YEREL HABERLER - 13 Şubat 2013 Çarşamba 16:51

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜNÜ NİKAH TAZELEYEREK KUTLADILAR

A
A
A
14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜNÜ NİKAH TAZELEYEREK KUTLADILAR

Uşak Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle evlilikte 50 yılını doldurmuş çiftlere yönelik nikah tazeleme etkinliği düzenledi. Onlarca yaşı çiftin katıldığı etkinlikte Abdil-Emine Uçar çiftçi damatlık ve gelinlik giyerek nikah tazeledi.
Atatürk Kültür Merkezi`nde Uşak Belediyesi`nce ``Sevgililer Günü`` nedeniyle evlilikte 50 yılını dolduran çiftler için ``˜Bir Yastıkta Bir Asra Doğru` adlı eğlence programı yoğun ilgi gördü. Eğlence programı öncesi 50 yıldır aynı yastığa baş koyan Abdil (71) Emine (69) Uçar çiftçi nikah tazeleyip, mutluluk pastası kesti ve heyecanla sahnede uzun süre dans etti. Yaşlı çiftin nikahını belediye nikah memuru Doğukan Aksay kıyarken nikah sonrası evlilikte 50. Yılını kutlayan onlarca çift TRT İzmir Sanatçısı Makbule Kaya konseri ile gönüllerince eğlendi. Ege türküleriyle 14 Şubat Sevgililer Gününü farklı bir atmosferde kutlayan çiftlere belediye görevlileri kırmızı gül dağıttı.
Evlilikte 50 yılı geride bırakan Uçar çiftine belediye Sosyal ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri evlerinden alarak önce kuaföre götürdü. Gelinlik ve damatlıklarını giyen ve kuaförde nikah hazırlıklarını tamamlayan 6 çocuk sahibi Abdi-Emine Uçar çifti daha sonra kendileri için hazırlanan özel bir otomobille şehir turu attı. Şehir turundan sonra Uçar çifti etkinliğin yapılacağı Atatürk Kültür Merkezi`ne geldi ve dua ve alkışlar eşliğinde nikah tazelediler. Etkinliğin onur konuğu olan salondaki diğer yaşlı çiftler ise Uçar çiftine alkışlarla destek verdi. Abdil-Emine Uçar çifti daha sonra pasta kesip sahnede uzun süre dans etti.
Gençlere ayrılmamayı tavsiye eden ve etkinlik nedeniyle büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Abdil Uçar, ``Gençler eşlerinizden ayrılmayın. Birbirinizi kırmadan saygı ve sevgi içerisinde bir yaşam sürün. Biz 1963 yılında evlendik. 6 evladımız var. Torunlarımızın dahi çocukları oldu. En büyük evladımız 40 yaşını geçti. 50 yıllık evlilik hayatımızda birbirimize hep saygı ve sevgi gösterdik. 14 Şubat Sevgililer günü nedeniyle bize belediye böyle bir teklifte bulununca kabul ettik. Bizleri düşünerek bu etkinliği tertip eden belediyemize de teşekkür ediyoruz`` dedi.
6 çocuk annesi Emine Uçar ise mutluluğunu ifade ederek, ``Çok heyecanlıyım. Heyecandan konuşamıyorum. Allah herkese mutlu huzurlu bir ömür nasip etsin. Biz tüm sıkıntıları birlikte göğüs gererek 50 yıl aynı yastığa baş koyduk. 6 evladımız oldu. Şuanda torunlarımızın dahi çocukları var. Bunca yıl sonra böyle bir heyecanı yeniden yaşamak mutluluk verici. Bizim mutluluğumuza ortak olan herkese teşekkür ediyoruz`` dedi.
Şehir dışında bulunduğu için etkinliğe katılamayan Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise yolladığı mesajla yaşlı çiftin mutluluklarını kutladı. Belediye 14 Şubat Sevgililer Günü etkinlikleri kapsamında ayrıca akşam saat 20.00`de yine evlilikte 50 yılını dolduran çiftlere Ramazan Atasorkun ve Gelişim Orkestrası dinletisi düzenleyecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir