YEREL HABERLER - 22 Mart 2017 Çarşamba 18:18

Alişdede Bilgi Evi’nde kadın buluşmaları

A
A
A
Alişdede Bilgi Evi’nde kadın buluşmaları

Çanakkale’nin Biga Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sonrası Alişdede Bilgi Evi’nde başlatılan Kadın Buluşmaları devam ediyor.

Çanakkale’nin Biga Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sonrası Alişdede Bilgi Evi’nde başlatılan Kadın Buluşmaları devam ediyor.


Proje ile ilgili bilgi yapılan açıklamada; "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nden ilham alarak Mart ayında etkinliklerimizi başlattık. Bu güne dikkat çekerek kadınlarımızın ilgi ve ihtiyaç alanlarını belirlemeye çalıştık. Seçmiş olduğumuz konuklarımızın kadın olmasına dikkat ederek, samimi bir sohbet havasında uzman oldukları alanlarda öğretici bir faaliyet amaçladık" ifadelerine yer verildi.


Moda ve Yaşam


İlk etkinlik 13 Mart Pazartesi günü saat 10:00-12:00 saatleri arasında 15 katılımcıyla gerçekleştirildi. Uzman Serpil Baykal, moda, vücudumuzu tanıma, doğru ve şık giyinme konularıyla ilgili bilgilerini katılımcılarla paylaştı. Katılımcıların sorularına da cevap veren Baykal, doğru giyinmek için yüksek paralar ödemek yerine ekonomik şıklığın nasıl olabileceğini örneklerle anlattı. Kadınlara sadece moda olanın değil, kendilerini iyi hissetmenin, kendilerini iyi hissettiren şeyleri giymenin, kısacası kendilerini severek mutlu olmanın önemini anlatan Baykal’ın sohbet şeklinde geçen sunumu katılımcılar tarafından ilgi gördü.


Sağlıklı ve Dengeli Beslenme-Kilo Kontrolü


21 Mart Salı günü saat 10:00-12:00 arasında gerçekleşen etkinlikte Bigest Güzellik Merkezi doktoru Dr. Dilek Can, sağlıklı ve dengeli beslenme, kilo kontrolünde konusunda bilgilerini paylaştı. Etkinlikte konuşan Dr. Can, vücut analiz cihazını getirerek katılımcıların kilo- yağ- kas ölçülerini, metabolizma yaşlarını ortaya çıkararak doğru beslenme kurallarını ve kadınların yapması gerekenleri anlattı. Dr. Can, örnek diyet listesi üzerinden kadınların gün içinde hangi sıklıkta ve neler yiyerek kilo kontrolü yapabileceklerini gösterdi. Sağlıklı beslenmenin gerekliliğini aktaran Dr. Can, kadınların vücut analiz sonuçlarını birebir inceleyerek tek tek soruları cevapladı.


Kadın Sağlığı


Kadın Sağlığı konusunda 27 Mart Pazartesi günü saat 10:00-12:00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlikte konuşacak olan doktor, kadın sağlığını yakından ilgilendiren ve sık sık karıştırılan konularda (Menapoz, regl dönemi şikayetleri, enfeksiyonlar, gebelik süreci, rahim kanseri, basit teşhis ve tanı vb) soruları yanıtlayacak ve sağlıklı yaşam konularında önerilerde bulunacak.


Doğal Güzellik ve Makyaj Sırları


Doğal güzellik ve makyaj sırları konusunda 4 Nisan Salı günü gerçekleşecek etkinlikte kuaför Sibel Bahçevan kadınlarla bir araya gelecek. Kadınlara kendilerini tanıyıp, doğru saç rengi, kesimi, yüz tiplerine uygun makyaj tekniklerinden bahsedecek Bahçevan, evde uygulanabilecek basit güzellik reçeteleri ve kuaför hilelerini paylaşacak ve bu etkinliklere katılan kadınlardan birini seçerek ücretsiz değişim programına alarak saç bakım, boya ve kesim yaparak değişimi gözler önüne serecek.


Evde Jimnastik


10 Nisan Pazartesi günü saat 10:00-12:00 saatleri arasında Beden Eğitimi öğretmeni Nihan Demirel jimnastik salonlarına gitmeden, evdeki eşyalarla (minder, sandalye, masa vb) bile nasıl spor yapabileceğini, dar zamanlarda da spor yaparak yaşamın nasıl hareketlendirilebileceği konularında konuşacak. Örnek hareketler gösterecek.


Takı, Tasarım, Süsleme Sanatı


17 Nisan Pazartesi günü 10:00-12:00 saatleri arasında Suna Uzbilek tarafından evde yapılan doğum günü, parti, gün, kına gecesi, toplantı gibi organizasyonlarda nasıl süsleme yapabileceğini, aksesuarların nasıl hazırlanabileceği, hangi malzemelerin hangi aksesuarda kullanabileceği konularını anlatacak. Uzbilek ayrıca örnek ürünleri uygulamalı olarak gösterecek ve takı tasarımı ile ilgili uygulamalı bir sunum yapacak.


Etkinlikler sonunda Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, eğitimde bulunan uzmanlara ve katılımcılara teşekkür belgesi verecek. Bu etkinliklere talep ve ilgi devam ettiği sürece farklı uzman ve konularda etkinliklerin devam etmesi planlanıyor.


Eğitici etkinlikler bitmiyor


Alişdede Bilgi Evi’nde kadınların gramer-sınav kaygısı olmadan yurt dışı gezilerinde tanıdıkları yabancı konuklarıyla iletişimlerinde, ya da çocuklarının basit İngilizce sorularına cevap verebilmelerini sağlamak amacıyla İngilizce kursları başladı. İngilizce kursları Perşembe günleri 10:00- 12:00 saatleri arasında gerçekleşecek ve 7 hafta sürecek.


Bu eğitimler kapsamında Temel Bilgisayar eğitimi ise Pazartesi-Salı günleri 10:00-12:00 saatleri arasında gerçekleşecek. Daha önce bilgisayar kullanmayı bilmeyen, bilgisayarı iletişim aracı olarak kullanabilecek, internet üzerinden e-nabız, e- okul, e-randevu vb hizmetleri yapabilecek seviyeye getirmek ve çağımızın iletişim aracı olan bilgisayarla kadınları tanıştırmak amacıyla başlatılan kurslarda ayrıca bilgisayarda word kullanımı da öğretilecek.


Aile Danışmanı ile her Cuma


Aile Danışmanı Ece Nur Öztürk Cuma günleri 10:00-12:00 saatleri arasında kadınlarla bir araya gelecek, öncelikle toplu seanslarda aile ve öğrencileri de kapsayan günlük yaşamda sıkça k karşılaşılan ve uzman yardımı gerektiren konularda görüşme olanağı sağlayacak. Aile Danışmanı Öztürk, kadınların sorularına cevap verecek, gerekli konularda isteyenlerin eşleriyle birlikte Atatürk Kültür Merkezi’nde görüşme olanağı sağlayacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir