GENEL - 11 Ocak 2018 Perşembe 13:25

Vali Aktaş’tan eşi ile ilgili açıklama

A
A
A
Vali Aktaş’tan eşi ile ilgili açıklama

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, eşinin İl Milli Eğitim Müdürlüğünde idareci olarak çalışmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, eşinin İl Milli Eğitim Müdürlüğünde idareci olarak çalışmasına ilişkin açıklamada bulundu.


Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, eşinin görev yaptığı her ilde tekrardan idarecilik sınavlarına girdiğini, mücadeleci bir kişi olduğunu aktararak, "Eşim yaklaşık 15 yıl evvel ulusal bir sınava girdi. İdarecilikle ilgili yazılı bir sınav bu, mülakat değil. O sınavı 3 kişi kazandı, onlardan biri de eşim. Milli eğitim idareciliğinde şöyle bir husus var: İl değişince o hakkınız yanıyor, gittiğiniz yerde yeniden kazanmanız gerekiyor. Çankırı benim çalıştığım onuncu yer. Her gittiğim yerde eşim yeniden o mücadeleye giriyor. Mesela Eskişehir’e gittik, orada da sınava girdi 98 puan ile kazandı. Eşim 15 yıldır okullarda idarecilik yapıyor. Geldiğim yerde eşim milli eğitimde şube müdürüydü. Eşim yöneticilik yapıyor. Şöyle bir algı oluşuyor: Sanki eşim idarecilik hak etmiş birisi değil, vali eşi olduğundan bir torpil yapılmış gibi algılanıyor. Bu son derece haksız bir algıdır. Eşim 15 yıldır idarecidir. Son derece deneyimlidir. 25 yıldır bu mesleğin mensubudur. İdareciliği de kaymakam ya da vali torpili ile değil yüksel puanlarla herkesi geride bırakarak kazanmış. Bu vali eşi olunca bir de kadına karşı yapılmış bir saygısızlık, haksızlık” dedi.



“Kendisine verilen görevleri layıkıyla yerine getiriyor”


Vali Aktaş, eşinin çalıştığı ortamlarda olumsuzluklarla karşılaşmasına engel olmak için bu şekilde bir karar almasını istediğini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:


“Önce kendisi okulda idareci olmak istedi, ben istemedim. ‘Vali eşisin, orada olumsuzluklarla karşılaşırsın, sıkıntı yaşarsın, seni yapmayalım, başka görev al’ dedik. Gittiği gün okulda oradaki öğretmen arkadaşları idareciler olsun vali eşi geldi diye strese girmişler, rahatsız olmuşlar. Ne yapacaklarını şaşırmışlar. Ben de bana izah ettiği zaman dedim ki ‘sen orada devam edersen oradaki arkadaşlarımızın çalışması verimli olması olumsuz olarak etkilenebilirler.’ Kendisini ikna ettim. Tabii, vali eşi olduğu için her yerde çalışması da sorunlar olabilir. Bunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes algılar. Milli Eğitim Müdürlüğünde de 2 müdür yardımcısı vardı, onu da görevlendirdik. İsteyen herkes araştırabilir. Müdür yardımcısı olduğundan beri yüksek performansla çalışıyor, ilçeleri geziyor. Kendisine verilen görevleri layıkıyla yerine getiriyor.”



“6 ay önce yapılan bir görevlendirme”


Vali Aktaş, “İyi niyetle görevlendirme yaptık. Bu görevlendirme 6 aylık bir görevlendirme. Bugünün görevlendirmesi değil. Bunu 6 ay sonra tekrar getirilip konan bir şey. Bunu ben de anlamış değilim. Halkımızın takdirine sunuyorum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir