YEREL HABERLER - 28 Mart 2017 Salı 12:06

Biga Umut Işığı Topluluğu, Sakarya İlkokulu’nu renklendirdi

A
A
A
Biga Umut Işığı Topluluğu,  Sakarya İlkokulu’nu renklendirdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı Umut Işığı Topluluğu, geçtiğimiz yıldan bu yana süregelen ’Gülen Yüzler Boyalı Eller’ projelerine devam ediyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı Umut Işığı Topluluğu, geçtiğimiz yıldan bu yana süregelen ’Gülen Yüzler Boyalı Eller’ projelerine devam ediyor.


Yılbaşında Pakt Plus AVM’de çocukların yüzlerini boyayan ve Selvi Köyü İlkokulu’nda dönem sonu eğlencesi ile minik öğrencilere mutlu anlar yaşatan topluluk, son olarak Sakarya İlkokulu’nda güzel bir etkinliğe imza attı. Sakarya İlkokulu’nun duvarlarını çeşitli karikatür ve karakterler ile renklendiren topluluk üyeleri çizdikleri karakterlere ayrıca sosyal mesaj ekleyerek minikleri bilinçlendirmeyi amaçladı.


Umut Işığı Topluluk Başkanı Mehtap Ataş,“Geçen sene başlatmış olduğumuz ‘Gülen Yüzler Boyalı Eller’ projemize Sakarya İlkokulu ile devam ettik. Bu proje ile amacımız okul duvarlarını renklendirmek. Sakarya İlkokulu sağlık konusuna çok önem veren bir okul. Bu nedenle okulun iç duvarlarına çizmiş olduğumuz karakterlere konuşma baloncuğu çizip içlerine sağlıkla, temizlikle ilgili çocuklara hitap eden yazılar yazdık. Teneffüslerde yanımıza gelen öğrencilerle beraber çeşitli oyunlar oynadık” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."