EĞİTİM - 24 Mayıs 2018 Perşembe 15:17

Türkiye’nin AR-GE personeli Uludağ Üniversitesi’nden yetişiyor

A
A
A
Türkiye’nin AR-GE personeli Uludağ Üniversitesi’nden yetişiyor

Uludağ Üniversitesi tarafından savunma, otomotiv, gıda, tekstil ve makine sanayii için gerçekleştirilen AR-GE Personeli Yetiştirme Programları’nın sonuna gelindi.

Uludağ Üniversitesi tarafından savunma, otomotiv, gıda, tekstil ve makine sanayii için gerçekleştirilen AR-GE Personeli Yetiştirme Programları’nın sonuna gelindi. Programı başarıyla tamamlayan yaklaşık 100 öğrenciye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.


Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika törenine U.Ü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aslı Hockenberger ve Prof. Dr. Atakan Avcı, Enstitü Müdürleri, akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.


Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yaklaşık iki yıldır yürüttükleri programların sektörden gelen talepler doğrultusunda oluşturulduğunu vurguladı. Taleplerin her geçen gün arttığını ve öğrencilerin de programlara yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizen Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Biz programlara başlamadan önce sektör temsilcileri ile bir araya geldik. Onlara mezunlarımızda ne gibi donanımlar beklediklerini sorduk. Burada eksik olan veya ilgilenmediğimiz konuları belirlemeyi hedefledik. Sonunda hep birlikte oturduk ve genel bir program çıkardık. İlk program inanılmaz ilgi gördü. Biz sadece 40 öğrenci seçebildik ve 34 öğrenci programı başarı ile bitirdi” diye konuştu.


Üniversite - Sanayi iş birliğine örnek


İkinci programın aşamasında yeni yeni sektörlerden gelen talepleri de göz önüne alarak 5 sektörü içeren geniş kapsamlı yeni bir AR-GE Personeli Yetiştirme Programı’nı başlattıklarını hatırlatan Rektör Ulcay, “Programa katılan öğrencilerimizin hem kendilerini geliştirmeleri hem de sektörde kendilerinden istenilen donanımları edinmelerini sağlıyoruz. AR-GE çalışmaları yapan sektörlere biz de bu şekilde katkı vermeyi hedefliyoruz. YÖK tarafından belirlenen 15 Araştırma Üniversitesi arasında yer alıyoruz. Bu üniversiteler arasında kalmaya devam etmek için kendimizi geliştirmek ve üniversite - sanayi işbirliğine daha fazla katkı sağlamak istiyoruz. Program boyunca emeklerini esirgemeyen tüm akademisyenlerimize ve sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de aldıkları sertifikaların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger ise 2015 yılından itibaren üniversite olarak kendilerine 3. Nesil Üniversite hedefini belirlediklerini kaydetti. 2016 yılında önce savunma sanayii için ve daha sonra farklı sektörleri kapsayan bir eğitim programı oluşturduklarını söyleyen Prof. Dr. Hockenberger, “Ders programlarımızı geçtiğimiz yaz tüm sektör temsilcileri ile yaptığımız toplantılarda belirledik. İçerik olarak da üç tane temel bölümü tespit ettik. Mesleki gelişimi destekleyecek dersler, kişisel gelişimi destekleyecek dersler ve AR-GE faaliyetleri için tasalanmış olan özel eğitimler. Öğrencilerimize her programın başlangıcında o sektöre ait özel bir tanıtım yapıldı” şeklinde konuştu.


Açılış konuşmalardan sonra üniversite yöneticileri tarafından programa destek veren sektör temsilcilerine plaketleri verildi. Programı başarı ile tamamlayan yaklaşık 100 öğrenciye de sertifikaları teslim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın Lisesi karma resim sergisi açıldı Aydın Lisesi öğrencilerin yıl boyunca yapmış oldukları resim çalışmaları Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi sergi alanında halkın beğenisine sunuldu. Eğitim ve öğretim sezonunun sonuna doğru gelinirken okullar öğrencilerinin 1 yıl boyunca yaptıkları eserleri sergilemeye başladı. Aydın Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu ’Karma Resim Sergisi’ açıldı. Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde içerisinde sergilenen birbirinden güzel resimler büyük beğeni topladı. Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Amaç sadece sanat yapan kişiler yetiştirmek değil, sanatı seven ve kültürü algılayan fertler de yetiştirmektir. Bu nedenle eğitim sistemimiz içerisinde sanat eğitimine de önem vermeliyiz” dedi. Yapılan konuşmanın ardından açılışı yapılan sergide kara kalem, sulu boya, yağlı boya gibi geleneksel tekniklerden; atık malzeme tasarımları, seramik, bisküvi üzerine çini boyama gibi yenilikçi yaklaşımlara kadar geniş bir yelpazede birçok ürün yer aldı. Atık malzemelerle yapılan çalışmalar da serginin dikkat çekici parçaları oldu. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Aydın Lisesi Müdürü Serkan Akyol, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra veliler katılırken, program yapılan ikramların ardından sona erdi.
Aksaray Evi soyulan kadının “Hırsız da böyle mi yapar” sitemi Aksaray’da bir evden 300 bin liralık ziynet eşyası, 200 bin liralık da elektronik malzeme çalan ve sonra da eşyaları kırıp parçalayan hırsızlar polisin operasyonuyla yakalandı. Evi soyulan kadın cep telefonuyla evini görüntülerken paramparça gördüğü eşyaları karşısında “Hırsız da böyle mi yapar?” diye sitem etti. Hırsızlık olayı, Aratol Mahallesi’nde bulunan 3 katlı bir apartmanın 1. katındaki dairede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, akrabalarına bayram ziyaretine giden Mehmet Özay ve ailesi bir süre sonra geldikleri evlerinde hayatının şokunu yaşadı. Kapıyı açıp evlerine giren aile adeta savaş alanına dönmüş evdeki manzara karşısında şok oldu. Evi soyulan kadın evin durumunu cep telefonu ile kayıt altına almaya başladı. Ev sahibi kadın, paramparça gördüğü eşyaları karşısında “Hırsız da böyle mi yapar?” diye sitem etti. Aile ziyaretteyken eve giren 4 hırsız evin adeta altını üstüne getirerek 300 bin liralık ziynet eşyası ile televizyon, telefon, tost makinesi, çaydanlık, bisiklet, elektrikli süpürge gibi 200 bin liralık elektronik malzemeyi çaldı. Ardından eve zarar veren hırsızlar bulaşık makinesi, ankastre ev aletleri, dolaplar ve kalorifer peteği gibi birçok eşyayı kırdı. Aile, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatarak şüphelilerin peşine düştü. Yapılan çalışmalar ve güvenlik kameraları incelemesinde kısa sürede kamyonetle kaçan şahısları ve kimliklerini tespit eden polis ekipleri bir ikamete düzenlediği operasyonda 4 şüpheliyi de kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler M.Ç. (44), C.Ç. (42), O.B. (36) ve M.S. (25) sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şüpheliler, ifadelerinin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.