YEREL HABERLER - 26 Mayıs 2016 Perşembe 14:44

Uü'de Hariciye Haftası

A
A
A
Uü'de Hariciye Haftası

Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Began Muhic ve Kosova İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morina’yı ağırlayan Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, bu ülkelerin Türkiye ile özel bağlarının olduğunu söyledi.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından düzenlenen 21. Hariciye Haftası için gelen Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Began Muhic ve Kosova İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morina, Rektör Yusuf Ulcay’ı ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Genel Sekreter Prof. Dr. İsmail Sağlam, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tayyar Arı ve akademisyenler de hazır bulundu.
Her iki ülkenin büyükelçilerini misafir etmekten onur duyduklarını söyleyen Rektör Ulcay, Bosnalı ve Kosovalı insanların Türkiye’yi ikinci vatan olarak gördüklerini belirtti. Ülkeler arasında sınırların bulunduğuna fakat kalpler arasında bu sınırın olmadığına işaret eden Ulcay; “Balkanlar ile farklı sınırlarımız olsa da kalplerimiz aynı. Kardeş değiliz belki ancak birbirimizi her zaman kardeş olarak görüyoruz. Gerek tarih boyunca yaşadığımız kader birlikteliği gerekse daha sonrasındaki ikili ilişkilerimiz bu dostluğumuzu ve kardeşliğimizi daha da pekiştirdi. Bundan sonra da ilişkilerimizin gelişmeye devam edeceğini hatta ilerleyen dönemde daha da zirveye çıkacağını düşünüyorum. Uludağ Üniversitesi olarak bu kardeşliğin sürmesi adına her türlü projede seve seve yer alacağımızı bilmenizi istiyorum” dedi.
ÖĞRENCİLERİ AVRUPA’YA KAPTIRMAYIN UYARISI
Uludağ Üniversitesi’nde okuyan Balkan kökenli öğrencilerin tahsillerini bitirmelerinin ardından ülkelerine geri dönerek ülkelerinin üretimine ve gelişmesine katkı koymalarını arzu ettiklerinin altını çizen Ulcay, Türkiye’de eğitim gören balkan kökenli öğrencilerin çalışmak için Avrupa ülkelerine gittiğini tespit ettiklerini kaydetti. Ulcay, YÖK heyeti ile birlikte ilgili bakanlıklarla yaptıkları toplantılarda bu konuyu gündeme getirdiklerini ve önlem alınmasını arz ettiklerini aktardı.
Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu BeganMuhic ise Türkiye ile eğitim alanında işbirliği yapmaya her zaman açık olduklarını söyledi.
Türkiye’de ve Bursa’da olmaktan dolayı şeref duyduklarını belirten Kosova İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morina da ülkeler arasında tarihi bir bağın bulunduğuna işaret etti.
Began Muhic ve Rrahim Morina, ardından Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen 21. Hariciye Haftası programına konuşmacı olarak katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."