GENEL - 13 Kasım 2017 Pazartesi 14:35

Çankırı’da 220 adet fidan toprakla buluştu

A
A
A
Çankırı’da 220 adet fidan toprakla buluştu

10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında dün TOBB Fen Lisesi bahçesinde fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında dün TOBB Fen Lisesi bahçesinde fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.


Fidan dikim törenine Vali Hamdi Bilge Aktaş, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü V. Turgut Ünal, daire amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik kapsamında 220 adet fidan toprakla buluştu.


Etkinlik kapsamında Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş’ın ilk fidanı dikmesinin ardından katılımcılar ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu. Etkinlik sonrası gazetecilere açıklamada bulunan TOBB Fen Lisesi Müdürü Nazır Şahin, okul bahçesinde 2 yılda 2 bin 500 fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi. Şahin, yeni okullarına 2016 yılında taşındıklarını hatırlatarak, “Okul olarak 35 dönümlük bir alana sahibiz. 2016’nın 10 Kasım’ında da fidan dikme etkinliği yapmıştık. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdik” dedi.


Okullarındaki yeşil alanını genişletmek istediklerini belirten Şahin, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında bugün 220 adet fidan dikimini gerçekleştirdik. Çankırı Orman İşletme Müdürlüğü ve Fidanlık Müdürlüğünün katkı ve destekleriyle ladin, mavi ladin, selvi, akça ağaç, akasya ağaçlarını okul bahçemizin uygun yerlerine diktik. Toplam yeşil alanımız 12 bin metrekare civarında. Geçen yıldan bu yana 2 bin 500’den fazla fidan diktik. Geçen sene Sakarya Hendek Fidanlığından 2 bin adet fidan getirdik. Halı sahaların, basketbol, voleybol karşı tarafındaki yeşil alanın öğrencilerin yaşayabileceği bir alan haline getirmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.


Okullarında farklı projeler yaptıklarını vurgulayan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Çocukların bu konuda hobileri var, onları da destekliyoruz. Okulumuzun bahçesine bir tane sera yaptık. Okulun kuluçka makinesini kullanarak tavuklarımız var, ördek var, bu tür projelerimiz var. Bu sene yine TÜBİTAK Bilim Fuarında yapmış olduğumuz projelerin bir kısmını bahçede uygulamak istiyoruz. Fen Lisesi güzel bir kampüs olacak. 150-200 adet meyve fidanımız var. Çevremizi yeşillendirmek istiyoruz. Bu kapsamda ne bulursak dikmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz ağaçları suluyor, bakımlarını da yapıyor.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü Altıeylül Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğu 2 adet sıfır atık, 2 adet de katı atık toplama aracıyla filosunu güçlendirdi. Altıeylül’ün daha temiz ve çevreci bir ilçe olması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bünyemize kazandırmış olduğumuz 4 adet yeni araçla sıfır atık çalışmalarımızı daha da hız kazandıracağız” dedi. Çevre ve doğa dostu bir belediyecilik anlayışıyla hareket eden, geri dönüşüm ve ‘Sıfır Atık’ projeleriyle Altıeylül Belediyesi, 2023 yılında da çevreci belediyeler arasında öncü rolünü korudu. Yıl boyunca yürütülen Sıfır Atık çalışmaları sayesinde 60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar da bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Başkan Hasan Avcı: “Filomuzu güçlendirdik” Başkan Hasan Avcı; konuyla ilgili şunları ifade etti: “Altıeylülümüzü sıfır atık ve geri dönüşüm bilinci yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde geniş bir tabana yayıldı. En büyük hedefimiz temiz doğa, mutlu bir gelecek. Bu hedefimize, çevre sağlığına hassasiyet ve duyarlılık gösteren tüm hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Altıeylül Belediyesi daha temiz ve atıkların kaynağından ayrıştırılması hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarda kullanılmak üzere 2 adet Evsel Katı Atık Toplama Aracı ve 2 adet geri dönüştürülebilir atıkları toplama aracı ile filosunu güçlendirdi” dedi. “ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz” Başkanı Hasan Avcı Müdürlüğümüz ve Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz bünyesine kattığımız araçlarımızla filomuzu daha da güçlendirerek ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz. Sıfır atık için 2 adet, katı atık toplama için de 2 adet olmak üzere toplam 4 adet yeni aracımızı filomuza kazandırmış olduk. Altıeylülümüz için şehrimiz için durmadan, yorulmadan ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi. -Başkan Avcı: “Her alanda hizmetlerimizi artıracağız” Geçtiğimiz yıl içerisinde merkez ve kırsal mahallelerimize 16 bin 500 adet çöp konteyneri dağıtıldığını ifade eden Başkan Avcı, “60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Ayrıca 115 adet tek biriktirme kumbarası ile 100 ton tekstil atığı, 12 farklı noktada bitkisel atık yağma makineleri ile 2 bin 500 litre bitkisel atık ve bin kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırılmıştır. Altıeylül ilçemizin daha sağlıklı ve daha yaşanabilir yer olması amacıyla çevreye sosyal projelere ve her alanda hizmetlerini arttırarak sürdüreceğiz”