GENEL - 21 Kasım 2017 Salı 12:27

Yıldırım’da alt yapı hamlesi

A
A
A
Yıldırım’da alt yapı hamlesi

Yıldırım Belediyesi alt yapı çalışmalarına hız verdi.

Yıldırım Belediyesi alt yapı çalışmalarına hız verdi.


Yıldırım Belediyesi, asfalt çalışmalarının yanı sıra şehrin ulaşım ağını geliştirmek için imar yolu açma ve genişletme çalışmalarını da sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde yeni açılan yollar ulaşıma rahat bir nefes aldırırken, ilçenin modern yüzüne de de artı değer katıyor. Yıldırım Belediyesi tarafından 2014 yılının mart ayından bugüne kadar 24 bin 346 metre uzunluğunda yeni imar yolu ilçeye kazandırıldı.


Yerleşim alanlarının gelişmesi ve şehrin imar planlarının yeniden düzenlenmesi sebebiyle birlikte yeni yollara ihtiyaç duyulduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemiz nüfus bakımından Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri. Ulaşıma ağına yeni imar yolları ekleyerek hem trafik meselesinin önüne geçiyor, hem de vatandaşlarımıza ulaşımda nefes aldırıyoruz. Yeni açılan kilometrelerce yol ile Yıldırım’ın geleceğine yatırım yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.