GENEL - 23 Mart 2018 Cuma 11:22

Öğrencilerden Çanakkale şehitlerine mektup

A
A
A
Öğrencilerden Çanakkale şehitlerine mektup

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünde, Uğur Okullarından 500 öğrenci ‘Mektuba Mektup’ projesi kapsamında Şehitler Abidesi’ndeki sembolik şehit mezarlarıyla Anzak Koyu’nda bulunan askerlerin mezarlarına yazdıkları mektupları bıraktı.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünde, Uğur Okullarından 500 öğrenci ‘Mektuba Mektup’ projesi kapsamında Şehitler Abidesi’ndeki sembolik şehit mezarlarıyla Anzak Koyu’nda bulunan askerlerin mezarlarına yazdıkları mektupları bıraktı.


18 Mart Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünde Uğur Okullarının hazırladığı ‘Mektuba Mektup’ projesiyle, 500 öğrenci tarafından Çanakkale cephesinde savaşarak şehit düşen Türk askeri ve Türk askerine karşı savaşan Anzak askerleri için mektuplar yazıldı. Projeyle 500 öğrenci, Çanakkale Savaşları esnasında cephede Türk ve Anzak askerlerinin birbirlerine söyleyemedikleri varsayılan duygu ve düşünceler yer aldı.


İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 500 öğrenci, Uğur Okulları Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Cevdet Eyüpoğlu ve Uğur Okulları öğretmenleri ile Tarihi Gelibolu Yarımadasına gelerek, şehitlikleri gezdi. Öğrenciler, Şehitler Abidesi önünde ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından öğrenciler, sembolik şehit mezarlarını ziyaret ederek, şehitler için dua etti. Daha sonra öğrenciler, Türk askerleri için yazdıkları mektupları sembolik şehit mezarlıklarına bıraktı.


Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü dolayısıyla Mektuba Mektup projesini başlattıklarını ifade eden Uğur Okulları Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Cevdet Eyüpoğlu, “Mektuba Mektup projesinde öğrencilerimiz hem Anzak askerlerinin, hem Türk askerlerinin 103 yıl önce yaşadıkları o duygusal coşkunluğu, savaşın verdiği belki de yoksunluğu anlatmalarını istedik. Bugün 103’üncü yılını kutladığımız Çanakkale Deniz Zaferi kapsamındaki çalışmamızda 500’e yakın öğrencimiz ellerinde mektuplarla Şehitler Abidesine geldi. Öğrencilerimiz mektuplarında atalarına, aynı zamanda, karşı taraf olarak adlandırılan Anzak askerlerine bu duygularını anlattı. Bu projeye ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm öğrencilerimizi dahil ettik. Bugün 500’e yakın öğrencimizle Şehitler Abidesinin içerisindeki sembolik şehit mezarlarının her birinin üzerine birer mektup bırakarak, projemizi tamamlamış olduk” şeklinde konuştu.


Uğur Okulları 11’inci sınıf öğrencisi Feyza Nur Kılınç, “Mektuba Mektup projesine katılırken, bu kadar vefakar insanın aklındaki her şey bir kenara koyup, vatan uğruna bir kurşun atmak için cepheye koşmasını düşündüm. Bu proje ile onların duygu ve düşüncelerini yansıtmak istedim. Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki şehitlik alanlarını gezdiğim süre içinde bu toprakları kanları ile sulayarak canı pahasına koruyan şehit askerlerimizin mezarlarını ile bu vatan topraklarını görmek beni çok heyecanlandırdı. Bir kez daha bize bu vatanı bırakan şehitlerimize minnet duydum” dedi.


Uğur Okulları öğrencisi Sadık Zengin de, “Mektuba Mektup projesi bana sunulduğunda, içimde bu duyguyla ilgili neler yazılabileceğini düşündüm. Sonra bu vatan toprağında benim yaşımda, daha eli kalem tutarken 17-18 yaşında vatan uğruna Çanakkale cephesinde şehit düşen askerlerimiz aklıma geldi. Onlar burada vatan için şehit olabilmeyi göze alabiliyorsa, ben onlar için bu yazıyı yazmalıyım” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar bu yıl da iftar geleneği bozmadı. Pandemi nedeniyle Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar bu yıl Cumhuriyet Meydanı’nda toplu iftar yemeği düzenledi. Düzenlenen yemeğe yalnızca Galatasaray taraftarları değil tüm taraftarlar kendi takımlarının formalarıyla birlikte katılarak dostluk sergiledi. Galatasaray taraftarı Serkan Çakmak, “Bugün Sındırgılı Galatasaraylılar olarak iftar yemeği düzenledik. İftar yemeğimize sadece Galatasaraylılar değil, Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar bütün taraftarlar burada birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir organizasyon oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun sağ olun var olun“ şeklinde konuşurken Sındırgı’nın Aziz Yıldırım’ı Arif Gezgin, “Galatasaraylıların yaptığı bir iftar programına bir Fenerbahçeli olarak katılmaktan şeref ve mutluluk duyarım. Allah kabul etsin. Futbol sahada, dostluk her yerde.” dedi. Galatasaraylılar Derneği üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Sındırgı İlçe Başkanı Hasan Aslan, “Sındırgı Galatasaraylılar Derneği üyesiyim. Bugün dernek olarak bir iftar programı düzenledik. Ama program sadece bize değil. Tüm diğer takımları da davet ettik. Gayet de güzel kardeşlik ortamının olduğu herkesin katılım sağladığı bol katılımlı bir iftar programı oldu. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin Ramazan ayını kutluyoruz. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı da kutlu olsun. Teşekkür ediyorum“ dedi. Fenerbahçe forması ile dostluk örneğine ortak olan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “İşte güzellik bu. Herkes formasını giyip buraya iftara katıldı. Bizler de buradayız. Ebedi dostluk, ezeli rekabet her zaman bu ülkede kazanan olacaktır” şeklinde konuştu.
Balıkesir Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü Altıeylül Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğu 2 adet sıfır atık, 2 adet de katı atık toplama aracıyla filosunu güçlendirdi. Altıeylül’ün daha temiz ve çevreci bir ilçe olması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bünyemize kazandırmış olduğumuz 4 adet yeni araçla sıfır atık çalışmalarımızı daha da hız kazandıracağız” dedi. Çevre ve doğa dostu bir belediyecilik anlayışıyla hareket eden, geri dönüşüm ve ‘Sıfır Atık’ projeleriyle Altıeylül Belediyesi, 2023 yılında da çevreci belediyeler arasında öncü rolünü korudu. Yıl boyunca yürütülen Sıfır Atık çalışmaları sayesinde 60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar da bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Başkan Hasan Avcı: “Filomuzu güçlendirdik” Başkan Hasan Avcı; konuyla ilgili şunları ifade etti: “Altıeylülümüzü sıfır atık ve geri dönüşüm bilinci yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde geniş bir tabana yayıldı. En büyük hedefimiz temiz doğa, mutlu bir gelecek. Bu hedefimize, çevre sağlığına hassasiyet ve duyarlılık gösteren tüm hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Altıeylül Belediyesi daha temiz ve atıkların kaynağından ayrıştırılması hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarda kullanılmak üzere 2 adet Evsel Katı Atık Toplama Aracı ve 2 adet geri dönüştürülebilir atıkları toplama aracı ile filosunu güçlendirdi” dedi. “ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz” Başkanı Hasan Avcı Müdürlüğümüz ve Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz bünyesine kattığımız araçlarımızla filomuzu daha da güçlendirerek ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz. Sıfır atık için 2 adet, katı atık toplama için de 2 adet olmak üzere toplam 4 adet yeni aracımızı filomuza kazandırmış olduk. Altıeylülümüz için şehrimiz için durmadan, yorulmadan ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi. -Başkan Avcı: “Her alanda hizmetlerimizi artıracağız” Geçtiğimiz yıl içerisinde merkez ve kırsal mahallelerimize 16 bin 500 adet çöp konteyneri dağıtıldığını ifade eden Başkan Avcı, “60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Ayrıca 115 adet tek biriktirme kumbarası ile 100 ton tekstil atığı, 12 farklı noktada bitkisel atık yağma makineleri ile 2 bin 500 litre bitkisel atık ve bin kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırılmıştır. Altıeylül ilçemizin daha sağlıklı ve daha yaşanabilir yer olması amacıyla çevreye sosyal projelere ve her alanda hizmetlerini arttırarak sürdüreceğiz”