POLİTİKA - 28 Eylül 2017 Perşembe 16:17

Başbakan Yıldırım: "Bunu yapanlar en büyük ihaneti kendi vatandaşlarına yaptılar"

A
A
A
Başbakan Yıldırım: "Bunu yapanlar en büyük ihaneti kendi vatandaşlarına yaptılar"

Başbakan Binali Yıldırım, "Kuzey Irak’ta bir refarandum oldu.

Başbakan Binali Yıldırım, "Kuzey Irak’ta bir refarandum oldu. Bütün dünyanın karşı çıkmasına rağmen Türkiye’nin ikazına rağmen inatla bu referandumu gerçekleştirdiler. Bunu yapanlar en büyük ihaneti kendi vatandaşlarına yaptılar" dedi.


Çorum’da düzenlenen Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumuna katılmak için kente gelen Başbakan Binali Yıldırım, toplu açılış törenine katıldı. Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştiren törende halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz şehitlerini anarken vatandaşlar ’Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları attı.


Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye’yi üç kat büyüttük. Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyanlardan olduk. İllerimizi yollarla birbirine bağladık. Çorum üzerinden Samsun’a da hızlı treni yapacağız. Yollar bölündü hayatlar birleştirdi. Yolları böldük milleti ve gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz, ay yıldızlı bayrağı indirtmeyiz. Ezanları dindirtmeyiz. Memleketin her köşesine hizmet götürdük. Dünyaya ilham veren eserleri birer birer hayata geçirdik. Vurur yüze ifadesi sefa geldik bir tanesi Çorum" dedi.


"Türkiye’nin rüyalarını gerçek yaptık" diyen Başbakan Yıldırım, "Çorum’da büyük hizmetler büyük yatırımlarla Türkiye’nin kalkınmasına aynı şekilde katkı sağladık. 15 yılda Sevgili Çorumlular Anadolu’nun kaplanlarıyla inleyen KOBİ’nin başkenti Çorum’a 11 milyar 400 milyon yatırım ve destek sağladık. İnşallah bugün toplu açılışını yapacağımız bu eserlerle daha güzel olacak. Daha da gelişecek. Artık biz eserleri tek tek açmaya yetişemiyoruz. Onun için toplu açılışlar yapıyoruz. 542 milyona mal olan 64 eserin açılışını yapıyoruz. Çorum daha fazlasına layık. Bu dev adımlar eserler bu hizmetler hep millet için. AK Parti olarak başından beri siyasette bir ilkeye, bir önemli konuya hep vurgu yapıyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Hanımlardan birisi dedi ki Çorum’da hastanelerde bize iyi muamele yapmıyorlar hizmetlerden yeterince memnun değiliz. Yarından itibaren bu yanlışı yapanlara hesabını anında soracağım" diye konuştu.



Kuzey Irak’taki referandum


Kuzey Irak’taki referandum hakkında da açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, "AK Parti’nin tek adresi millettir. Millet mutluysa, mesutsa biz de mesuduz, biz de mutluyuz. Milletimiz güvende ise Türkiye de güvende. Ama son zamanlarda ülkenin güvenliğini tehdit eden bazı gelişmeleri birlikte yaşıyoruz. Birkaç gün önce Kuzey Irak’ta bir referandum oldu. Bütün dünyanın karşı çıkmasına rağmen Türkiye’nin ikazına rağmen inatla bu referandumu gerçekleştirdiler. Bunu yapanlar en büyük ihaneti kendi vatandaşlarına yaptılar. Biz bu topraklarda bin yıldan fazla Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Türkmen her meşrepten vatandaşlarımızla beraber yaşıyoruz., Kardeşçe yaşıyoruz. Bunun en güzel örneği Çorum’dur. Zorum kardeşliğin şehri. Durup dururken Irak’ta yeterince sorun varken kişisel ihtiraslar yüzünden orada ayrılık tohumları serpenler en büyük kötülüğü orada yaşayan insanlara yapıyor. Türkiye olarak bütün dünya bilsin bizim kimseyle sorunumuz yok" ifadelerini kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.