GENEL - 17 Mart 2017 Cuma 16:38

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:

A
A
A
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yarın temeli atılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşa edileceği yerde incelemeler yaparak, “Özellikle bu dönemde bu temelin atılması Türkiye’nin gücünü gösteriyor” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yarın temeli atılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşa edileceği yerde incelemeler yaparak, “Özellikle bu dönemde bu temelin atılması Türkiye’nin gücünü gösteriyor” dedi.


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı törenle temeli atılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Yetkililerden brifing alan Kurtulmuş, “Memleketimiz ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Türkiye’nin önemli yüz akı projelerinden bir tanesinin temeli yarın Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın katılacağı törenle 19 Mart törenlerine denk gelecek şekilde atılacak. Alanda bütün hazırlıklar tamamlanmış. Bu eserin temel atma noktasında gelmesinde çok büyük emeği ve yönlendirmesi olan cumhurbaşkanımıza, bakanlığı sırasında büyük emekleri geçen başbakanımıza, Uluştarma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan ve bütün bu noktaya gelmesinde emeği olan herkese milletimiz adına minnettar olduğumuzu ifade ediyorum” diye konuştu.



“Bu yatırım sadece ulaşım projesi olarak görülmemelidir”


Çanakkale ve bölge halkının bu yatırama sahip olacağını dile getiren Kurtulmuş, “Bu yatırım sadece ulaşım projesi olarak görülmemelidir. Bütün Marmara’yı hareketlendirecek, İstanbul’un üzerindeki nüfus yoğunluğunu buraya kaydıracak, bölgesel kalkınmayı sağlayacak önemli projedir. Türkiye’ye yurt dışından gelecek olan vatandaşlarımız bu köprüyü kullanarak rahatlıkla Ege ve Akdeniz’e inecek. Bütün Marmara’ya ve ekonomiye hareketlilik getirecek. Özellikle bu dönemde bu temelin atılmasının yapılacak olması Türkiye’nin gücünü göstermesi bakımından önemli ve değerlidir” açıklamasını yaptı.



“Bereketli yollarla Türkiye birbirine bağlanacak”


Çok kısa sürede de köprünün açılacağını anlatan Kurtulmuş, şunları söyledi:


“Hepimiz buradan istifade edeceğiz. Lapsekililere, Gelibolululara, Çanakkalelilere, Bursalılara, İzmirlilere, İstanbullulara hayırlı olsun. İnşallah bereketli bu yollarla Türkiye birbirine bağlanacak. Yarın her birimiz tarihe tanıklık edeceğiz. Ondan dolayı vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz. Bir şenlik havasında güzel bir temel atma olacak. Yarınki törenle birlikte yeni, güçlü, ekonomi ve siyasi istikrar içinde büyüyen bir Türkiye’yi istemeyenlere en güzel cevabı vereceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde milletimizin bütün imkanlarını seferber ederek iyi şekilde yöneterek daha güçlü bir Türkiye’yi oluşturmayı gayret ediyoruz. Bu temel atmayla Türkiye’nin kalkınmasında önemli bir adımı atmış olacağız. İnşallah kazasız belasız bu inşaat tamamlanır ve hep beraber istifade ederiz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.