EĞİTİM - 19 Şubat 2018 Pazartesi 18:41

Öztürk: “2019’da fiziki mekan ihtiyacı olmayan bir il konumuna geleceğiz"

A
A
A
Öztürk: “2019’da fiziki mekan ihtiyacı olmayan bir il konumuna geleceğiz"

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, "Çankırı’da şu an okullar fiziki anlamda doyuma ulaştı.

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, "Çankırı’da şu an okullar fiziki anlamda doyuma ulaştı. Bakanlığımızın da hedefidir ikili eğitimin sonlandırılması ve Çankırı’da 2019’da fiziki mekan anlamında ihtiyacı olmayan bir il konumuna geleceğiz" dedi.


Çankırı Şehit Yusuf Çelik Rehberlik ve Araştırma Merkezi AR-GE Biriminde basın mensupları ile bir araya gelen Muammer Öztürk, "Türkiye genelinde yapılan güzel projelerin hepsi Çankırı’da da yapılıyor, sadece metine dökülmemiş. AR-GE Birimimiz bütün okulların öğretmenler odasına girdiler. Projenin nasıl yazılacağını, projenin içeriğinin nasıl olacağını tek tek bütün okullarda anlatıyorlar. Bu aktarma yeterli değil. Her okul birer koordinatör seçti. Her okulumuz birer yenilikçilik ile ilgili proje yapıyorlar. Örneğin Hazım Dağlı İlkokulu İngilizce gazete yaptı. Arkadaşlarımız çok çalıştı. Okullarımızdan gelen bilgiler, koordinasyon biriminde değerlendiriliyor. Tamamı İngilizce olacak şekilde düzeltiliyor. Ve bu gazete İngilizce olarak da seslendirildi. Milli Eğitim Müdürlüğünün sitesinde yayınlanacak. Bu gazetede farklı okullardan haberler olacak. Okullar, öğretmenler, öğrenciler bunu okuyacaklar. Gazetemiz çok güzel olmuş. Düşünenin yüreğine, zihnine, emeğine sağlık” şeklinde konuştu.


Çankırı’da deneme sınavı yapamadıklarını belirten Öztürk, “Veli şikayet ediyor ’deneme sınavı yapılmıyor’ diye. Deneme sınavı için bir komisyon kurulup sınavların hazırlanması, basılması, dağıtılması, okunması, okullar öğrenciler nezdinde sonuçların ortaya çıkarılması gerekiyor. Bu çok ciddi bir yük. Bunu yapmak için ölçme, değerlendirme ve sınav hizmetleri birimi kurmak gerekiyor. Biz bu komisyonu kuruyoruz. 3 arkadaşımız eğitimlerini alıyor. Biz kendi sınav sistemimizi kurup bakanlıktan da soru alabileceğiz. Çankırı’da istenilen her alanda deneme sınavı yapabileceğiz. Sonucunda öğrencilerin durumu, eksiklikler görülecek. Öğretmen arkadaşımıza diyeceğiz ki ’hocam branşınızda sizin okulda eksiklik görülmektedir. Sizden mi, okuldan mı, öğrenciden mi kaynaklanıyor’ diye bunu görebileceğiz. Öğretmenimiz, öğrencimiz, okul idaremiz kendini eksikliğini görerek motiveyi artıracak. Bunu da bu sene tamamlayacağız. Geç kalmadan yapacağız. Bu kazanımı da sağlayacağız.


Çankırı’da iki tane kitap yazılıyor. Müzik ve İngilizce kitapları. Bu kitaplar Türkiye genelinde okutulabilecek kitaplar. Bizim öğretmen arkadaşlarımız yazıyor kitapları. 2 il var biri biziz. Diğer ilin çok önündeyiz. Bitirmek üzereyiz. Bu çok uzun süreç isteyen büyük emekler isteyen bir süreç. 68 okulumuz beyaz bayraklı 25 okulda beslenme dostu okul sertifikası aldı. 9 tane okulunda başvurusu var” diye konuştu.


Basın toplantısı Milli Eğitim Müdürü’nün gazetecilerin sorularını cevaplamasının ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa (Özel) 100 yıllık dükkanında bir ömrünü mesleğine adadı Bursa’da yaşayan 68 yaşındaki Nihat Aşır, kalfa olarak girdiği berber dükkanında ustasının vefatı üzerine 100 yıllık dükkanı devraldı. 46 yıldır bir asıra dayanan dükkanda berberlik yapan Aşır, sağlık durumları el verdiği müddetçe mesleğini yaşatacağını söyledi. Bursa’da 100 yıl önce bir berber tarafından açılan dükkan her sabah 8’de açılıyor. Berberin vefatı üzerine dükkanı devralan kalfa 30 yıl berberlik yaptı. Kalfanın da ölümü üzerine yanında yetişen Nihat Aşır, 46 yıldır aynı dükkanda mesleğini yapmaya devam etti. Nihat Aşır; 22 yaşında çırak olarak girdiği dükkanda geçen 46 yılda çağın gerektirdiği teknolojiye ayak uydursa da dükkanın tarihi dokusunu bozmak istemediğini ifade etti. Ayrıca daha önce iki kuşakta da olduğu gibi dükkanı kendisinden sonra bir çırağa devretmek istediğini ifade eden Aşır, mesleği öğrenmek isteyen bir genç bulamadığını söyledi. Sağlık durumunun el verdiği müddetçe mesleğini yapmaya devam edeceğini kaydeden berber Nihat Aşır, “46 yıldır bu dükkanda berberlik yapıyorum. Dükkanım 100 yıllık. Dükkanı açan ilk ustamız 25 yıl çalışmış, daha sonra vefat edince dükkan yanında çalışan kalfaya kalmış. O da 30 yıl burada berberlik yapıyor. Ustamızın yanında da ben işe başladım, dükkan da ustamdan bana kaldı. Benden sonra burası ne olacak bilmiyorum. Yanımda çalışan biri yok. Kalfa ve çırak yetiştirdim. Ama daha sonra onlar da başka işler yapmaya başladı. Ömrümün yettiği kadar mesleğimi yapmaya devam edeceğim. Acısıyla tatlısıyla bir ömrü bu dükkanda geçirdim. İlk kez 22 yaşımda bu dükkana kalfa geldim. Aşağı yukarı 46 yıldır bu dükkandayım. 72 yaşında bir ustam vardı, kalp krizinden vefat etti. Sonrasında da dükkanı ben çalıştırmaya devam ettim. Allah sağlık sıhhat verdiği müddetçe işime devam edeceğim” ifadelerini kullandı. 100 yıllık dükkanın tarihi dokusu korunuyor Bir asrı geride bırakan dükkanın tarihi dokusunu korumak için bir değişikliğe girmediğini belirten Aşır, “Bu işyerinin 50 yıllık müşterileri var. Hala gelmeye devam ediyorlar. Genelde bizim yaş grubumuz geliyor. Gençler pek fazla gelmiyor. Dükkanın tarihi dokusunu bozmadım, değişiklik yapmaya gerek de duymadım. Daha önceleri eski tıraş makineleri kullanırdık. Şimdi teknolojiye ayak uydurarak yeni nesil tıraş makineleri kullanıyoruz. Eskiden kayışlı usturalarımız vardı. Jilet takmadan onlarla tıraş yapıyorduk. Çağın gerekliliklerini yerine getiriyoruz. Eski makineleri hatıra niyetine saklıyoruz” şeklinde konuştu.