EKONOMİ - 22 Eylül 2017 Cuma 15:32

Yıldırım’ın ekonomisi canlanıyor

A
A
A
Yıldırım’ın ekonomisi canlanıyor

Esnafa nefes aldıracak projelere imza atan Yıldırım Belediyesi, 2017 yılının ilk 9 ayında 698 işyerine açma ve çalışma ruhsatı verdi.

Esnafa nefes aldıracak projelere imza atan Yıldırım Belediyesi, 2017 yılının ilk 9 ayında 698 işyerine açma ve çalışma ruhsatı verdi.


Ruhsatların 50’sinin başvurusu Yıldırım Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden yapıldı. İşyeri açmak ve çalışma ruhsatı almak için müracaat eden vatandaşlar 105 adet ile en çok perakende bakkal ve market ruhsatı için talepte bulunurken, ikinci sırada 57 ruhsat ile çay ocağı ve kahvehane, üçüncü sırayı ise Otosansit’te bulunan oto kaporta ve tamir atölyeleri takip etti. Ayrıca Yıldırım Belediyesi yine 2017 yılı içerisinde 8 işyerine teşekkür, 4 işyerine de ‘örnek işyeri’ belgesi verdi. Öte yandan İşyeri Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekiplerince incelenen ruhsatsız işyerlerinden 450’sinin uygun bulunarak ruhsatlandırma işleminin devam ettiği belirtildi.


Her yeni açılan iş yerinin Yıldırımlılar için yeni bir ekmek kapısı ve istihdam anlamına geldiğini belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, her mahalleye eşit hizmet götürdüklerini, iş yerlerinin çoğalarak esnafın kazancının arttığını kaydetti. Yıldırım Belediyesi olarak esnafın her zaman yanında olduklarının altını çizen Edebali, "Yıldırım’ın çehresini değiştiriyor, hemşehrilerimizin refah seviyesini yükseltiyoruz. Yatırımcı da, işveren de tercihini Yıldırım’dan yana kullanıyor. Esnafımız güçlüyse bizde güçlüyüz demektir" diye konuştu.


E-belediye uygulamasını hayata geçirmeden önce Yıldırım’da iş yeri açmak isteyenlerin defalarca belediyeye gitmek zorunda kaldığını da hatırlatan Başkan Edebali, ‘yildirim.bel.tr’ adresindeki ‘e-belediye’ uygulaması ile vatandaşların belediye binasına gelmeden de başvurularını yapabileceklerini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de öğrenciler minyatür resim yapmayı öğrendi Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Müdürlüğünün başlattığı “Minik eller, büyük hayaller” projesi kapsamında Faruk Kızıklı İlkokulunda minyatür resim dersi verildi. Ressam Figen Köprülü’nün öncülüğünde bir araya gelen 3/B sınıfı öğrencileri minyatür resim yaptı. Minik eller, büyük hayaller projesi kapsamında Faruk Kızıklı İlkokuluna gelen ressam Figen Köprülü, 3/B sınıfı öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere minyatür resim dersi veren Köprülü, minyatür resimler yaptırdı. Etkinliğe katılan öğrenciler mutluluklarını dile getirirken, Figen Köprülü de, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatları yaşatmak istediklerini söyledi. Sınıf öğretmeni Şükriye Şıkdağ’ da ressam Figen Köprülü’ye teşekkür etti. Resim yapmayı sevdiğini anlatan Ali Rıza Türkoğlu, “Yaptığım işten çok zevk aldım. Zevkli bir işti” dedi. Bora Karagözoğlu da, “Zevkli ve güzeldi. Bunları yaptığım için çok mutluyum” dedi. Su Çiftçi ise, “Ben bu çalışmadan güzel şeyler öğrendim. Hem eğlendim, hem de çok güzel resimler yaptım. Minyatür resimler yaptım. Figen öğretmenine teşekkür ediyorum” dedi. Ressam Figen Köprülü de, “ Biz de bu projeye destek olmak için unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızdan minyatür konusunda bilgi vermek üzere Faruk Kızıklı İlkokuluna geldik. Çocuklar bu eğitimden çok mutlu oldu. Çocukların heyecanını gördük. Bu da bizi mutlu etti. İnşallah, böyle projelere devam ederiz” dedi. Ada Çakar ise, “ Bence bu etkinlik çok güzeldi. Herkesin yapmasını öneririm” dedi.