YEREL HABERLER - 27 Şubat 2017 Pazartesi 14:43

Turan, “Şehitlerimizin ayak bastığı toprak parçası bizim için önemli”

A
A
A
Turan, “Şehitlerimizin ayak bastığı toprak parçası bizim için önemli”

1892 yılında , II.Abdulhamit döneminde Mareşal Asaf Paşa tarafından yapılan Hasan Mevsuf (Dardanos) Tabyası’nın restorasyon çalışmaları için ihalesi yapıldı.
Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan “Hasan Mevsuf eski adıyla Dardanos Tabyası 1915 Çanakkale Savaşı’nda tarihe yön veren önemli bir nokta olmuştur. Düşman askerine karşı koymak adına büyük kahramanlık destanları yazılmıştır. Bugün oranın ziyaretçilere daha kullanışlı hale getirilmesi için çalışıyoruz. Restorasyon çalışmaları için 2 milyon 806 bin TL olarak ihalesi yapıldı” dedi.
Şehitler Diyarı Çanakkale’ye yakışır bir tarihi alan çalışmaları yürütüldüğünü belirten Turan, “Şehitlerimizin ayak bastığı toprak parçası bizim için önemlidir. Hükümetimiz döneminde Çanakkale Şehitliği başta olmak üzere birçok tarihi alana restorasyon çalışması başlattık. Şuanda ‘Allah’u Ekber’ nidalarıyla düşman askeriyle çatışmış ecdadımızın bulunduğu yerde 5 vakit ezan okunmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda Çanakkale’miz tarihi kent anlamında önemli bir noktaya gelecektir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir