YEREL HABERLER - 25 Eylül 2015 Cuma 19:43

AK Parti Seçim Startını Hıdırlık'tan Verdi

A
A
A
AK Parti Seçim Startını Hıdırlık'tan Verdi

AK Parti Çorum Teşkilatları, 1 Kasım seçimleri öncesi seçim startını verdi.
Cuma namazının ardından Hıdırlık’ta buluşan AK Parti Teşkilatları, yaptıkları türbe ziyaretinin ardından seçim çalışmalarına başladı.
Hıdırlık’taki programa AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, İlksen Ceritoğlu Kurt, Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekirolu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, AK Parti Çorum milletvekili adayları Ahmet Sami Ceylan ve Bekir Horoz, ilçe ve belediye başkanları ile partililer katıldı. Türbe ziyaretinin ardından AK Partililer il başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.
AK Parti Çorum il Başkanı Rumi Bekiroğlu, iki bayramı bir arada yaşadıklarını belirterek, 1 Kasım’da da yeni bir bayramı yaşayacaklarını söyledi.
Bismillah diyerek yeni bir seçim sürecini başlattıklarını dile getiren Bekiroğlu, "Zor bir süreçten geçiyoruz. Etrafımız ateş çemberine döndü. Oynanan oyunun farkındayız. Biz bu oyunu bozacağız" dedi.
AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, ne Türkiye’yi ne de milletin iradesini ülkeye kumpas kurmak isteyenlere şer odaklarına teslim etmeyeceklerini belirtti. Uslu, Türkiye’nin geleceği ve bekası için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa bu bedeli ödemeye hazır olduklarını vurguladı.
Bütün şer odaklarının Türkiye’yi bölüp parçalama derdinde olduklarına dikkat çeken Uslu, "Siyasi çekişmeleri bir kenara bırakarak bu davaya hizmet edeceğiz. Bu süreçte beis, korku, ümitsizlik, uyku bize haram. Bu davanın sahibi ben değil, bu davanın sahibi haktır. Hak olan davada da zafer muhakkaktır. Türkiye’ye kurulan tuzakları boşa çıkarmak namus borcumuzdur. Türkiye düşmanlarına karşı, vatanımızı, bayrağımızı ve davamızı koruyacağız" dedi.
Birlik ve beraberlik mesajları da veren Uslu, "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Bizim davamız seçimlik bir dava değildir. Türkiye bizden hizmet bekliyor. Ayak oyunları, ikbal peşinde koşanları Allah’a havale edeceğiz. Eski, yeni ayrımı olmamalı. Sen ben ayrımı olmamalı. Biz kimsenin değil davanın adamıyız. Kimin milletvekili olacağını yüce Allah bilir. Bu bir nasip işidir. Kimse kaderinden, nasibinden öte bir şey yapamaz. Burada milletvekili olmak, rozet takmak gibi derdimiz yok. Bizim derdimiz bu ülkeye hizmet etmek. Taş üstüne taş koymak. Doğduğumuz topraklara, bizim vatan topraklarına borcumuz var. Bunu ödemek istiyoruz. Dün hepimiz yerlerdeydik. Bugün ülkemiz için burada birlikteyiz. Hepimiz AK Parti’nin sahibiyiz. Davasına omuz vereceğiz. Teşkilatlarda birlik ve beraberliği artıracağız. Bundan sonra önümüze bakmak ve başkasını sevindirmemek durumundayız. Başkasını sevindirmek fitne fesadı ateşler ve bizi birbirimize kırdırırlar. Bunlara asla itibar etmeyelim. Biz geçmişten gelen büyük bir davanın neferleri olarak rakiplerimizi, ülke düşmanlarını ve dostlarımızı biliriz" ifadelerini kullandı.
AK Parti Çorum Milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt ise, 1 Kasım seçimlerinden zaferle çıkacaklarını söyledi.
Çorum’da olmaktan mutlu olduğunu dile getiren milletvekili Kurt, “Çorum genel merkezimizde de her zaman farkını ve markasını ortaya koydu. Bir gün herkes Çorumlu olacak. Burada olmak güzel, birlikte hizmet etmek güzel. Tekrar yola çıktık. Allah yolumuzu açık etsin. Kapı kapı dolaşacağız. Bu yolda milletle beraber yürümeye devam edeceğiz. Bizim Kürt sorunumuz yok, PKK sorunumuz var. Bunu da çözecek koskoca bir Türkiye Cumhuriyeti var. Büyüyen Türkiye için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Hep birlikte 1 Kasım’dan başarıyla çıkacağız” dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, son aylarda artan terör olaylarına sert tepki göstererek, “Al şanlı bayrağa ve vatana elini uzatanın eli kırar, dil uzatanın da dilini keseriz” dedi.
7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan tablo karşısında bir hüzün yaşadıklarını anlatan Başkan Külcü, “İnanan insanlar olarak hep şunu söyledik, olanda bir hayır vardır. Allah’ın takdirini, milletin iradesini sorgulayacak bir değerlendirmelere girecek insanlar değiliz. Böyle düşünmek hamlıktır millete karşı da çok büyük bir saygısızlıktır. Yola çıktığımız günden bugüne hep bizim yol arkadaşımız millet dedik. Ve hep Allah’a milletimizden ayırma diye dua ettik” dedi.
Türkiye’ye geçmişte yaşadığı sıkıntıları tekrar yaşatmak için bütün şer odaklarının harekete geçtiğini vurgulayan Başkan Külcü, Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığının altını çizdi. Artık ülkenin önüne koyduğu her hedefi gerçekleştirebilecek bir iradeye kavuştuğunu kaydeden Başkan Külcü, bu iradenin temsilcisinin de AK Parti kurucu genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.
Yapılan hataların dünde kaldığını anlatan Başkan Külcü, “Eksiğimiz, kusurumuz, günahımız neyse dünde kaldı. Eksiklik varsa, yanlışlık varsa nefislerimizdendir. Başarı varsa destek varsa halktandır ve haktandır. Dün yapmadığımız yanlış yaptığımız şeyler neyse onları konuşacağız. 1 Kasım’a giderken onları yapmadan milletin huzuruna çıkacağız. Bu bayram evlere ateş düşüren anaları evlatsız bırakanlar onların işbirliklerinin köküne kibrit suyu dökme günüdür” şeklinde konuştu.
Son günlerdeki milli ve yerli milletvekili tartışmalarına da değinen Başkan Külcü, “Cumhurbaşkanımız ‘550 yerli ve milli milletvekili istiyorum’ dedi. Hemen çıktılar ırk, din tartışmaları ve bir tarafa çektiler. Yerli olmak ve milli olmak bir ırk meselesi, din meselesi değil zihniyet meselesidir. Filistin’deki yavrunun ölümünden dertleniyorsanız, Bosna’daki insanların derdini kendi derdiniz biliyorsanız yerli ve milli olmak tam olarak budur. Hepimizin boynumuzun borcu görevi budur” ifadelerini kullandı.
AK Parti Çorum milletvekili adayı Ahmet Sami Ceylan da, partilileri şahsi menfaatler ve küçük işler peşinde koşmamaları yönünde uyararak, bu tür girişimde bulunanları affetmeyeceklerini dile getirdi.
AK Parti davasına hizmet etmenin kendileri için bir gurur ve şeref olduğunu dile getiren Ceylan, şunları kaydetti:
“Şahsi ikbal peşinde koşanları bu saatten sonra affetmem. Kimse şahsi menfaat ve ufak tefek işlere girmesin. Kim böyle bir şey yaparsa onu affetmem. Türkiye’nin tökezlediği an başına neler geldiğini 2-3 ayda gördük. Ne kadar düşmanımız varsa hepsi ülkenin üzerine çullandı adeta. Türkiye’de istikrarsız ve güvensiz bir ortam oluşturmaya çalıştılar. 1 Kasım seçimlerinde sandıktan nasıl bir oy daha fazla çıkarırız bunun hesabını yapacağız. 2002 ruhu gibi kapı kapı ev ev dolaşacağız. 7 Haziran büyük fotoğrafı görmek açısından iyi oldu. Gerçeklerle yüzleşmemiz açısından iyi oldu. Bunlardan dersler alındı. Hiç durmadan koşarak yolumuza devam edeceğiz. Bir ay uyumasak da olur. Alnımızın akıyla inşallah 1 Kasım seçimlerinden dimdik hep beraber çıkacağız” ifadelerini kullandı.
AK Parti Çorum milletvekili adayı Bekir Horoz da, her zaman AK Parti davasının içerisinde olduğunu ifade ederek, "AK Parti’nin kuruluşunda yer aldım. Biz bu davaya millet ve ümmet için talip olduk. Siyaset yapmak için aday olmadık, biz hizmet üretmek için aday olduk. Milletvekili seçildiğimde bir bölgenin değil, Çorum’un milletvekili olacağım" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir