GENEL - 21 Şubat 2017 Salı 12:49

GESTAŞ öğrencileri ecdat ile buluşturuyor

A
A
A
GESTAŞ öğrencileri ecdat ile buluşturuyor

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen proje kapsamında ilk öğrenci kafilesi feribotla Gelibolu Yarımadası’na gitti.
“4’ler Ziyarette, Şehitler Hep Yürekte” projesi kapsamında, ilkokulların 4’üncü sınıflarında eğitim gören öğrenciler, Gelibolu Yarımadası’na uğurlandı. İskele meydanında düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, GESTAŞ A.Ş Genel Müdürü Volkan Uslu, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Zülküf Memiş, “Bu proje gayesi itibariyle oldukça önemli. Tarihini ve kahraman ecdadını bilen bir nesil yetiştirmek hedefleniyor. Bu yönüyle ülke olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz bir misyonu da içinde barındırmaktadır. İlk kafilemizde yer alan 92 öğrencimizle birlikte yaklaşık 5 bin 600 öğrencimiz şehitlikleri ziyaret edecek” dedi.
Çanakkale’nin yararına olan her projenin içerisinde yer aldıklarını söyleyen GESTAŞ A.Ş Genel Müdürü Volkan Uslu, “Bu projeyi çok önemsiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürümüz bu projeden bahsettiğinde destek olmak istediğimizi belirttik. Hep birlikte bu projenin çok verimli geçeceğine inanıyorum. İçinde yer almaktan, Çanakkale’mizin öğrencilerinin, bu vesile ile milli ve manevi şuur kazanmasına vesile olmaktan son derece mutlu olduğumu paylaşmak istiyorum” diye konuştu.
Daha sonra Mustafa Kemal İlkokulundan 27, Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulundan 35, Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulundan 30 öğrenci, iskele içerisinde bekleyen otobüslerine binerek kendilerini bekleyen feribotla Eceabat’a hareket etti. Törene katılanlar, öğrencileri el sallayarak uğurladı. Öğrencilerin gezisi, Tarihi Yarımada içerisinde yer alan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi olacak. Anıt ve şehitliklerde devam edecek olan gezi, Çanakkale Şehitler Abidesinde sona erecek. Proje kapsamında 5 bin 600 öğrenci şehitliklere götürülecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."