YEREL HABERLER - 15 Haziran 2017 Perşembe 11:26

Japonlar iftar sofrasında

A
A
A
Japonlar iftar sofrasında

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte kurulan iftar çadırlarında bir araya gelen vatandaşlar, oruçlarını bu kez Japonlarla birlikte açtı.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte kurulan iftar çadırlarında bir araya gelen vatandaşlar, oruçlarını bu kez Japonlarla birlikte açtı.


Çankırı’da Türk- Japon ortaklığı, yatırımların yanı sıra maneviyatta da devam ediyor. Ülkeleri ve kültürleri farklı olmasına rağmen Çankırı’da yaşayan Japonlar, büyük bir hoşgörü örneği göstererek Büyük Cami altına kurulan iftar çadırında Çankırı halkı ile buluştu. Japon lastik firması CEO’su Norifumi Fujimoto ve beraberindeki Japon heyet ile fabrika çalışanları katıldıkları iftar sofrasında Çankırılılar ile Ramazan ayının maneviyatını paylaştı. Japonlarla beraber iftara karılan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, iftara katılan vatandaşlara Japon dostları ile birlikte yemek dağıttı.


Dinç iftar sonrası yaptığı konuşmada, "Medeniyet görmek isteyen herkes bugün Çankırı’ya bakmalı. İftar sofrasında Çankırı halkı ile buluşarak hoşgörünün en güzel örneğini sergileyen Japon kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Yatırım dolayısı ile Çankırı’ya yerleşmiş misafirlerimiz onlar. Biz Japon dostlarımızı yabancı olarak değil Çankırılı hemşerilerimiz olarak görüyoruz. Bugün hakikaten ramazanın ruhuna yakışır bir şekilde birlik ve beraberlik dolu bir ortamı hep beraber yaşadık. Yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevgi, saygı, sabır ve kardeşliğin pekiştiği bir iftar sofrasını paylaştık. Ramazan ayının maneviyatını farklı kültürlerin insanları ile paylaşmak mutluluk verici. Bu iftar sofrası Türklerin ve Japonların kalpten bağlılıklarının en büyük göstergesidir” dedi.


Vatandaşların iftar sonrası Japon dostları ile sohbeti Çivitçioğlu Medresesi’nde devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir