YEREL HABERLER - 14 Şubat 2013 Perşembe 11:55

POLİS MAHALLE SAKİNLERİNİ UYARDI

A
A
A
POLİS MAHALLE SAKİNLERİNİ UYARDI

Kırşehir Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşları muhtemel suçlara karşı önceden uyardı.
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan ``Birlikte Çalışalım Güvenle Yaşayalım`` projesi kapsamında vatandaşlar işlenmesi muhtemel suçlara karşı bilgilendirildi. Birlikte çalışalım güvenle yaşayalım projesi kapsamında Bahçelievler Mahallesi sakinleri toplum destekli polisler tarafından işlenmesi muhtemel suçlara karşı bilgilendirildi. Ayrıca işlenmesi muhtemel suçlara karşı evlerinde, iş yerlerinde ve arabalarında alınabilecek tedbirlerde vatandaşlara anlatıldı ve broşürler dağıtıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Şahinbey’de Çocuk Şenliğine yoğun ilgi Şahinbey Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen çocuk şenliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde 20-28 Nisan tarihleri arasında açık olacak çocuk şenliğinde çocuklar şişme oyun gruplarında ve her gün düzenlenen müzikallerle eğlenceyi doyasıya yaşıyor. Düzenlenen çocuk şenliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. “Çocuklar eğlenceye doyacak” Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Çocuklarımızın vakitlerini daha verimli değerlendirmeleri için 20-28 Nisan tarihleri arasında açık olacak olan Çocuk Şenliği düzenledik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayram nedeniyle düzenlediğimiz şenliğimize aileler ve çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. 28 Nisan saat 20:00’a kadar açık kalacak olan şenlikte çocuklarımız için birbirinden eğlenceli müzikaller sergilenecek. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız sadece müzikaller değil şişme ve diğer oyun alanlarında da vakit geçirerek doyasıya eğleniyorlar. Fuarımız her gün sabah saat 09.00’da kapılarını açıp, 20.00’a kadar sürüyor. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlediğimiz etkinliklere tüm çocukları bekliyoruz” dedi. “Çeşitli etkinlikler düzenleniyor” Şahinbey Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Çocuk Şenliği’ne katılan çocuklar düzenlenen müzikaller ve gösterilerle oldukça eğlenceli anlar yaşarken daha sonra ise kendileri için hazırlanan oyun alanlarında enerjilerini atıyorlar. Anne, babalar ise çocuklarının zamanlarını eğlenceli şekilde geçirmelerinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, Başkan Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.
Karabük Oturarak Voleybol 1. Lig müsabakaları Karabük’te sona erdi Karabük’te Türkiye Voleybol Federasyonunca düzenlenen Oturarak Voleybol 1. Ligi müsabakaları sona erdi. Yeni Mahalle Spor Salonu’nda 2 grupta oynanan müsabakalara, 12 takımdan yaklaşık 200 sporcu, yönetici ve teknik heyet katıldı. Maçların ardından A Grubu’nda Osmaniye Gençlik B Grubu’nda ise Bolu Gerede Spor Kulübü grubunu lider tamamladı. Grup mücadelelerinin ardından takımlar mayıs ayında yapılacak finallerde mücadele verecek. Final etabı sonunda iki takım Oturarak Voleybol Süper Ligi’ne yükselecek. Türkiye Voleybol Federasyonu Oturarak Voleybol Koordinatörü Onur Hoşnut Karabük’te çok güzel bir organizasyonu daha geride bıraktıklarını söyledi. Katılımcı sayısı olarak ise Hoşnut, “6 takımdan iki grup halinde 12 takım tek devreli lig usulüne göre oynandı. Her takımın 14 sporcu hakkı olsa da her takımda o kadar oyuncu bulunmadığı için ortalama 10 oyuncu ile geldiler diyebiliriz” dedi. Oturarak Voleybol branşının yaklaşık bir yıl önce Türkiye Voleybol Federasyonu bünyesine dahil olduktan sonra bu turnuvanın önemli olduğunu belirten Hoşnut, “Bu süreçte evrak işlemleri, takım hazırlıkları ve organizasyon süreci ile birlikte ilk düdüğü Karabük’te çalmak nasip oldu. Bu durumdan da çok umutluyuz. Türkiye Voleybol Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın da ilgisi ve desteği oldukça büyük. Bundan sonra çıtanın yükseleceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Hoşnut, başta Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven olmak üzere Karabük’teki organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletirken birkaç hafta sonra Türkiye Voleybol Federasyonu Oturarak Voleybol Süper Lig müsabakaları için tekrar Karabük’e geleceklerini belirtti.
Gaziantep GAÜN’de Üniversitelerde Türk Müziği Eğitimi ve Güncel sorunlar çalıştayı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından ’Türk Müziği Eğitimi ve Güncel Sorunlar Çalıştayı’ düzenlendi. Müzik eğitimi alanında akademisyen, sanatçı, öğrenci ve ilgili tarafların bir araya geldiği çalıştayın ’Türk Müziği Eğitiminin Güncel Sorunları’ adlı ilk oturumunda; Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı ve ÜAK Sanat Dalları Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Uğur Türkmen yer aldı. “Mavera Kongre ve Sanat Merkezi büyüleyici bir atmosfere sahip” Konuşmasında Türk müziği mirasının genç kuşaklar tarafından benimsenmesi ve yaşatılması için üniversitelerin önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Prof. Dr. Erhan Özden Türk müziği eğitiminde karşılaşılan bazı güncel sorunlara dikkat çekti. Prof. Dr. Özden, “Toplum olarak meselelere sorun odaklı bakıyoruz. Biraz romantik bir milletiz ve yaşantımızın bir parçası romantizm. Türk müziğinin sorunları kısa sürede çözülecek meseleler değil, bu sorunların çözülmesi için bütün kurumların iş birliği içinde çalışması gerekli” dedi. GAÜN’ün kültür ve sanat alanındaki faaliyetlere önem verdiğini ve yapılan Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nin de bu vizyonun bir yansıması olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özden binanın büyüleyici bir atmosfere sahip olduğunu belirtti. Konuşmasında konservatuvarların sayısının artırılması ve bu alanlara daha fazla yatırım yapılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Uğur Türkmen ise, “Türkiye genelindeki 53 konservatuarı baz aldığımızda akademisyen sayımızın 1500’lerde kalması, akademideki kadınların ve araştırma görevlilerinin az olması oldukça düşündürücü. Bu noktada kendimize öz eleştiri yapmamız gerekiyor. Konservatuar mezunlarının önündeki en büyük engeller; ALES ve yabancı dil, mezunlarımız önceliğini sadece öğretmen ya da sanatçı olmak olmamalı. Konservatuar mezunları akademide de yer almalı” diye konuştu. Çalıştayın ana konuları arasında Türk müziği eğitiminin mevcut durumu, müfredatın güncellenmesi, teknolojinin eğitim süreçlerine entegrasyonu ve sektördeki iş imkanları gibi konular yer alıyor. 25 ve 26 Nisan tarihlerinde de devam edecek çalıştayda ayrıca kaval, kabak kemane, saz, cura gibi Türk Müziği enstrümanlarıyla atölye çalışması yapılacak.