YEREL HABERLER - 24 Kasım 2015 Salı 17:44

Başkan Külcü'den Öğretmenlere Yemek

A
A
A
Başkan Külcü'den Öğretmenlere Yemek

Çorum Belediyesi tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yemek verdi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü’nün ev sahipliği yaptığı yemeğe İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Gençlik Merkezleri, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi ile Engelli Eğitim Merkezi’nde görevli öğretmenler katıldı.
Bir insanın öğretmenin eliyle inşa edildiğini dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Öğretmen kendisine teslim edilen o küçücük yavruyu hangi kodlarla yetiştirirse neyle beslerse karşısına öyle bir çocuk, delikanlı ve toplumda da sonrasında bir nesil ortaya çıkıyor. Öğretmenin farkı burada. Türkiye olarak yarın daha güçlü olacaksak bunun başarabilmenin yolu öğretmenlerimizden geçiyor. Öğretmenlerin eliyle onların bilgileriyle güzel bir nesli inşa edeceğiz.” dedi.
Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunun altını çizen Başkan Külcü, bu neslin iyi eğitildiğinde avantaj yakalanacağını, ihmal edildiğinde ise ülkenin karşısına sorun ve yük olarak çıkacağının altını çizdi. Başkan Külcü, böyle olduğunda bundan herkesin sorumlu olacağına vurgu yaptı.
Öğretmenliğin bir meslek olmadığını kaydeden Külcü, “Öğretmenlik, çocuğun akşama kadar gelip gittiği, yıl sonunda sınıf geçtiği, öğretmenin de ay başı gelsin maaşımı alayım dediği bir meslek değildir. Eğer öğretmen böyle bakarsa mesleğe o millete haksızlık etmiş olur. Onun fedakarlıklarını, emeğini esirgemeyen öğretmenlere aynı görüşle bakarsak bizde öğretmenlerimize haksızlık yapmış oluruz. Hızla değişen dönüşen yeni bir şey üreten dünyada Türkiye’de medeni milletler içerisinde kendisine hak atiği yeri bulabilsin. Türkiye olarak bunu başarmamız lazım. Biz sadece Türkiye değiliz. Afrika’dan Bakanlara herkesin gözü bizim üzerimizde. Türkiye olmaktan daha farklı bir anlam taşıyoruz. O anlamın misyonun bize verdiği bir yük sorumluluk var. Onu da ortaya koyabilmemiz lazım” diye konuştu.
Gençlik merkezleri, Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri ile Engelli Eğitim Merkezi’ndeki tüm çalışmalarda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destek verdiğini dile getiren Başkan Külcü, “Bugün itibariyle Gençlik Merkezlerimizde 3 bin 960 öğrencimiz eğitime devam ediyor. Yaz tatilindeki ilavelerle bu sayı 5 bine ulaşıyor. 935 kadın kursiyerimiz eğitimlerine devam ediyor. 2016 yılı Haziran’ında bu sayının 11 bine ulaşmasını hedefliyoruz. Engelli Eğitim Merkezimizde 165 kardeşimiz eğitim görüyor. Spor etkinliklerimiz ise bin 718 bunlardan faydalanıyor. Öğretmen olarak ise 174 görev yapıyor.Bir yandan sayıyı önemsiyoruz ne kadar çok insana ulaşabiliyoruz, işin sayı kısmından keyfiyetini niteliğini daha fazla önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Her gün bizim fedakarlığımız, her gün bizim merhametimizle devam ediyor. Geleceğin mimarlarını, mühendislerini, belediye başkanlarını yetiştiriyoruz. Geleceğin nesillerini yetiştiriyoruz. Bunlar fedakarlıklarla yapılıyor. Herkesin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Külcü ve beraberindekiler yemeğe katılan öğretmenlere hediye verdi
Bunlar Da İlginizi Çekebilir