GENEL - 02 Ekim 2018 Salı 09:55

(Özel Haber) Videosunu izledi, mesleği oldu

A
A
A
(Özel Haber) Videosunu izledi, mesleği oldu

Çanakkale’de 2 yıl önce açtığı atölyesinde keman yaparak geçimini sağlayan Ali Deniz Uzun, eğitim ve meslek hayatına sosyal medyada izlediği bir video ile başladığını söyledi.

Çanakkale’de 2 yıl önce açtığı atölyesinde keman yaparak geçimini sağlayan Ali Deniz Uzun, eğitim ve meslek hayatına sosyal medyada izlediği bir video ile başladığını söyledi.


Ali Deniz Uzun, merkeze bağlı Çınarlı köyünde yaklaşık 2 yıl önce açtığı atölyesinde keman yapıp satarak geçimini sağlıyor. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım Bölümü mezunu 26 yaşındaki Ali Deniz Uzun, lise yıllarında keman imalatıyla alakalı izlediği videoyu çok beğendi. Bunun üzerine araştırmalar yapan Uzun, daha sonra bu işi yapmaya karar verdi. Ardından konservatuar okumaya karar veren Uzun, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım Bölümü’nden mezun oldu. Uzun, kurduğu atölyesinde keman yaparak geçimini sağlıyor.


Bu mesleğe nasıl başladığını anlatan 26 yaşındaki Ali Deniz Uzun, “Ben lisede çok disiplinli bir öğrenci değildim. Ders çalışırken bir yandan da video izliyordum. Bir adam atölyesinde keman yapıyordu. Çok hoşuma gitti. Biraz araştırdım. Bu işi yapmaya karar verdim. Okulunu bitirdim. Bu işe başladım. Belli aşamaları ne kadar hızlandırmak isteseniz de, sürdüğünüz tutkalın bir kuruma süresi var. Sürdüğünüz bir cilanın kuruma süresi var. Bunları hızlandırmak mümkün tabii, ama sağlıklı olması için beklemek gerekir. Bu bazen iki ayı bulabiliyor” şeklinde konuştu.


Keman yapımında kabaca 3 çeşit ağaç kullanıldığını ifade eden Uzun, “Abanoz, akça ağaç ve ladin kullanılır. Kasada akça ağaç ve ladin kullanılır. Sapta akça ağaç kullanılır. Tuşe ve aksesuar dediğim bölgelerde, burgular, çenelik denilen yerlerde de genellikle abanoz kullanılır. Lakin aksesuarları çeşitlendirmek mümkün” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Ankara ve Antalya’nın batı ilçeleri ile Isparta il genelinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz,İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’de yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklğının yurt genelinde artmaya devam etmesi, bu hafta içerisinde mevsim normallerinin, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de 4-6 derece; Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 10-15 derece üzerine kadar çıkması bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, iç ve batı kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50 - 80 km / saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde batı ilçeleri sağanak yağışlı 31 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 24 İzmir: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 29 Adana: Parçalı ve az bulutlu 36 Antalya: Parçalı ve az bulutlu zamanla cok bulutlu, gece saatlerinde batı ilçeleri sağanak yağışlı 27 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 28 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 25 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 23 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 30