SPOR - 17 Ocak 2018 Çarşamba 15:45

Osmangazi’de satranç heyecanı sürüyor

A
A
A
Osmangazi’de satranç heyecanı sürüyor

Osmangazi Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Okul Sporları Satranç Takım Turnuvası’nda birinci etap müsabakaları sona erdi.

Osmangazi Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Okul Sporları Satranç Takım Turnuvası’nda birinci etap müsabakaları sona erdi.


Osmangazi Belediyesi Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri’nde düzenlenen Okul Sporları Satranç Takım Turnuvası’na ilk, orta ve lise seviyesindeki okullardan toplam 314 takım katıldı. Okul sporları müsabakalarında en yüksek katılımlı yarışmalar arasında yer alan turnuvaya, sporcu aileleri de büyük ilgi gösterdi. 2 gün süren ilk etap müsabakalarında, kategorilerinde dereceye giren sporcular Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında Bursa’yı temsil etmeye hak kazandı.


Turnuvanın küçük kızlar kategorisinde Saadettin Türkün Ortaokulu birinci, Şahinkaya Ortaokulu ikinci, Demirtaş İsmail Hakkı Bursevi Kız İmam Hatip Ortaokulu üçüncü, Özlüce Nurettin Topçu Anadolu İmam Hatip Lisesi dördüncü oldu. Genç kızlar kategorisinde ise Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi birinci, Bursa Anadolu Lisesi ikinci, Barış Anadolu Lisesi üçüncü, Fatih Mesleki Teknik Anadolu Lisesi de dördüncü oldu. Yıldız kızlar kategorisinde Peyami Safa Ortaokulu birinci, Yüksel Bodur İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Kızıklar Ortaokulu üçüncü, Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi dördüncü oldu. Bunun yanı sıra gençler genel kategorisinde Özel Emine Örnek Okulları birinci olurken, ikinciliği Özel Final Lisesi, üçüncülüğü Bursa Anadolu Lisesi, dördüncülüğü ise Özel Çağdaş Öncü Okulları elde etti.


Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Yunus Şahin tarafından verildi. Turnuvaya katılan tüm sporcuları tebrik eden Şahin, “Belediye Başkanımız Mustafa Dündar gençlerin spor yapmasına büyük önem veriyor. Bu önemi sayesinde burada kardeşlerimiz turnuvaya katılarak dereceye girdiler. Osmangazi Belediyesi olarak yaz, kış turnuvalar düzenleyerek gençlerimizin spor yapması için gerekli özeni göstermekteyiz. Bütün sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum” dedi.


Küçükler ve yıldızlar kategorileriyle 17-18 Ocak tarihlerinde devam edecek olan turnuvanın son etabı şubat ayında gerçekleştirilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.