GENEL - 10 Aralık 2016 Cumartesi 13:22

Çanakkale’de sahile ölü caretta caretta vurdu

A
A
A
Çanakkale’de sahile ölü caretta caretta vurdu

ÇANAKKALE (İHA) – Çanakkale sahiline, nesli tükenme tehlikesinde olan bir caretta caretta ölüsü vurdu.
Çanakkale Barış Kordonunda sahile vuran ölü caretta carettayı gören vatandaşlar durumu yetkililere haber verdi. Kordonda yürüyüş yaptığı sırada sahilde caretta carettayı gördüğünü belirten İsmail Güzel, "Kaplumbağanın yanına geldim canlı mı ölü mü diye inceledim ve baktım ki ölmüş. Üzerinde bir yara falan da yok. Burada bir bayan ’üniversiteye telefon açalım’ dedi. O öyle söyleyince ben de kimseyi aramadım" dedi.
Caretta carettayı gören vatandaşlar cep telefonlarına sarıldı. Kimisi kaplumbağanın fotoğrafını yakından çekti kimisi ise caretta carettanın cansız bedeninin yanında hatıra fotoğrafı çektirir gibi objektiflere poz verdi.
Kaplumbağayı inceleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Kaplumbağaları Araştırma Merkezinden (DEKUM) gelen öğrenci Mehmet Sert, "Sabah saat 10 sularında kaplumbağa ihbarı geldi. Aslında kaplumbağa dün karaya çıkmış. Ama halk kimi arayacağını bilmediği için kaplumbağayı geri suya bırakmışlar. Ancak suya bıraktıklarında kaplumbağa büyük ihtimal halsiz olduğu için boğularak ölmüş veya diğer hayvanlar da öldürmüş olabilir. Sabah ihbarı aldığımızda kaplumbağanın yanına geldiğimizde kaplumbağa ölüydü. İlk incelemelerini yaptık. Ne için öldüğünü anlamaya çalıştık ancak bulamadık. Kaplumbağaya otopsi yapacağız daha sonra da uygun bir yere gömeceğiz" diye konuştu.
ÇOMÜ DEKUM’den gelen bir grup öğrenci, caretta carettayı incelemeye aldı. İlk belirlemelerde kaplumbağanın öldüğünü anlayan öğrenciler, Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünden gönderilen kamyonetle caretta carettaya otopsi yapmak üzere DEKUM’a götürdü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir