KÜLTÜR SANAT - 29 Eylül 2018 Cumartesi 16:47

Çankırı Tuz Mağarası’nda çocuk şenliği

A
A
A
Çankırı Tuz Mağarası’nda çocuk şenliği

Çankırı Belediyesi tarafından organize edilen ‘Çocuk Oyunları Şenliği’, Ankara ve Çankırı’dan çocukların katılımıyla Tuz Mağarası’nda gerçekleşti.

Çankırı Belediyesi tarafından organize edilen ‘Çocuk Oyunları Şenliği’, Ankara ve Çankırı’dan çocukların katılımıyla Tuz Mağarası’nda gerçekleşti. Şenlik renkli görüntülere sahne oldu.


Açılış konuşmasını yapan Türkiye Sokak Oyunları Federasyonu Başkanı Orhan Çağlar, "Bu sokak oyunları şenliğinde bize katkıda bulunan belediye başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarımızı Çankırı’da başlattık. Türkiyemizin bütün il ve ilçelerinde belediyelerimizle milli eğitimimizle çalışmalarımız devam ediyor. Hepinize teşekkür ederim" dedi.


Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz ise, "Günümüzde apartman duvarları arasında ve teknolojinin sosyal medya ağı arasında sıkışıp kalmış çocuklarımıza bir anlıkta olsa bir günlükte olsa eski sokak oyunlarımızı yaşatmak için Çankırı Belediyesi ve Türkiye Sokak Oyunları Federasyonu olarak bu program düzenledik. İlgi v alakanıza çok teşekkür ediyoruz. Bunların gösterim yeri olarak da 5 bin yıldır dünyanın en eski maden ocaklarından birisi olan Çankırı Tuz Mağarası’nı seçtik. İnşallah federasyonumuzu da çocuklarımızı da şehir merkezinde daha kalabalık kitlelerle buluşturmak için gayret göstereceğiz. İnşallah kısa bir zaman içerisinde de Çankırı Tuz Mağaramızı hem dünyaya hem Türkiye’ye ama önce Çankırımızın insanlarına tanıtmak için çalışmalarımız devam ediyor. Hem sağlık turizmine hem kültür turizmine açmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz" şeklinde konuştu.


Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş da çocukların oynaması için güvenli alanların oluşturulması konusuna vurgu yaparak, "Bugün 2 güzelli bir arada paylaşıyoruz. Birisi Türkiye için değeri olarak söylüyorum bunu ama sadece Türkiye’nin değil dünyanın için değerli olan tuz mağarasında böyle bir program gerçekleşiyor. 2.si de öyle bir dönemde yaşıyoruz ki alt kattaki bir ailenin ferdi üst kattaki ailenin diğer ferdine internetten ulaşıyor. Böyle bir günde çocuklarımızı bir aktiviteye yönlendiren sokak oyunları adına gerçekleştirilen bu faaliyet gerçekten çok anlamlı. Bizim zamanımızda ki oyunlar bugün çocuklarımıza tanıtılıyor. Ama tabii belediye başkanımıza da özellikle iş düşüyor. Çocuklarımıza sokakta güvenli bir oyun alanı oluşturmak. Katılımcılara teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.


Yapılan konuşmalar sonrasında Çankırı protokolü ile basın mensuplarıyla birlikte halat çekme yarışı yapıldı. Çeşitli sokak oyunlarını çocuklar ve veliler birlikte oynandı.


Oynan oyunlar sonrasında Ankara’dan gelen çocuklar ve velilere Çankırı’nın çeşitli yerleri gezdirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman Üniversitesinin paydaşı olduğu projenin kapanış programı düzenlendi Proje koordinatörlüğünü Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yaptığı, Adıyaman Üniversitesi ve İspanya Blue Beehive Eğitim ve Kültür Derneği ortaklığı ile yürütülen “Kültürel faaliyetlerde göçmenler, mirasın korunması ve turizmin teşvik edilmesi” adlı projenin kapanış programı gerçekleştirildi. Vehbi Koç Konferans Salonundaki programa Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hikmet Uz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse yaptı. İl Müdürü Gelse, proje çerçevesinde tarihi, kültürel ve turistik değerleri araştırmak, geliştirmek, korumak ve turizm destinasyonlarını tanıtmak gayesinde olduklarını ifade etti. Törende konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, Adıyaman Üniversitesi olarak Adıyaman’ın tarihi ve kadim kültürünü geniş kitlelerle buluşturmayı hedefleyen bir projede yer almaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Mehmet Kelleş, “Projemizin ulusal ve uluslararası turizme ciddi katkı sağlayacağına inanmaktayım. Dijital çağda yaşıyoruz. Tanıtım yapmamız gerekiyor. Afiş ve kitaplar elbette önemli ancak daha çok dijital ortamlarda tanınırlığımızı artırmalıyız. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim topraklarımız, evrensel bir kültüre sahiptir. Değerlerimizi sonraki nesillere aktarmamız çok önemli. Projenin hedef kitlesinin yerel ve misafir gençler olması ve binlerce yıllık geçmişe sahip olan kültürel değerlerimizin gençler tarafından kavranması, kültürel hazinemizin sonraki nesillere aktarılmasında etkin rol oynayacaktır. İlimizin tanıtımı açısından büyük öneme haiz olan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, 6 Şubat depremlerinin ardından Adıyaman’ımızın yeniden ayağa kalkması ve tanınırlığının artması için nice güzel projelerde bir araya gelmeyi ümit ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ise, "Adıyaman Belediyesi olarak İlimizin tanıtımı ve turizminin geliştirilmesi noktasında üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Toptaş, Öğretim Görevlisi Sultan Bilget Güçlüer ve Öğretim Görevlisi Tekin Doğan tarafından hazırlanan Akademik Trio Konseri verildi. Konser sonrası Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda ADYÜ Cultour Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Çiğdem Sabbağ tarafından proje sonuç sunumu gerçekleştirildi. Program, Adıyaman ören yerlerinin tanıtım filminin gösterimi, fotoğraf çekimi ve kokteylin ardından son buldu.