ASAYİŞ - 23 Mayıs 2018 Çarşamba 15:02

Yaşıtları okulda okurken, o sokaklarda uyuşturucu satıyordu

A
A
A
Yaşıtları okulda okurken, o sokaklarda uyuşturucu satıyordu

Bursa’da yaşı küçük kızı uyuşturucu madde ticareti yapmaya zorlayan şüpheliyi polis ekipleri yaptığı operasyonla gözaltına aldı.

Bursa’da yaşı küçük kızı uyuşturucu madde ticareti yapmaya zorlayan şüpheliyi polis ekipleri yaptığı operasyonla gözaltına aldı.


Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şuçlarla Mücadele Şube ekipleri uzun zamandır izlemeye aldığı uyuşturucu madde ticareti yapan B.T.’yi 17 yaşındaki kız çocuğu E.I.K.’ya zorla madde kullandırıp satışa zorladığı ihbarı üzerine harekete geçti.


Şüpheli B.T. uyuşturucu maddeyi şehir dışından otomobiliyle Bursa’ya getirdiğini öğrenen ekipler gece geç saatlerde Osmangazi ilçesi Çukurca mahallesinde satış yaptığı sırada suç üstü yaparak göz altına aldı. Ekipler otomobilde yaptıkları incelemede 1 kilogram esrar maddesini motorun içerisine gizlenmiş halde buldu.


Emniyetteki işlemlerin ardından adliye sevk edilen şüphelilerden B.T. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 17 yaşındaki E.I.K. serbest bırakıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türkiye’ye kaçak yolla getirilen yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi Kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ile Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyon çerçevesinde Türkiye’ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon çerçevesinde yakalanan 2 şahsa da 2 milyon lira ceza kesildi. İstanbul kaçakçılık suçlarıyla mücadele Şube Müdürlüğüne gelen bir ihbar doğrultusunda Savcılık talimatı ve alınan arama izniyle Arnavutköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlisi ekipleri Arnavutköy’de bulunan bir otele operasyon gerçekleştirildi. Operasyon çerçevesinde, 2 yabancı uyruklu şahsın bavulunda özel olarak hazırlanmış keseler bulundu. Keselerin içinde 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık olarak 100 bin adet civarındaki tıbbi sülük olduğu tespit edildi. Cites belgesine tabi olan ve kaçak yollarla İran’dan Türkiye’ye pazarlamak için getirildiği beyan edilen tıbbi sülüklerle ilgili herhangi bir evrak belge ibraz edilemediği öğrenildi. Ekipler, 1380 sayılı su ürünleri kanun kapsamında yasadışı yolla Türkiye’ye getirilen 28 kilogram civarındaki tıbbi sülüklere el koydu. Kaçak olarak tıbbi sülükleri Türkiye’ye getiren 2 yabancı uyruklu şahıs hakkında 2 milyon 624 bin 408 lira idari para cezası uygulandı.