GENEL - 10 Nisan 2018 Salı 11:06

Bigalı öğrenci Ömer Seyfettin hikaye yarışmasında Türkiye birincisi oldu

A
A
A
Bigalı öğrenci Ömer Seyfettin hikaye yarışmasında Türkiye birincisi oldu

Çanakkale’nin Biga ilçesi Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören Nurefşan Mercan, Balıkesir’in Gönen Belediyesi tarafından düzenlenen 29.

Çanakkale’nin Biga ilçesi Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören Nurefşan Mercan, Balıkesir’in Gönen Belediyesi tarafından düzenlenen 29. Ömer Seyfettin hikaye yarışmasında Türkiye birincisi oldu.


Biga Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 10-A sınıfı öğrencisi Nurefşan Mercan, Balıkesir’in Gönen Belediyesi tarafından düzenlenen 29. Ömer Seyfettin hikaye yarışmasında ’Kaybettiklerim’ adlı hikayesi ile Türkiye birincisi oldu. Mercan, 2 bin 500 lira para ödülü aldı.


Çocukluğundan bu yana hep kitap okuduğunu ifade eden Mercan, "Okuma yazma öğrenmeden önce resimli hikaye kitaplarına bakar hikayeler uydururdum. Okumaya başladığımda ise değerli yazar Ömer Seyfettin’in hikayelerini okudum. Her bir kitabı beni çok etkilemiştir. Bu yarışmaya da gerçekten yazmayı sevdiğim için katıldım. Yarışmaları takip ederim, önümüzde yapılacak olan yarışmalara da katılacağım" dedi.


Kaybettiklerim isimli hikayeyi yazmadan önce internette konu araştırması yaptığını belirten Mercan "Çernobil ile ilgili yayınlar ilgimi çekti. Dünyanın başına bir felaket gelmiş ve bundan benim haberim yok. Bir çok insanın Çernobil faciasında hayatını kaybetmesinden yola çıkarak bir hikaye kurguladım. Bir küçük kız karakteri meydana getirdim. Ailesinin başına kötü olaylar gelsin, her şeye rağmen bu kız güçlü bir karakter olsun. Anne ve babasının yaşadıklarını dünyaya duyursun istedim" dedi.


Okul Müdürü Şeyma Şahin ise öğrencinin birinci olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tebrik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir