YEREL HABERLER - 13 Şubat 2013 Çarşamba 17:28

MERSİN, TRAFİK KAZALARINI EN AZA İNDİRMEKTE KARARLI

A
A
A
MERSİN, TRAFİK KAZALARINI EN AZA İNDİRMEKTE KARARLI

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yollar da yapılsa, en yeni araçlara da binilse, merkezinde insan olan bir eğitim altyapısı oluşturulmadığı takdirde trafikte yaşanan kayıpların devam edeceğine dikkat çekerek, ``Bizler Mersin olarak yaşanan kayıpların devam etmemesi kararlılığındayız`` dedi.
Trafik kazaları, kazalarda ölüm, yaralanma ve sosyal ekonomik kayıpların önüne geçilmesi, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla hazırlanarak uygulamaya konulan Karayolları Trafik Güvenliği ``10 Yıllık Eylem Planı`` kapsamında Trafik Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Mersin Valiliği`nin katkılarıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Türkiye`de ilk olma özelliğini taşıyan toplantıya, Mersin Valisi Güzeloğlu`nun yanı sıra Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile il protokolü katıldı.
Akdeniz İhracatçı Birlikleri`nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, trafiğin, dünya genelinde binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan en büyük terör olarak tanımlanabileceğini söyledi. Trafik sorununun çözümü noktasında var olun kuralların herkes için geçerli olduğunun altını çizen Güzeloğlu, ``Uzun araştırmalar sonrasında ortaya çıkan trafik kurallarına uymamanın bedeli insan hayatıdır. Trafik Güvenliği Toplantısı, ülkemiz gelişmişliğinin açık bir göstergesidir. Yollar da yapılsa, en yeni araçlara da binilse, merkezinde insan olan bir eğitim altyapısı oluşturulmadığı takdirde trafikte yaşanan kayıplar devam eder. Bizler bunun farkındayız ve Mersin olarak yaşanan kayıpların devam etmemesi kararlılığındayız. Bunun yanında görevlilerimiz makam araçları dahil olmak üzere her aracı her yerde ve her alanda uygulamaya konu edecektir. Hiçbir gerekçe trafik kazalarının en büyük nedeni olan hızı haklı göstermemektedir`` dedi.
``EMNİYET KEMERİ TAKMA ORANINI MERSİN`DE YÜZDE 100`E ÇIKARALIM``
İçişleri Bakanlığı tarafından kazaların en büyük nedeni olarak hız ve emniyet kemerinin gösterildiğini belirten Güzeloğlu, şöyle devam etti: ``Bunların yanına kask ve cep telefonunu da koymak gerek. Görev sürem içerisinde basit nedenlerden dolayı ocakların söndüğünü gördük. Trafik kurallarını herkes biliyor ama bilmek ve gereğini yerine getirmek noktasındaki mesafeyi açık tutuyoruz. Denetim bunun önemli bir şartı. Ama eğitimi de destekleyerek trafik konusundaki eğitimi okullarda çocuklarımıza, meslek odalarında şoförlerimize ve hayatın her alanında herkese aktarmak zorundayız. Çünkü bir kişinin kaybını bile hoş görecek değiliz. Eğitim noktasında üniversitelerimiz başta olmak üzere herkese ve her kuruma önemli işler düşüyor. Bilinen sonu yaşamamak için herkesin adım atması ve emniyet kemeri ile hayata bağlanması lazım. Çünkü trafik kimseyi dinlemiyor. Tedbir almak gerekli. Tevekkül kaderin gereğidir ama tedbir almak da işin temelidir.``
Toplantıya katılanlara emniyet kemerlerini takmaları konusunda uyarılarda bulunan Güzeloğlu, ``Mersin Türkiye`nin birçok alanında önemli başarılar elde eden bir il. Bu başarımızı emniyet kemeri takma oranında da yüzde 100`e çıkaralım. Herkes emniyet kemerini taksın`` ifadelerini kullandı.
TŞOF Başkanı Apaydın ise konuşmasında kazaların önlenmesi noktasında eğitimin önemine dikkat çekti. Bu noktada federasyon olarak yapılan çalışmalardan söz eden Apaydın, ``Emniyet Genel Müdürlüğümüzün katkılarıyla büyük şehirlerde ticari araç kullanan şoförleri eğitmek adına seminerler düzenliyoruz. Amacımız bir insanımızı kaybetmemek. Bunu tüm kamu kurumları da yapmalı. İl ve ilçelerde özellikle büyük şehirlerde çocuklarımızın trafik eğitim parklarından yararlanmaları gerekmektedir. Bunun için de ilkokul çocuklarını trafik eğitimlerinden geçirmemiz gerek. Veliler olarak da buna ihtiyacımız var. Ülkemiz genelinde ilk olarak gerçekleştirilen bu toplantının tüm Türkiye`ye örnek olmasını diliyorum`` diye konuştu.
İl Emniyet Müdürü Öksüz de ``Trafik dünyanın sorunu olmaya devam ediyor. Dünya genelinde 50 milyon insan trafik kazaları nedeniyle sakat kaldı. Trafik kazalarını kararlılıkla yenebiliriz. Bu konuda Dünya Sağlık Örgütü ile Birleşmiş Milletler (BM) duyarlı hale geldi. Trafik kazaları sorununa el atılmadığı takdirde ölümlü kazalar gerçeği değişmeyecektir`` şeklinde konuştu.
Toplantının sonunda Mersin Şoförler Odası Başkanı Veysel Sarı tarafından Vali Güzeloğlu`na bir teşekkür plaketi takdim edildi. Esnaf Haber Dergisi`nce esnaf oskarına layık görülen Veysel Sarı da fermanını Güzeloğlu`nun elinden aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir