YEREL HABERLER - 19 Ocak 2015 Pazartesi 17:56

Alaca Belediyesi TSM Korosu Çalışmalarına Başladı

A
A
A
Alaca Belediyesi TSM Korosu Çalışmalarına Başladı

Çorum’un Alaca Belediyesi bünyesinde kurulan Türk Sanat Müziği (TSM) korusu çalışmalarına başladı.
Alaca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halim Yağlı, ilçede müziğe olan ilginin arttığını belirterek, bunun için müzik enstrümanı öğrenmek isteyen vatandaşlara bu imkanı sunma gereği hissettiklerini vurguladı.
Bu yüzden Halk Eğitimi Merkezi ve Alaca Belediye Başkanlığı iş birliği protokolü yapma ihtiyacı duyduklarını ve TSM korosunu kurduklarını aktaran Yağlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buradaki amaç, iş birliği protokolü yaparak ilçemizde enstrüman öğrenmek isteyenlerin ihtiyacını karşılamak. Böylelikle İlçemizde enstrüman bilenlerin sayısı artmış olacaktır. İlçemizde bulunan gençlerimizin kendi öz müziğimiz olan Türk Sanat Müziğini tanımaları, öğrenmeleri, Türk Sanat Müziği enstrümanlarını öğrenmeleri, birlikte iş yapabilme becerileri kazandırarak toplumsal yaşamanın kurallarını öğrenerek daha güzel bir gelecek için bu protokol düzenlenmiştir.
Ayrıca gerek okullarımızda gerekse İlçemizde yapılan kutlama ve anma törenleri ile protokol ve devlet büyüklerini karşılama veya uğurlamada zaman zaman ihtiyaç duyulan bir orkestra ile bir topluca müzik programı verecek bir koroya her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Bu işbirliği protokolü ile bu ihtiyacımız karşılanmış olacaktır” dedi.
Kanuni Halil Özçelebi yönetiminde çalışmalarını sürdüren TSM korosunun şefliğini ise Selda Erdost yapıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir