YEREL HABERLER - 29 Nisan 2016 Cuma 18:28

Bayat'ta 7 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

A
A
A
Bayat'ta 7 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

Çorum’un Bayat ilçesinde belediye tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 7 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Orman ve Su İşleri Bakanlığının verdiği desteklerle yapılan ağaçlandırma çalışmaları sonucu ilçede hem kişi başına düşen yeşil alan sayısı artarken hem de Bayat yeşil bir görünüme kavuştu.
Halkın ‘Bayat içinde yeşiller değil, yeşiller içinde bir Bayat’ istediğini ve bunun için çalıştıklarını dile getiren Başkan Ünlü, ilçede ağaçlandırmaya müsait alanların tamamının ağaçlandırıldığını söyledi.
Bir ilçedeki yeşil alanın o ilçenin medeniyet ölçüsünü gösterdiğini dile getiren Ünlü, “Bizde yeşil bir Bayat hayal ediyor, bunun için çalışıyoruz. Ağaçlandırma için uygun alanların ağaçla buluşması için gayret gösteriyoruz. Belediye Başkanlığı olarak çevre bilincini ve çevre sevgisini gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Minik yüreklerin aldığı büyük kararlardan örnek alarak; Orman ve Su İşleri Bakanlığının katkıları ile fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Çevreye katkı sağlayacak faaliyetlerimiz bundan sonra da devam edecek. Bizden sonraki nesillere bırakacağımız oksijen dolu alanlar oluşturma çabasındayız. Ağaç hayırlı evlat gibidir. Eğer yetiştirip ilgi gösterirseniz o ağaçta size ilgi gösterir size meyvelerini verir. Toplumumuz için çocuklarımız gençlerimiz ne kadar önemliyse ülkemizin toprakları için fidanlar o kadar önemlidir. Bugün rahat bir nefes alıyorsak, uçuşan kelebekler böcekler görebiliyorsak bunların olmazsa olmazı ağaçlardık” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir