POLİTİKA - 17 Aralık 2017 Pazar 15:50

Başbakan Binali Yıldırım: “Biz Türkiye’nin umudunu itibarını, aşını ekmeğini büyütmek için yola çıkmış bir iktidarız”

A
A
A
Başbakan Binali Yıldırım: “Biz Türkiye’nin umudunu itibarını, aşını ekmeğini büyütmek için yola çıkmış bir iktidarız”

Başbakan Binali Yıldırım, “Biz Türkiye’nin umudunu, itibarını, aşını, ekmeğini büyütmek için yola çıkmış bir iktidarız.

Başbakan Binali Yıldırım, “Biz Türkiye’nin umudunu, itibarını, aşını, ekmeğini büyütmek için yola çıkmış bir iktidarız. Bizim siyasetimiz milletimizi, ülkemizi bölgenin parlayan yıldızı haline getirmek” dedi.


AK Parti Çankırı İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi’nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 15 yıl içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’yi 3 kat büyüttüklerini belirterek, “Milletin desteğiyle ülkemizde her alanda büyük kalkınma projeleri hayata geçirdik. Ulaşımda, iletişimde, sanayide, sağlıkta, çalışma hayatında her alanda birçok hizmetleri, atılımları gerçekleştirdik. Bu büyük başarılarda milletin değişmez denilen makus talihini değiştirdik. Türkiye büyüdü ülke kazandı, millet kazandı” dedi.


AK Parti hükümetleri olarak 15 yılda milli geliri 236 milyar dolardan 863 milyar dolara çıkardıklarını anlatan Yıldırım, “İhracatta rekordan rekora koştuk. 2017 yılında inşallah 157 milyar dolar ihracatla yeni bir rekoru ülkemize kazandıracağız. Büyüme rakamları açıklandı. Geçen hafta büyüme rakamları açıklandı. Dünyada Türkiye ile birlikte büyüyen iki ülke var Çin ve Hindistan. Üçüncü çeyreğinde Türkiye bu ülkelerle açık arayla yüzde 11 büyüme sağladı. Son bir yılda ülkemizde ilave 1,5 milyon yeni istihdam sağladık. Biz Türkiye’nin umudunu, itibarını, aşını, ekmeğini büyütmek için yola çıkmış bir iktidarız. Bizim siyasetimiz milletimizi, ülkemizi bölgenin parlayan yıldızı haline getirmek. 80 milyon insanımızın sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. Hiçbir insanımıza, bölgemize ayrımcılık yapmadık. Türkiye’yi hep bir bildik, beraber bildik” ifadelerini kullandı.



“Yolların kralı olmaz kuralı olur”


Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşması sırasında gençlerin “Yolların kralı Binali Yıldırım” diye slogan atması üzerine Yıldırım, “Yolların kralı olmaz gençler, yolların kuralı olur” dedi.


AK Parti iktidarında çok işler yaptıklarını ve daha yapacak çok iş olduğunu dile getiren Yıldırım, “Mevlam birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Çankırı’nın desteğini her zaman arkamızda hissettik. 2002’de yüzde 49,9’la başlayan bu destek Kasım 2015’te yüzde 69’a çıktı. Referandumda rekor yaptınız. Yüzde 81,5’i gördük. 2019 yılını merak ediyorum. Gençler 2019 yılında yeni bir destan yazmaya hazır mısınız? Çankırı’da liste başı olmaya var mısınız? Maşallah, maşallah. Hiç şüphem yok” diye konuştu.


Kendilerini kutlu yoldan döndürmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini kaydeden Yıldırım, “Bütün engellere rağmen güzel hizmetleri nasıl milletimizle buluşturduk ise bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Biz adalet ve kalkınma isteyen, huzur isteyen, barış isteyen, demokrasisini geliştiren 80 milyon vatan evladının mutlu, müreffeh olduğu Türkiye sevdalısıyız. Her arkadaşımız gecesini, gündüzünü Türk milleti için seferber etti” şeklinde konuştu.


Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:


“Göreve geldiğimizde Türkiye’de 76 üniversite vardı. Bugün 186 üniversite var. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Kamu devlet millet iş birliği ile şehir hastaneleri hızla yapılıyor. Teşkilatlarımızla birlikte Türkiye’nin geleceği ve kalkınmaya var gücümüzle çalışmalara edeceğiz. Şehir hastaneleri birer birer açılıyor. Bütün ihtiyaçların görüleceği ülkemize ve milletimize yakışan bu tesisleri kazandıran hareketin adı, partinin adı AK Parti’dir. 15 yıl önce Türkiye’de 6 il bölünmüş yol ile bağlıyken, bugün 76 il birbirine bölünmüş yolla bağlandı. 2002 yılında 6 bin kilometre bölünmüş yolumuz vardı. 15 yılda 20 bin kilometrenin üzerinde bölünmüş yol yaptık. Ve 26 bin kilometreye çıkardık. AK Parti’nin farkı bu. Havayolu halkın yolu haline geldi. İstanbul’u havacılıkta uluslararası merkeze dönüştürecek dünyanın havalimanını önümüzdeki yıl açacağız. Türkiye’nin güven ve istikrarı milletin refahı ve huzuru için canı gönülden durmadan çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Türkiye güven içinde istikrarla kalkınmasını sürdürecek. Biz milletin efendisi değil milletin hizmetkarı olarak görüyoruz kendimizi. Bizim anlayışımızda insan var. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkemiz var.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Turizmde Sivas hızına hız katacak Sivas Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hazırlanan ‘Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş Projesi’ açılış toplantısı, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir Başkanlığında gerçekleştirildi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) öncülüğünde hazırlanan ve kentin turizm rakamlarını artıracağı düşünülen Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş Projesi’nin açılışı yapıldı. STSO’da gerçekleştirilen açılış toplantısına; Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Buruciye AŞ Genel Müdürü Mustafa Altun ve Turizm tesislerinin personel ve yöneticileri katıldı. Projeyi Oran Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüklerini belirten Başkan Özdemir, “Sivas’ın Hızına Yetişin” projemizin başlığında yer alan hız kavramı, Yüksek Hızlı Trenin ilimize gelmesiyle oluştu. Yüksek Hızlı Trenimizin Sivas’a getirdiği en önemli katkı, turizm sektörüne yapacağı katkıdır. Sivas’a daha çok turist getirmek adına turizm sektörüne eğitim anlamında faydalı olmak istedik. Hocalarımızın bilgilerini sektör yöneticilerine ve çalışanlarına aktarmak adına bu projeyi yaptık” ifadelerini kullandı. Programda konuşan Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Sivas TSO’nun şehrin önemli meselesine dayanan bir proje hazırlayarak destek almaya hak kazandığını ifade etti. Programların projeler geldikçe var olduğunu belirten Şeker, projelerdeki üst amacın Hızlı Tren odağında Sivas’ın turizm hamlesine katkı sunmak dedi. Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan ise, Turizm sektörünün gelişmesinde Sivas TSO’na teşekkür ederek, projenin sonucunda güzel bir çıktı elde edileceğine inanıyorum dedi. Sivas’ta bulunmaktan ve böyle bir proje yer almaktan memnuniyet duyduğu ifade eden Eğitmen Doç. Dr. İrfan Mısırlı, verilecek olan eğitimler hakkında bilgiler verdi. Sekiz gün sürecek olan eğitimlerde; Konukla İletişim, Müşteri Memnuniyeti, Sosyal Davranış Kuralları ve özellikle Misafir ve İnsan İlişkileri konuları üzerine eğitimler verilecek. Eğitim programını tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.
Ankara YÖK Başkanı Özvar: "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" dedi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Itri Konferans Salonu’nda Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı gerçekleştirildi. Konferansta konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretime kayıtlı örgün ve açık öğretime devam eden yaklaşık 7 milyon öğrenci ve 185 bine yakın akademik personel olduğunu belirterek, "Sahip olduğumuz bu kapasiteyle Avrupa Yükseköğrenim Alanı içinde önde gelen ülkelerden biri konumundayız. Ancak bizler ulaştığımız noktayı yeterli görerek yavaşlayacak bir anlayışta olamayız. Yükseköğretim Kurulu olarak bir yandan kapasitemizi iş dünyası ile öğrencilerin eğilim ve beklentileri doğrultusunda düzenlerken, diğer yandan üzerinde hassasiyetle durduğumuz kalite güvencesi standartlarımızı yükseköğretim sistemimizin bütün alanlarına yaygınlaştırmaya çalışıyoruz" dedi. "350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayımız var" Uluslararasılaşma ve kalite bağlamında üniversitelerin uluslararası görünürlüklerini artırmayı hedeflediklerini aktaran Özvar, şunları kaydetti: "Uluslararası sıralamalardaki üniversite sayımızı yükseltmek, akademisyenlerimizin yer aldığı uluslararası projeler ile nitelikli ve etki değeri yüksek yayınların sayısını çoğaltmak; akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin uluslararası hareketliliğini artırmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu alanlarda sağlayacağımız başarı, bir taraftan yükseköğretimimizin kalitesini artıracak, diğer taraftan çok daha fazla sayıda nitelikli uluslararası öğrencinin üniversitelerimize ilgi göstermesini sağlayacaktır. Böylece 350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayısıyla dünyada ilk 10 içinde yer alan ülkemiz, ilk 5 ülkeden biri olma hedefine bir adım daha yaklaşmış olacaktır." "İyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımlar var" Üniversitelerin yüzde 35’inde kurumsal akreditasyon olduğunu hatırlatan YÖK Başkanı Özvar, "Bu anlamda iyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımların var olduğu anlaşılmaktadır. 2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz. Hiç şüphe yok ki kalite süreçleri sonu olmayan ve sürekli iyileşmeyi ilzam eden bir uğraşı alanıdır. Program bazındaki akreditasyonlar ise YÖKAK tarafından yetkilendirilen 24 ulusal ve 13 uluslararası akreditasyon kuruluşu tarafından yürütülmektedir. Mevcut durumda yükseköğretim sistemimizde akreditasyondan geçen programların sayılarının artmasını beklediğimizi ifade etmek isterim" dedi. Konuşmaların ardından YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversite rektörleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.