ÇEVRE - 25 Ekim 2016 Salı 16:29

Pikamp üyelerinden köy okuluna yardım malzemesi

A
A
A
Pikamp üyelerinden köy okuluna yardım malzemesi

Çanakkale’de geçtiğimiz haftalarda Kemerdere Köyü’nde temizlik etkinliği düzenleyen ve kendilerini Pikamp olarak adlandıran doğa gönüllüleri, yeni bir etkinliğe daha imza attı. Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde bulunan Evciler Köyü’nde kamp yapan gönüllüler, Evciler Şehit Osman Özkan Ortaokulu’na yardım ve temizlik malzemesi götürdüler.
Türkiye’nin farklı illerinden bir araya gelen Çanakkale merkezli doğa gönüllüleri bu sefer de köy okulu için yardım malzemeleri topladı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, kırtasiyeler, market zincirleri ve daha birçok farklı yerlerden toplanan; kitap, kırtasiye, giyecek ve temizlik malzemeleri Evciler Şehit Osman Özkan Ortaokulu öğrencilerine teslim edildi.
Hafta sonu Evciler Köyü’nde Pikamp üyeleriyle kamp alanında buluşan öğrencilere yardım ve temizlik malzemeleri teslim edildi. Dağıtılan malzemelerin ardından kamp üyeleri, öğrencilerle bir süre sohbet edip, oyunlar oynadı.
Yapılan yardımların ardından bir açıklamada bulunan Pikamp Kurucu Başkanı Burak Çitfci, "Çanakkale ve çevre illerde bu tarz etkinlikler yapmaya özen gösteriyoruz. Doğayla iç içe olmanın yanı sıra gittiğimiz yerlerde çeşitli sosyal sorumluluk projelerine imza atarak, herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yakın zamanda Kemerdere Köyü’nde kamp kurduk ve çevredeki çöpleri temizlemiştik. Şimdi ise Evciler Köyü’nde ortaokul öğrencilerine kendi imkanlarımızla yardımlar toplayıp dağıttık. Onlarla oyunlar oynayıp, sohbet ettik. Hem kamp kurup, hem de güzel işler yaparak, yaşadığımız doğa ve çevremizdeki insanlara faydalı olmak istiyoruz. Bizi destekleyen herkese teşekkür ederiz" dedi.
Öğrencileriyle birlikte kamp alanına gelen okul öğretmenleri de Pikamp üyelerine teşekkür edip, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir