla alamıyor. Bunu aşmak için çeşitli yöntemler kullanıyoruz. Ben inanıyorum ki bizler daha iyisini yapacak potansiyele sahibiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Paycell’den yerli ödeme yöntemi TROY kart Dijital ödeme ve finansal hizmetler platformu Paycell, kartlı ödeme sistemlerinin yerli çözümü TROY’u Paycell Kart’la birleştirdi. Kullanıcılar Paycell uygulaması üzerinden TROY sanal kart oluşturarak, yurt içi alışverişlerinde kolay, hızlı ve güvenli bir deneyim yaşayabilecek. Türkiye’nin önde gelen finansal hizmetler platformu Paycell, inovatif çözümlerine bir yenisini daha ekledi. Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. (BKM) tarafından kurulan ve işletilen yerli ve milli kart seçeneği olarak geliştirilen TROY kart, kullanıcıların ilgisine sunuldu. Kullanıcılar Paycell uygulaması üzerinden TROY sanal kart oluşturarak, bu kartı yurt içi alışverişlerinde kullanabilecek. Tüm finansal işlemler kullanıcının hizmetinde Verilen bilgilere göre; kullanıcılarına herhangi bir bankacılık sistemine dâhil olmadan tek uygulama üzerinden tüm finansal işlemlerini yapma ayrıcalığı sunan Paycell’de kolayca fatura ödenebiliyor, 7/24 para transferi yapılabiliyor, kayıtlı tüm kartlar dijital cüzdanla kontrol edebiliyor. Kullanıcılar ödemelerini ve para transfer işlemlerini kolayca yaparken, Colendi Menkul Değerler aracılığıyla Borsa İstanbul’daki şirketlerden hisse alım satım, Amerikan Borsalarına yatırım ve Emtia alım satım işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Kullanıcılar ödemelerini, yatırımlarını ve para transfer işlemlerini yaparken, tüm kartlarını dijital cüzdanla kontrol edebiliyor. Paycell’den ya da Turkcell mağazaları ve anlaşmalı üye iş yerlerinden faturalarını ödeyen kullanıcılar, faturalarını ödedikçe puan da kazanıyor. Paycell, TR Karekod ile tüm müşterilerine kart bakiyeleri ile cüzdan üzerinden hızlı ödeme ödeme imkânı sağlarken, Turkcell kullanıcılarına harcamalarını faturalarına yansıtma ayrıcalığı sunuyor. Anında kullanıma hazır ön ödemeli Paycell Kart yalnızca telefon numarasıyla aktive edilerek tüm alışverişlerde kullanılabiliyor. Paycell uygulaması bugüne kadar 26 milyondan fazla kez indirildi ve uygulama aracılığıyla 8,5 milyondan fazla alışveriş yapıldı. Ayrıca Paycell’in işyerleri için özel avantajlarla sunduğu Sanal POS, Android POS, Vitrin ve Linkle Ödeme çözümleri, müşterilerine yenilikçi ve güvenli ödeme kabul ürünleriyle hizmet vermek isteyen işletmelerin tercihi oluyor.
Çanakkale Çanakkale Valiliği’nden sağanak yağış uyarısı Çanakkale’de akşam saatlerinde etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle Çanakkale Valiliği, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale’nin batı kesimlerinde sağanağın akşam saatlerinden itibaren etkili olmasının beklendiği belirtildi. Çanakkale Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’de başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar devam edecek ‘Çanakkale il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat’ meteorolojik uyarısı yapılmıştır. Çanakkale il genelinde yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70kg/m) olması beklenmektedir. Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakla beraber vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları önemle rica olunur” denildi. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Çanakkale Valiliği yapılan açıklamada, “Çanakkale il genelinde beklenen olumsuz hava şartlarından dolayı 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’den başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkması tedbiren yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.