GENEL - 25 Ekim 2018 Perşembe 08:59

Öğrenmenin yaşı yok, 56 yaşında üniversite okuyor

A
A
A
Öğrenmenin yaşı yok, 56 yaşında üniversite okuyor

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde okuyan 56 yaşındaki Ali Bülent Dereli, ’öğrenmenin yaşının olmadığını’ gözler önüne seriyor.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde okuyan 56 yaşındaki Ali Bülent Dereli, ’öğrenmenin yaşının olmadığını’ gözler önüne seriyor.


Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde okuyan en yaşlı kişi olan Ali Bülent Dereli, sanata olan merakından dolayı 2015 yılında üniversite sınavına girdi. Aldığı puanla Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne yerleşen 56 yaşındaki Ali Bülent Dereli, bu yıl 3. sınıfta öğrenim görüyor. Dereli sınıftaki öğrencilere nazaran daha büyük olmasına rağmen diğer öğrencilerle bir ağabeyi ve arkadaşı gibi geçiniyor.


Konu hakkında konuşan Dereli, "Şu anda Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Resim Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Çocuklarım üniversiteyi okuduktan sonra yıllardır hayalim olan iyi bir resim eğitimi alma hayalimi gerçekleştirdim. Şu anda sınıfta öğrenci arkadaşlarımla birlikte, onlardan çok şey öğrenmeye çalışıyorum. İyi bir eğitim alıp ömrümün geri kalanını resim yaparak geçirmeyi düşünüyorum hedefim bu" dedi.


Sınıf arkadaşlarıyla rahat bir şekilde diyalog kurduğunu ifade eden Dereli, "Şu anda sınıfta sınıf arkadaşlarımın ağabeyleriyim, amcalarıyım bir yerde babalarıyım. Çevremde benim bu okuma isteğime karşı gelenler oldu. Ama ben buna rağmen okumaya devam edeceğim. İnşallah okulumu bitireceğim. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun olmak istiyorum. Hayallerim bu. Böylelikle de he Çankırı’ya hem de çevremdekilere okumanın yaşının olmadığını anlatmak istiyorum. Mutluyum herkese tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.


Mezun olduktan sonra hedeflerini sıralayan Dereli, "Mezun olduktan sonra iyi bir resim atölyesi açarak burada Çankırı’nın resimlerini yaparak pazarlamak. Bu pazarlamadan elde ettiğim gelirle de Çankırılı Üniversite öğrencilerini okutmayı düşünüyorum. Amaç eğitim almış yetişkin akademisyen Çankırılılar yetiştirmek gibi bir düşüncem var. Bende az da olsa katkıda bulunmak istiyorum öğrencileri okutarak. İnşallah hayallerime ulaşırım diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nuray Akkol, "Bu fakültede ilk kez Ali beyle karşılaştığımda böyle bir öğrencimin olması elbette şaşırtıcı gelebiliyor. Ama genelde yaş ayrımcılığına karşı olduğum için her yaşta herkesin her şeye dokunabileceği için ve yeni deneyimin içerisine gireceğine inanan birisiyim. Ali bey bunu büyük bir sabırla yerine getiren, mümkün olduğu kadar elinden geldiği kadar hatta yaşının büyüklüğünden dolayı sorumluluklarını daha iyi yerine getiren biri olduğunu gördüm. Bence yolunda devam ediyor. Bu bizim için iyi bir şey" dedi.


Sınıf arkadaşı olan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 3. sınıf öğrencisi Mustafa Mert Yalınlı ise "Okula ilk geldiğimde Ali ağabeyle karşılaştım. Şu an 56 yaşında birisi. Tabii ki insan ister istemez şaşırıyor. Zamanla alıştık. O bize yardımcı oldu, biz ona yardımcı olduk. Fikir yönünden bize yardımcı oldu yaşından dolayı. Gezmiş görmüş bir insan. Sanata da merak salmış. Sanatla da ilgilendiği için bizlere bayağı yardımı dokundu" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.