GENEL - 05 Ekim 2018 Cuma 18:27

Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojiler Fuarı törenle açıldı

A
A
A
Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojiler Fuarı törenle açıldı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, 12’incisi düzenlenen Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojiler Fuarı törenle açıldı.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, 12’incisi düzenlenen Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojiler Fuarı törenle açıldı.


Açılış törenine AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, protokol üyeleri ve ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.


Açılışta konuşan Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, “Bu yılki fuarımız, tarım ve hayvancılık ağırlıklı. Her geçen yıl bu ağırlık artıyor. Bu artış, hedeflerimize uygun ilerledikçe, ikinci bir fuar için kolları sıvayacağımızı gösteriyor. İkinci fuarımız, tarım ve hayvancılık dışındaki tüm sanayi ve ticari sektörlerin yer aldığı genel bir fuar olacak. Biga, yılda iki fuarı yapabilecek potansiyele doğru hızla ilerliyor” dedi.


Biga Kaymakamı Mustafa Can ise, “Biga ilçemiz sanayi ve ticaret sektöründe olduğu gibi tarım ve hayvancılık sektöründe de çok ciddi manada katkı sağlamakta ve özellikle Güney Marmara Bölgesi’nde çok yakın bir dönemde de cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Ülkemiz ortalamaları üzerinde yer alan her geçen gün gelişen büyüyen ilçemizde ileri teknolojiye uygun olarak daha verimli daha stratejik bir tarımın yapılması adına ekonomik anlamda katkı sağlamak için düzenlemeler Biga Fuarının öncelikle çiftçilerimize ve üreticilerimize büyük faydalar getireceğini umuyorum. Bu fuara gerçekleştirenleri büyük gayret ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga Belediyesi Olarak son dönemde tamamlanan bir çok yatırımın açılışını yapıldığını söyledi.


Tarım üretiminin önemine değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, tarımsal üretim konusunda Türkiye’nin önemli bir bölgesi olduğunu söyledi.


Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek fuarın açılışı yapıldı. Protokol üyeleri, kurulan stantları gezip, firma yetkilileriyle görüşerek ürünler hakkında bilgi aldı. Toplam 22 bin metrekare kapalı fuar alanında gerçekleşen Biga Fuarı’na, 1200 peronda 350 firma, kurum ve kuruluş katılıyor. Fuar 7 Ekim tarihine kadar gezilebilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.